ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Ο δημοφιλής ηθοποιός Χρήστος Χατζηπαναγιώτης κι ο ηθοποιός και σκηνοθέτης, γνωστός μεταξύ άλλων και για τη θητεία του στο νεοελληνικό έργο, Μάνος Καρατζογιάννης παρουσιάζουν το μονόπρακτο του «Αυτός και το παντελόνι του», μαζί με τον «Επικήδειο» του ίδιου συγγραφέα σε ενιαία παράσταση με τον γενικό τίτλο «Αυτός, ο Άλλος και το Παντελόνι του».

Η τόσο αστεία όσο και συγκινητική παράσταση, είναι ένας φόρος τιμής στον πατριάρχη του νεοελληνικού θεάτρου.

ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ

Ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης μόνος του σκηνή. Ξανά. Γίνεται «Αυτός».

Μιλά για το ξόδι κάποιου «Άλλου» και για το «Παντελόνι» του.

Στο πρώτο μέρος της παράστασης, μέσα από έναν σπαρταριστό «Επικήδειο» μας χαρίζει – για άλλη μια φορά – αβίαστα το γέλιο σατιρίζοντας τη ματαιοδοξία και τις μικρότητες της ανθρώπινης φύσης.

Στο δεύτερο μέρος, το δυσαναπλήρωτο κενό της μάνας γίνεται σπαρακτικός μονόλογος με μόνους ακροατές τα έπιπλα του σπιτιού του. Συγκατοικεί με τις φορτισμένες αναμνήσεις και τις φαντασιώσεις που του προκαλεί η αβάσταχτη μοναξιά. Η υποσυνείδητη ανάγκη του να «έχει έναν άνθρωπο» εκφράζεται, άλλοτε με υποδόριο χιούμορ κι άλλοτε με ακραιφνή ευαισθησία.

Άλλωστε, η πίκρα, η γεμάτη από μοναξιά μελαγχολία, το καυστικό χιούμορ, η αγάπη και η νοσταλγία αποτελούν χαρακτηριστικά γνωρίσματα όχι μόνο των συγκεκριμένων μονόπρακτων αλλά κι ολόκληρου του έργου του Ιάκωβου Καμπανέλλη που φέτος, εκατό χρόνια από τη γέννησή του, τιμάμε τη μνήμη του και την προσφορά του στο θέατρο, στον κινηματογράφο και τη λογοτεχνία μας.

Δευτέρα 29 Ιανουαρίου //Δύο παραστάσεις στις 18:30 & 21:00

Κινηματοθέατρο ΣΙΝΕ ΒΑΛΙΑ /Αγίου Κων/νου και Παπανικολάου Άργος

Εισιτήρια στο ταμείο του Σινέ Βάλια και στο www.more.gr

πληροφορίες 2751025105

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 ΠΑΕ Παναργειακός / Panargeiakos F.C. 

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ : ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 202η ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 30 -11- 2024

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Επιμένουν σήμερα η αφρικανική σκόνη και οι υψηλές θερμοκρασίες

AGGELOS DRITSAS

Ποιες αλλαγές έρχονται στα ασανσέρ στις πολυκατοικίες

AGGELOS DRITSAS

Ογκώδη αντικείμενα και κλαδέματα ΜΟΝΟ κατόπιν συνεννόησης με την Υπηρεσία Καθαριότητας

AGGELOS DRITSAS

Άσκηση στο ξενοδοχείο Amanzoe στο Κρανίδι Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Το τελευταίο αντίο στη Βάσω Παπανδρέου στο Αίγιο

AGGELOS DRITSAS

Πρωτογενής Τομέας και Οδικά Δίκτυα στον Πυρήνα της Συνάντησης του Περιφερειάρχη με τον Βουλευτή Γιάννη Ανδριανό

AGGELOS DRITSAS

Τα δεδομένα τοποθεσίας του Google Maps θα αποθηκεύονται στη συσκευή σας, όχι στο cloud

AGGELOS DRITSAS

Πανελλήνιες 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για ενημέρωση μέσω SMS σχετικά με τα αποτελέσματα

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Παραίτηση του Αντιδημάρχου Δημήτρη Κρίγγου

AGGELOS DRITSAS

Γλέντι με γνήσιες μικρασιάτικες μελωδίες στη Νέα Κίο – Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Κιανών 2023

AGGELOS DRITSAS