ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Από την πρώτη χρονιά που αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου Επιδαύρου βάλαμε στόχο να αναβαθμίσουμε την επέτειο της Α Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, αναδεικνύοντας το γεγονός αυτό αλλά και τον τόπο μας. Βήμα βήμα και με τη βοήθεια όλων των εμπλεκομένων καταφέρνουμε κάθε χρόνο να κάνουμε κάτι ξεχωριστό» δηλώνει ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης κάτι που αποδεικνύεται από τα γεγονότα.

Εφέτος για πρώτη φορά μάλιστα η επέτειος «περνά» μέσα από τη Βουλή των Ελλήνων, δείχνοντας έτσι με τον πιο επίσημο τρόπο, τη μεγάλη σχέση της Επιδαύρου με τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024 στην αίθουσα της γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και την Δημοκρατία, διοργανώνει διάλεξη με τον καθηγητή κ. Νίκο Αλιβιζάτο με θέμα «Ένα έξυπνο, αλλά δυσεφάρμοστο Σύνταγμα». Θα απευθύνει χαιρετισμό ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Τασούλας και ο Δήμαρχος Επιδαύρου κ. Τάσος Χρόνης.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας τιμάει με την παρουσία της, τις εκδηλώσεις

Για δύο μέρες θα λαμπρύνει με την παρουσία της δύο διαφορετικές εκδηλώσεις η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, συγκεκριμένα:

Το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 11.30π.μ. θα πραγματοποιηθεί η απόδοση του έργου «Ανάδειξη Κάστρου Πιάδα, Νέας Επιδαύρου», από το Υπουργείο Πολιτισμού, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αργολίδας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσία της Α.Ε. Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνας Σακελλαροπούλου και της Υπουργού Πολιτισμού κ. Μενδώνη και την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στις επετειακές εκδηλώσεις 202 ετών από την Α’ Εθνοσυνέλευση θα είναι παρούσα και πάλι η Α.Ε. Προέδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κατερίνα Σακελλαροπούλου μαζί με εκπροσώπους της πολιτικής, πολιτειακής και στρατιωτικής ηγεσίας.

Παράλληλα από σήμερα Παρασκευή 5 έως Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 στο χώρο της μόνιμης έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων εικοσιπέντε σύγχρονοι εικαστικοί θα μας ξεναγήσουν στην έκθεση ‘’Από τη Μεταβυζαντινή Τέχνη στo σήμερα’’. Την εκδήλωση των εγκαινίων στις 5/1/2024 θα πλαισιώσει η παιδική χορωδία του Δήμου Επιδαύρου.

Ενώ το Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024 στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί ομιλία του εκπροσώπου του Ομίλου Απογόνων Αγωνιστών 1821. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η δημοτική χορωδία Επιδαύρου.

«Η παρουσία όλων μας αναδεικνύει με τον πιο επίσημο τρόπο την οφειλόμενη τιμή στους πρωταγωνιστές εκείνης της εποχής, στο γεγονός αλλά και στον ιστορικό μας τόπο» προσθέτει ο Δήμαρχος Επιδαύρου, Τάσος Χρόνης που αποδεικνύει ότι κάποια ιστορικά γεγονότα, μένουν στο σκοτάδι μόνο όταν δεν βρεθεί ο κατάλληλος άνθρωπος να τα αναδείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο βουλευτής Αργολίδας Γ. Ανδριανός στην 11η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι

AGGELOS DRITSAS

Ολοκληρώθηκε στο Δήμο Ερμιονίδας η δράση των δωρεάν στειρώσεων αδέσποτων ζώων συντροφιάς

AGGELOS DRITSAS

Σωματείο Εργαζομένων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Αργολίδας-Σ.Ε.Τ.Α.Α. 

AGGELOS DRITSAS

Ήττα στις… λεπτομέρειες για τον ΑΟ Ερμιονίδας από τον Παναργειακό στο ΔΑΚ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή λήξης μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

 Αγιασμός τελέστηκε το πρωί της Τρίτης 8 Οκτωβρίου στο Καλλιτεχνικό Λύκειο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

“Αλλαγή Πορείας”: Αέρας νίκης για Καμπόσο σε Σκαφιδάκι, Μύλους και Κιβέρι

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο και Άργος σε χορωδιακή συνύπαρξη!

AGGELOS DRITSAS

Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου θα ηχήσει το πρώτο κουδούνι στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Στο νοσοκομείο καθηγητής από ηλεκτροπληξία – Χτυπήθηκε από ρεύμα όταν έβαλε στην πρίζα υπολογιστή

AGGELOS DRITSAS

Τα μπλακ άουτ απειλούν το Ναύπλιο μέσα στον καύσωνα …

AGGELOS DRITSAS