ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνέντευξη του υποψήφιου περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού

Κοινοποίηση

Στο ραδιόφωνο «Παραπολιτικά 90,1» και στην εκπομπή των Θανάση Φουσκίδη και Στέλλας Γκαντώνα έδωσε συνέντευξη ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Δημήτρης Πτωχός.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Η Πελοπόννησος Μπροστά» και υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου μίλησε για τη σχέση του με την αυτοδιοίκηση και την πρόταση που Πρωθυπουργού να ηγηθεί της περιφέρειας αναφέροντας:

«Προέρχομαι από οικογένεια η όποια έχει βαθιά παράδοση στην αυτοδιοίκηση, ο πατέρας μου ήταν δήμαρχος Μεσσήνης για 16 χρόνια και Αντινομάρχης – και αυτό δείχνει ότι το μικρόβιο υπήρχε μέσα μου. Η πρόταση του Πρωθυπουργού περίπου πριν από δυο μήνες ήταν μια πολύ τιμητική πρόταση, ήταν ξαφνικό για εμένα αλλά ήταν τόσο τιμητικό και τόσο προκλητικό το να ασχοληθώ με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και γι’ αυτό δέχτηκα απευθείας».

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα του συνδυασμού του και στους τομείς που θέλει να δώσει έμφαση ο Δημήτρης Πτωχός είπε:

«Όλοι όσοι ζούμε και εργαζόμαστε σε αυτό τον τόπο γνωρίζουμε πολύ καλά και τα προβλήματα και τα θετικά πράγματα τα όποια έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια, όπως και γνωρίζουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε. Το πρόγραμμα μας και το σχέδιο μας είναι απλό: θέλουμε να κάνουμε την Περιφέρεια Πελοποννήσου μια περιφέρεια πρότυπο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, σχεδόν σε όλους του τομείς που γίνεται σήμερα συζήτηση, όπως είναι η ανάπτυξη, η προσέλκυση επενδύσεων, η πράσινη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος, η απλοποίηση διαδικασιών και η ψηφιοποίηση, η πρόνοια και η αλληλεγγύη, η αξιοποίηση του πολιτιστικού μας αποθέματος».

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης μίλησε μεταξύ άλλων για τρεις πυλώνες του προγράμματός του: τις επενδύσεις, τον πρωτογενή τομέα, καθώς και για τον εκσυγχρονισμό της διοίκησης τονίζοντας ότι:

«Η πρώτη μου προτεραιότητα είναι να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να έχουμε ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, δυστυχώς, φθίνει σε επενδύσεις, όπως και παρά πολλές περιφέρειες στην Ελλάδα, νομίζω ότι είναι κάτι που πρέπει να το κοιτάξουμε παρά πολύ πρέπει να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο πολύ πιο φιλικό. Αυτό είναι κάτι που θα θέλαμε να το κάνουμε άμεσα.

Ένα δεύτερο πράγμα είναι να στηρίξουμε τους δυο βασικούς αναπτυξιακούς πυλώνες της Πελοποννήσου που είναι ο πρωτογενής τομέας και ο τουρισμός. Νομίζω ότι και εδώ υπάρχουν πολλά περιθώρια να κάνουμε πολλά πράγματα. Το σημαντικότερα από όλα να δημιουργήσουμε συνέργειες ανάμεσα σε αυτούς τους τομείς και όχι να τα αφήσουμε να λειτουργούν σαν δυο ξεχωριστά μεμονωμένα σιλό.

Το τρίτο νομίζω ότι πρέπει πολύ γρήγορα να εκσυγχρονίσουμε τη Διοίκηση σε επίπεδο περιφερείας. Να απλοποιήσουμε διαδικασίες και κυρίως να ψηφιοποιήσουμε διαδικασίες ώστε να είναι καλύτερη η εξυπηρέτησης όλων των πολιτών μας».

Στο link που ακολουθεί μπορείτε να ακούσετε όλο το ηχητικό απόσπασμα: https://www.filemail.com/d/pfjercuhfriysvi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ναύπλιο: 8o Οpen Ξυλορακέτας στην παραλία Καραθώνας

diktio

Ερμιονίδα: Το Κρανίδι γιορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο

diktio

Ναύπλιο: Σε καθαρισμό των φρεατίων προχώρησαν τα συνεργεία της ΔΕΥΑΝ

diktio

51η Ενοριακή Εθελοντική Αιμοδοσία στη Κοιλάδα Ερμιονίδας

diktio

Με τον Πέτρο Τατούλη και το Σχέδιο της Νέας Πελοποννήσου αξιοποιούμε στοχευμένα τα ανταποδοτικά οφέλη

diktio

Δήμος Επιδαύρου: Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τον Τάσο Χρόνη και με τη “Δύναμη Προοπτικής”

diktio

Συνελήφθησαν στο Άργος τρεις γυναίκες για κλοπή από κατάστημα

diktio

“Αλλαγή Πορείας”: Η χρήση της πλατείας ως πάρκινγκ είναι πρόταση λαϊκισμού και οπισθοδρόμησης!

diktio

Οι 20 υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Αργολίδας με την παράταξη Τατούλη

admin

«Γεύσεις και Όψεις» της Αργολίδας για 5 ημέρες στο λιμάνι Πορτοχελίου

diktio

Ο Κωνσταντίνος Πασσιάς με την “Αλλαγη Πορείας” για την ανάπτυξη του Δήμου και την ενίσχυση των αγροτών

diktio

15 συλλήψεις από την αστυνομία στην Αργολίδα για διάφορα αδικήματα