Πε. Μαΐ 6th, 2021

Συναγερμός στο λιμάνι της Καλαμάτας – Εντοπίστηκαν θετικοί στον κορωνοϊό

limani kalmatas metanastes 2052021 2 DSC 0353
αρκετοί από τους 182 μετανάστες
Κοινοποίηση ειδήσεων
11 / 100

Στη θαλαμηγό, που ρυμουλκήθηκε στο λιμάνι, επέβαιναν και πάνοπλοι άνδρες του Λιμενικού Σώματος, αφού σημειώθηκαν αντιδράσεις όταν χθες ξεκίνησε επιχείρηση πρόσδεσης του White Angel που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου 70 μίλια νοτιοδυτικά της Καλαμάτας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σκάφος ξεκίνησε το ταξίδι του από την Τουρκία πριν από 13 ημέρες και προορισμός του ήταν η Ιταλία, ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει η καταγραφή των στοιχείων των 182 ατόμων, προκειμένου να γίνει γνωστή η εθνικότητά τους.

limani kalamatas metanastes 33

Θετικοί στον κορωνοϊό
Όπως είχε γίνει γνωστό, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα βρισκόταν κατά την άφιξη της θαλαμηγού στο λιμάνι της Καλαμάτας για να υποβληθούν οι μετανάστες σε covid test, με τα πρώτα τεστ να είναι θετικά.

Οι επόμενες κινήσεις
Όπως ήταν λογικό, τα θετικά κρούσματα κορωνοϊού αλλάζουν το σχεδιασμό για τη διαχείριση των 182 ατόμων, αφού πρώτη σκέψη ήταν, αφού γίνει η καταγραφή, με λεωφορεία να μεταφερθούν στις ανάλογες δομές μεταναστών.

Πλέον οι μετανάστες θα μείνουν στις αποθήκες του λιμανιού, όπου θα τους παρασχεθεί φαγητό από το Δήμο Καλαμάτας, ενώ η Περιφέρεια Πελοποννήσου μετέφερε κουβέρτες και στρώματα. Επίσης, από την πρώτη στιγμή στο σημείο βρίσκονται εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ