ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ

Στους 62 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών

Ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιαπωνία προχθές Δευτέρα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αυξήθηκε στους 62 νεκρούς, κατά νεότερη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Αξιωματούχος στον νομό Ισικάουα, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφέρθηκε σε «62 νεκρούς» και πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 55 νεκρούς.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία.

Δεκάδες ισοπεδωμένα κτίρια, κάποια ακόμη παραδομένα στις φλόγες. Σκάφη, τα οποία ξεβράστηκαν στη στεριά από τα σαρωτικά κύματα στη δυτική ακτογραμμή της χώρας μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Με ειδικά συστήματα ηχοεντοπισμού, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν κατοίκους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων σπιτιών. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες, 1.000 στρατιώτες και 650 αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ομως, είναι δύσκολο να προσεγγίσουν κάποιες περιοχές, αφού οι δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο.

Οι πόλεις Σουζού και Γουατζίμα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Εκτιμάται πως συνολικά εκεί, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

«Είναι προετοιμασμένοι για όλα»

Όπως λέει ο Ιωάννης Λαντούρης, κάτοικος Καναζάβα, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός, έρχεται να προστεθεί και η κακοκαιρία.

«Έχει έντονη βροχόπτωση και υπάρχουν προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις, ειδικά στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Το οδικό δίκτυο δεν είναι και στα καλύτερά του, υπάρχουν ανακοινώσεις για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Οι Ιάπωνες έχουνε μια τάση να προετοιμάζονται για τα πάντα. Φροντίζουν πάντα να υπάρχουν πολλές πληροφορίες και να είναι προσβάσιμες. Είναι πολύ προσεκτικοί, υπάρχει μια εκπαίδευση εδώ πέρα, μια παιδεία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε, κλείσαμε το γκάζι, το ρεύμα. Προσπαθούν να προετοιμάζονται, υπάρχει πάντα προετοιμασία για τέτοια γεγονότα».

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί σημειώνοντας ότι ο μεγάλος σεισμός έχει περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δήμος Επιδαύρου: Tιμητική εκδήλωση βράβευσης των μαθητών εις μνήμην Χρήστου Τσακαλιάρη

AGGELOS DRITSAS

Πέθανε η Ντέμη Γεωργίου από το MasterChef

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο το βιβλίο της Αλεξίας Ψαρρού-Δρίτσα

AGGELOS DRITSAS

Ο Γ. Γαβρήλος στο Δήμο Ερμιονίδας για αυτοψία των πρόσφατων ζημιών

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα της Ελληνική Εταιρείας Εθνοφαρμακολογιας.

AGGELOS DRITSAS

Έκτακτη ενημέρωση για τη φωτιά στην Ερμιόνη.

AGGELOS DRITSAS

Τουριστική Σχολή Άργους ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Με πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,

AGGELOS DRITSAS

8 ο Ετήσιο Φεστιβάλ Αφήγησης

AGGELOS DRITSAS

Η ατμοσφαιρική ρύπανση σκοτώνει 1 εκατ. ανθρώπους παγκοσμίως κάθε χρόνο

AGGELOS DRITSAS

Λυγουριάτικο Καρναβάλι

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 8 Ιουνίου 2025, τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Κοινότητας Φούρνων

AGGELOS DRITSAS