ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, δια ζώσης και διαδικτυακά, η Περιφερειακή / Εδαφική  Επιτροπή ΔΑΜ Πελοποννήσου-Μεγαλόπολης, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δομής και της πορείας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Πρόγραμμα ΔΑΜ) 2021-2027, με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα να είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ακολούθησε συζήτηση και καθορισμός της στρατηγικής για τον Κόμβο Βιοοικονομίας, ενός εμβληματικού έργου του σχεδιασμού ΔΑΜ για την περιοχή, καθώς επίσης και ο καθορισμός των νέων προσκλήσεων που θα προκηρυχθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των διαθέσιμων πόρων στις τελευταίες προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας καταδεικνύει το ενδιαφέρον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της ΕΥΔΑΜ Πελοπίδα Καλλίρη, ώστε να κερδίζουμε συνεχώς πράγματα στον χρόνο που έχουμε μπροστά μας» και σχετικά με τον κόμβο Βιοοικονομίας δήλωσε: «Ο «Κόμβος Βιοοικονομίας» αναφέρεται στους δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας και Τρίπολης και αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο το φάσμα της αξιακής αλυσίδας της βιοοικονομίας (γεωργικά προϊόντα διατροφής, κυκλική και ψηφιακή οικονομία)».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης σημείωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αποτελεί μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Στόχος μας είναι ο μετασχηματισμός της τοπικής τους οικονομίας προς νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Δέσποινα Γκαράνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Αθανάσιος Σοφός, Διευθυντής Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Ιωάννης Τρουπής, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, Ιωάννης Αποστολόπουλος, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου, Θεόδωρος Πλέσσιας, Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κόσσυβας, Εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, Μάρκος Χαλκιαδάκης, Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χαρίκλεια Κάντζα, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χρήστος Ρούμπος, εκπρόσωπος της ΔΕΗ ΑΕ, Θεόδωρος Βλάχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Χαρά Καΐκα, εκπρόσωπος του συλλόγου Νέων Μεγαλόπολης «Εν δράσει», Μαρία Καραβά, Προϊσταμένη Μονάδας Β2 της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος ΔΑΜ, Ολγα Καρβελά, Προϊσταμένη του Τμήματος Β της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συντονισμού Χρηματοδότησης της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, Φίλιππος Ταμπακόπουλος, Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αναστολή λειτουργίας 8 Δημοτικών και 13 Νηπιαγωγείων στην Πελοπόννησο – Δυο σχολεία κλειστά φέτος στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Το Επιμελητήριο Αργολίδας στην 88η ΔΕΘ

AGGELOS DRITSAS

Υπό την αιγίδα του Δήμου Ναυπλιέων το «Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αναπλιού»

AGGELOS DRITSAS

 ο Πρωθυπουργός και Πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης από το Άργος BINTEO REPORTAZ

AGGELOS DRITSAS

8η Γιορτή Παραδοσιακής Τηγανίτας στην πλατεία της Θερμησίας. BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Εμποροπανήγυρη της «ΑΝΑΛΗΨΕΩΣ» στο Άστρος

AGGELOS DRITSAS

Τελετή παράδοσης της νέας χάραξης της εθνικής οδού Πατρών – Πύργου LIVE

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η Σύναξη όλων των Αγίων της Μητροπόλεως Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Τροχαίο στη Νέα Κίο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής – Έγκριση σημαντικών έργων σε όλη την Πελοπόννησο άνω των 3 εκατ. ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: «Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου πάμε όλοι μαζί για την Μεγάλη Νίκη!»

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου Προωθεί την Ισότιμη και Σύγχρονη Εκπαίδευση με Νέα Πρόσκληση 7.000.000 Ευρώ

AGGELOS DRITSAS