ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

Στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για τη σχέση του με την αυτοδιοίκηση και την πρόταση που Πρωθυπουργού να ηγηθεί της περιφέρειας αναφέροντας:

«Προέρχομαι από οικογένεια η όποια έχει βαθιά παράδοση στην αυτοδιοίκηση, ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος Μεσσήνης για 16 χρόνια και Αντινομάρχης – και αυτό δείχνει ότι το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου. Η πρόταση του Πρωθυπουργού περίπου πριν από δυο μήνες ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση, ήταν ξαφνικό για εμένα αλλά ήταν τόσο τιμητικό και τόσο προκλητικό το να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και γι’ αυτό δέχτηκα απευθείας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και στους τομείς που θέλει να δώσει έμφαση ο Δημήτρης Πτωχός είπε:

«Όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό τον τόπο γνωρίζουμε πολύ καλά και τα προβλήματα και τα θετικά πράγματα τα όποια έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Το πρόγραμμα μας και το σχέδιο μας είναι απλό: θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδόν σε όλους του τομείς που γίνεται σήμερα συζήτηση, όπως είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η πράσινη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, η απλοποίηση διαδικασιών και η ψηφιοποίηση, η πρόνοια και η αλληλεγγύη, η αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε μεταξύ άλλων για τρεις πυλώνες του προγράμματός του: τις επενδύσεις, τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης τονίζοντας ότι:

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δυστυχώς, φθίνει σε επενδύσεις, όπως και παρά πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε παρά πολύ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο πολύ πιο φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε άμεσα.

Ένα δεύτερο πράγμα είναι να στηρίξουμε τους δυο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Πελοποννήσου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Νομίζω ότι και εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα. Το σημαντικότερα από όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς και όχι να τα αφήσουμε να λειτουργούν σαν δυο ξεχωριστά μεμονωμένα σιλό.

Το τρίτο νομίζω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να εκσυγχρονίσουμε τη Διοίκηση σε επίπεδο περιφερείας. Να απλοποιήσουμε διαδικασίες και κυρίως να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτησης όλων των πολιτών μας».

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό απόσπασμα: https://www.filemail.com/d/pfjercuhfriysvi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας και Λακωνίας την Τετάρτη 17 Ιουλίου

AGGELOS DRITSAS

Με βαθιά συγκίνηση και σεβασμό τιμήσαμε σήμερα τρεις δημοτικούς υπαλλήλους

AGGELOS DRITSAS

Με την βοήθεια του Θεού, το συσσίτιο της αγάπης του Ιερού Ναού Ευαγγελίστριας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Η 12η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος στον Οίκο Ευγηρίας – Ίδρυμα Μαρίας Κ. Ράδου ο Κωνσταντίνος Νικολάου

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο απόγευμα της νέας χρονιάς βρέθηκα στη Νέα Κίο

AGGELOS DRITSAS

Ο Σύλλογος Τυφλών Αργολίδας η “Ίριδα” για την “Ημέρα Ασφάλειας του Λευκού Μπαστουνιού”

AGGELOS DRITSAS

Σπουδαία νίκη στην παράταση για τον ΑΟ Ερμιονίδας απέναντι στον ΑΟ Κορωνίς

AGGELOS DRITSAS

Δείτε το εσωτερικό του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου μετά την ανακαίνιση σε αυτό το βίντεο!

AGGELOS DRITSAS

«Ήρωες για μία μέρα», εικαστική έκθεση στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Ημερίδα στο Ναύπλιο για το Σχέδιο Διαχείρισης Λεκανών Απορροής Ποταμών Ανατολικής Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS