ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Στην ΠΕ Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός- Οδικά και αρδευτικά έργα, στρατηγικές επενδύσεις και νέα προοπτική.

Σειρά επιτόπιων επισκέψεων σε κρίσιμα έργα υποδομής και αναπτυξιακού ενδιαφέροντος πραγματοποίησε την Πέμπτη 10 Ιουλίου 2025 στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Δημήτρης Πτωχός.

Η περιοδεία ξεκίνησε το πρωί με επίσκεψη στο εργοτάξιο του μεγάλου οδικού έργου Δερβενακίων, ενός έργου συνολικού προϋπολογισμού 47.000.000 ευρώ, το οποίο συνδέει την Αρχαία Νεμέα με τα Δερβενάκια και τις Μυκήνες, ενισχύοντας τόσο την επισκεψιμότητα των αρχαιολογικών χώρων όσο και την οδική ασφάλεια και λειτουργικότητα του δικτύου στην περιοχή. Το έργο προχωρά έπειτα από συνεχή συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το Υπουργείο Οικονομικών και τον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών Νίκο Παπαθανάση και την εξασφάλιση της απαιτούμενης χρηματοδότησης.

Ακολούθησε επίσκεψη στον ισόπεδο κόμβο Μυκηνών, έργο προϋπολογισμού 2.555.000 ευρώ, το οποίο αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης του οδικού άξονα της περιοχής.

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε δύο βασικά σημεία του αρδευτικού δικτύου Αναβάλου, ξεκινώντας από το Αντλιοστάσιο Κουτσοποδίου και καταλήγοντας στο Κεντρικό Αντλιοστάσιο στον Άγιο Γεώργιο, όπου έχει ήδη ολοκληρωθεί και λειτουργεί η προμήθεια νέου αντλητικού συγκροτήματος, ανεβάζοντας τη συνολική δυναμικότητα του συστήματος. Πρόκειται για έργο ύψους 1.125.000 ευρώ, που ενισχύει τη σταθερότητα και την επάρκεια άρδευσης για το σύνολο του Αργολικού πεδίου.

Αμέσως μετά, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στην έδρα της Π.Ε. Αργολίδας, με αντικείμενο το έργο της Μαρίνας Ναυπλίου, το οποίο προχωρά μέσω ΣΔΙΤ και αναμένεται να μεταμορφώσει την πόλη σε έναν από τους πιο σύγχρονους και υψηλής αισθητικής τουριστικούς προορισμούς. Το έργο έχει προϋπολογισμό 25.000.000 ευρώ.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέφερε: «Η επίσκεψη στην Αργολίδα είχε έναν ξεκάθαρο στόχο: να δούμε από κοντά την πρόοδο σημαντικών έργων και να δώσουμε λύσεις εκεί όπου υπάρχουν εκκρεμότητες. Εστιάζουμε σε υποδομές που αφορούν την καθημερινότητα των πολιτών, αλλά και την ευρύτερη αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής – από το οδικό δίκτυο μέχρι τα αρδευτικά έργα, και από την αξιοποίηση του Αναβάλου μέχρι τη στρατηγική επένδυση της μαρίνας στο Ναύπλιο. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δουλεύει με σχέδιο και διαφάνεια, σε συνεργασία με όλους τους φορείς, για να περνάμε από τα λόγια στην πράξη. Η Αργολίδα έχει δυνατότητες και προοπτική και είμαστε εδώ για να τις αξιοποιήσουμε πλήρως».

🟢Να σημειωθεί πως ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιάννη Ανδριανό, τον Αναπληρωτή Περιφερειάρχη, Χρήστο Λαμπρόπουλο, τους Αντιπεριφερειάρχες Βασίλη Σιδέρη, Γιάννη Μαντζούνη, Ανδρέα Τσουκαλά, τον πρόεδρο του Αναπτυξιακού Οργανισμού Δημήτρη Σχοινοχωρίτη, τους Περιφερειακούς Συμβούλους Αναστάσιο Γανώση (Εντεταλμένος Σύμβουλος σε θέματα Μεταφορών και Επικοινωνιών), Ιωάννη Μπούνο και στελέχη των τεχνικών υπηρεσιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέα Πελοπόννησος: Eξασφαλιζουμε υδάτινους πόρους – Θωρακίζουμε την Πελοπόννησο απέναντι στις πλημύρες

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Βούλα Πατουλίδου είναι η πρώτη γυναίκα χρυσή Ολυμπιονίκης στην Ελλάδα.

AGGELOS DRITSAS

Σύσκεψη στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ενόψει της αντιπλημμυρικής περιόδου

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό σχολείο και Νηπιαγωγείο Δήμαινας

AGGELOS DRITSAS

Την επέκταση των σχολικών εγκαταστάσεων ζητάει ο Σύλλογος Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Το Αντάμωμα των Μουσικών σχολείων της Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ 

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα 2 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Κοσμοπλημμύρα στο Ναύπλιο κατά την περιφορά των επιταφίων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

24 χρόνια από την Χειροτονία Του ως Μητροπολίτου Ύδρας ,Σπετσών Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας.

AGGELOS DRITSAS

Στη Νέα Επίδαυρο για τα εγκαίνια του κάστρου Πιάδα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας

AGGELOS DRITSAS

Αγιασμός στο Εσπερινό Λύκειο Ναυπλίου από τον Μητροπολίτη Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS