Σα. Απρ 4th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συναγερμός Κορωνοϊός στην Ελλάδα : Μεγαλώνει η λίστα

με τα κρούσματα και τα κλειστά σχολεία

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

ε κατάσταση «κόκκινου συναγερμού» βρίσκονται οι Αρχές μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού και στη χώρα μας με αποτέλεσμα να λαμβάνονται καθημερινά νέα έκτακτα μέτρα με στόχο την ανάσχεση του ιού.

Το πρωί της Τρίτης έγινε γνωστό ότι επιβεβαιώθηκαν πέντε ακόμη κρούσματα, με τη λίστα πλέον να φτάνει τα 89 σε όλη τη χώρα ενώ οι ειδικοί έχουν προειδοποιήσει ότι θα υπάρξει έξαρση το επόμενο διάστημα.

Την ίδια στιγμή, οι σχολικές μονάδες κλείνουν η μία μετά την άλλη, είτε λόγω κρουσμάτων σε μαθητές ή εκπαιδευτικό προσωπικό είτε προληπτικά επειδή κάποιο από τα μέλη της σχολικής κοινότητας είχε έρθει σε επαφή με κάποιο επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού.

Το υπουργείο Υγείας και ο ΕΟΔΥ επικαιροποιούν σχεδόν σε καθημερινή βάση τα μέτρα για τον κοροναϊό σταθμίζοντας τα νέα δεδομένα που διαμορφώνονται με τον ρυθμό εξάπλωσής του.

Πληθαίνουν οι «φωνές» για κλείσιμο όλων των σχολείων

0Shares

Η κατάσταση με τις σχολικές μονάδες μεταβάλλεται μέρα με τη μέρα. Το υπουργείο Παιδείας κατόπιν εισηγήσεων των ειδικών λοιμωξιολόγων ανανεώνει καθημερινά τη λίστα με τα σχολεία που κλείνουν.

Ωστόσο τα τελευταία 24ωρα και υπό το φόβο ραγδαίας εξάπλωσης του κοροναϊού πληθαίνουν οι εισηγήσεις από φορείς, δήμους και εκπαιδευτικούς για γενικευμένο κλείσιμο των σχολικών μονάδων.

Τα θέματα που εγείρονται βέβαια μετά από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου είναι πολλά. Καταρχήν, υπάρχει το ζήτημα της αναπλήρωσης των μαθημάτων και κατά πόσον οι μαθητές θα μπορέσουν να υλοποιήσουν προγράμματα  εξ αποστάσεως εκπαίδευσης εάν το κλείσιμο των σχολείων κρατήσει για αρκετές ημέρες.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ένα από τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκε εσχάτως από το υπουργείο Παιδείας, αφορά στην προσωρινή αναστολή έως και τις 22 Μαρτίου όλων των σχολικών αθλητικών διοργανώσεων.

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook