ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΣΜΟΣΣΕΙΣΜΟΣ

Στους 62 έφτασαν οι νεκροί από τον σεισμό στην κεντρική Ιαπωνία

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών

Ο απολογισμός των θυμάτων του πολύ ισχυρού σεισμού που έπληξε την κεντρική Ιαπωνία προχθές Δευτέρα, ανήμερα την Πρωτοχρονιά, αυξήθηκε στους 62 νεκρούς, κατά νεότερη καταμέτρηση που δημοσιοποιήθηκε από τις αρχές.

Αξιωματούχος στον νομό Ισικάουα, που μίλησε στο Γαλλικό Πρακτορείο αλλά δεν θέλησε να κατονομαστεί, αναφέρθηκε σε «62 νεκρούς» και πάνω από 300 τραυματίες, περίπου 20 από τους οποίους βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για 55 νεκρούς.

Οι εικόνες αποκαλύπτουν το μέγεθος της καταστροφής, ένα 24ωρο μετά τον σεισμό των 7,6 βαθμών στην Ιαπωνία.

Δεκάδες ισοπεδωμένα κτίρια, κάποια ακόμη παραδομένα στις φλόγες. Σκάφη, τα οποία ξεβράστηκαν στη στεριά από τα σαρωτικά κύματα στη δυτική ακτογραμμή της χώρας μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.

Με ειδικά συστήματα ηχοεντοπισμού, τα σωστικά συνεργεία δίνουν μάχη με τον χρόνο για να εντοπίσουν κατοίκους, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα χαλάσματα των ισοπεδωμένων σπιτιών. Αδιευκρίνιστος παραμένει ο αριθμός των αγνοουμένων.

Τουλάχιστον 2.000 πυροσβέστες, 1.000 στρατιώτες και 650 αστυνομικοί συμμετέχουν στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ομως, είναι δύσκολο να προσεγγίσουν κάποιες περιοχές, αφού οι δρόμοι έχουν ανοίξει στα δύο.

Οι πόλεις Σουζού και Γουατζίμα, κοντά στο επίκεντρο του σεισμού, έχουν υποστεί τις μεγαλύτερες καταστροφές. Εκτιμάται πως συνολικά εκεί, οι τραυματίες ξεπερνούν τους 150.

«Είναι προετοιμασμένοι για όλα»

Όπως λέει ο Ιωάννης Λαντούρης, κάτοικος Καναζάβα, οι μετασεισμοί είναι συνεχείς, ενώ στα προβλήματα που έχει δημιουργήσει ο σεισμός, έρχεται να προστεθεί και η κακοκαιρία.

«Έχει έντονη βροχόπτωση και υπάρχουν προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις, ειδικά στην περιοχή που ήταν το επίκεντρο του σεισμού. Το οδικό δίκτυο δεν είναι και στα καλύτερά του, υπάρχουν ανακοινώσεις για να αποφύγουμε τις μετακινήσεις όσο το δυνατόν περισσότερο».

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Οι Ιάπωνες έχουνε μια τάση να προετοιμάζονται για τα πάντα. Φροντίζουν πάντα να υπάρχουν πολλές πληροφορίες και να είναι προσβάσιμες. Είναι πολύ προσεκτικοί, υπάρχει μια εκπαίδευση εδώ πέρα, μια παιδεία. Το πρώτο πράγμα που κάναμε, κλείσαμε το γκάζι, το ρεύμα. Προσπαθούν να προετοιμάζονται, υπάρχει πάντα προετοιμασία για τέτοια γεγονότα».

Οι σεισμολόγοι είναι καθησυχαστικοί σημειώνοντας ότι ο μεγάλος σεισμός έχει περάσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΥΧΤΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ ΓΕΜΑΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΗ 

AGGELOS DRITSAS

Πρόγραμμα Ακριδοκτονίας στην Π.Ε. Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : Τώρα που κατάλαβαν τι… ΡΥΠΑΝΣΗ ΑΡΓΟΛΙΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Η 4η Φεβρουαρίου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. 

AGGELOS DRITSAS

Κυρία ζητάει εργασία για φύλαξη ηλικιωμένων στην πόλη του Άργους!

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ BRAILLE

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Ναυπλιέων: Εργαζόμαστε για να δώσουμε λύσεις σε προβλήματα που μας κληροδοτήθηκαν. Και θα δώσουμε

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Ωδείο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ο Χρήστος Πούλος ανέλαβε προπονητής στον Ατρόμητο Παναριτίου

AGGELOS DRITSAS

Αύξηση 31,36% στις εισαγωγές φρούτων και λαχανικών τον Ιανουάριο 2024

AGGELOS DRITSAS

Πρωτοχρονιάτικη πίτα της ΕΜΕ

AGGELOS DRITSAS