ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, δια ζώσης και διαδικτυακά, η Περιφερειακή / Εδαφική  Επιτροπή ΔΑΜ Πελοποννήσου-Μεγαλόπολης, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δομής και της πορείας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Πρόγραμμα ΔΑΜ) 2021-2027, με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα να είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ακολούθησε συζήτηση και καθορισμός της στρατηγικής για τον Κόμβο Βιοοικονομίας, ενός εμβληματικού έργου του σχεδιασμού ΔΑΜ για την περιοχή, καθώς επίσης και ο καθορισμός των νέων προσκλήσεων που θα προκηρυχθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των διαθέσιμων πόρων στις τελευταίες προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας καταδεικνύει το ενδιαφέρον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της ΕΥΔΑΜ Πελοπίδα Καλλίρη, ώστε να κερδίζουμε συνεχώς πράγματα στον χρόνο που έχουμε μπροστά μας» και σχετικά με τον κόμβο Βιοοικονομίας δήλωσε: «Ο «Κόμβος Βιοοικονομίας» αναφέρεται στους δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας και Τρίπολης και αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο το φάσμα της αξιακής αλυσίδας της βιοοικονομίας (γεωργικά προϊόντα διατροφής, κυκλική και ψηφιακή οικονομία)».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης σημείωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αποτελεί μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Στόχος μας είναι ο μετασχηματισμός της τοπικής τους οικονομίας προς νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Δέσποινα Γκαράνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Αθανάσιος Σοφός, Διευθυντής Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Ιωάννης Τρουπής, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, Ιωάννης Αποστολόπουλος, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου, Θεόδωρος Πλέσσιας, Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κόσσυβας, Εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, Μάρκος Χαλκιαδάκης, Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χαρίκλεια Κάντζα, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χρήστος Ρούμπος, εκπρόσωπος της ΔΕΗ ΑΕ, Θεόδωρος Βλάχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Χαρά Καΐκα, εκπρόσωπος του συλλόγου Νέων Μεγαλόπολης «Εν δράσει», Μαρία Καραβά, Προϊσταμένη Μονάδας Β2 της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος ΔΑΜ, Ολγα Καρβελά, Προϊσταμένη του Τμήματος Β της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συντονισμού Χρηματοδότησης της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, Φίλιππος Ταμπακόπουλος, Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

  ΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

Κοπή πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αναπτυξιακής «Πάρνωνας α.ε.» ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Τεχνών στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

ΔΣ Ανυφιου συμμετοχή στην εκπαιδευτική δράση με θέμα τα ζώα! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Παγκόσμια Ημέρα Ανακύκλωσης

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημητρίου Ορφανού με τον Γ.Γ του Υπουργείου

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Διακινούσαν ηρωίνη και έκλεβαν ηλεκτρική ενέργεια

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε τραγικά λειτουργικά αδιέξοδα στα σχολεία.

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στην ΕΡΤ: Εάν δεν στηρίξουμε την ανεξαρτησία του θεσμού, τότε η αυτοδιοίκηση γίνεται υπάλληλος ή υπηρέτης της κεντρικής κυβέρνησης

AGGELOS DRITSAS

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ : Παναγιώτης Παπαϊωάννου.

AGGELOS DRITSAS

Ενημερωτική Εκδήλωση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) Δήμων Ερμιονίδας & Πόρου

AGGELOS DRITSAS

 Σύλληψη της 72χρονης για ανθρωποκτονία στην Αργολίδα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS