ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Συνεδρίασε η Περιφερειακή Επιτροπή του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Πελοποννήσου

Συνεδρίασε, δια ζώσης και διαδικτυακά, η Περιφερειακή / Εδαφική  Επιτροπή ΔΑΜ Πελοποννήσου-Μεγαλόπολης, υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Δημήτρη Πτωχού, την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης πραγματοποιήθηκε παρουσίαση της δομής και της πορείας του Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (Πρόγραμμα ΔΑΜ) 2021-2027, με την πρόοδο που έχει επιτευχθεί έως σήμερα να είναι παραπάνω από ικανοποιητική.

Ακολούθησε συζήτηση και καθορισμός της στρατηγικής για τον Κόμβο Βιοοικονομίας, ενός εμβληματικού έργου του σχεδιασμού ΔΑΜ για την περιοχή, καθώς επίσης και ο καθορισμός των νέων προσκλήσεων που θα προκηρυχθούν κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2024.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, σημείωσε χαρακτηριστικά: «Το αποτέλεσμα της υπερκάλυψης των διαθέσιμων πόρων στις τελευταίες προσκλήσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας καταδεικνύει το ενδιαφέρον της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Βρισκόμαστε σε στενή συνεργασία με τον αν. Υπουργό Εθνικής Οικονομίας Νίκο Παπαθανάση και το Διοικητή της ΕΥΔΑΜ Πελοπίδα Καλλίρη, ώστε να κερδίζουμε συνεχώς πράγματα στον χρόνο που έχουμε μπροστά μας» και σχετικά με τον κόμβο Βιοοικονομίας δήλωσε: «Ο «Κόμβος Βιοοικονομίας» αναφέρεται στους δήμους Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Οιχαλίας και Τρίπολης και αποσκοπεί στον μετασχηματισμό της επιχειρηματικής δραστηριότητας σε όλο το φάσμα της αξιακής αλυσίδας της βιοοικονομίας (γεωργικά προϊόντα διατροφής, κυκλική και ψηφιακή οικονομία)».

Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, κ. Πελοπίδας Καλλίρης σημείωσε: «Η ενεργειακή μετάβαση της χώρας μας αποτελεί μια σημαντική επενδυτική ευκαιρία για τις επηρεαζόμενες περιοχές. Στόχος μας είναι ο μετασχηματισμός της τοπικής τους οικονομίας προς νέες και καινοτόμες δραστηριότητες, οι οποίες θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας, αξιοποιώντας τα τοπικά χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα αυτών των περιοχών».

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι: Πελοπίδας Καλλίρης, Διοικητής της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, Δέσποινα Γκαράνη, Διευθύνουσα Σύμβουλος ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Αθανάσιος Σοφός, Διευθυντής Προγράμματος Γενικής Διεύθυνσης Περιφερειακής Πολιτικής και Αστικής Ανάπτυξης της Κομισιόν, Χρήστος Λαμπρόπουλος, Αναπληρωτής Περιφερειάρχη, Κωνσταντίνος Μιχόπουλος, Δήμαρχος Μεγαλόπολης, Ιωάννης Τρουπής, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αρκαδίας, Ευάγγελος Ξυγκώρος, Πρόεδρος Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, Παναγιώτης Κρητικός, Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό Τμήμα Νοτιοανατολικής Πελοποννήσου, Ιωάννης Αποστολόπουλος, Εκπρόσωπος του Τεχνικού Επιμελητηρίου-Περιφερειακό τμήμα Πελοποννήσου, Θεόδωρος Πλέσσιας, Εκπρόσωπος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας-Παράρτημα Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας, Γεώργιος Κόσσυβας, Εκπρόσωπος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αρκαδίας, Μάρκος Χαλκιαδάκης, Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χαρίκλεια Κάντζα, Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος της ΜΕΤΑΒΑΣΗ ΑΕ, Χρήστος Ρούμπος, εκπρόσωπος της ΔΕΗ ΑΕ, Θεόδωρος Βλάχος, Διευθυντής της Διεύθυνσης Λιγνιτικού Κέντρου Μεγαλόπολης, Χαρά Καΐκα, εκπρόσωπος του συλλόγου Νέων Μεγαλόπολης «Εν δράσει», Μαρία Καραβά, Προϊσταμένη Μονάδας Β2 της Διαχειριστικής Αρχής του Προγράμματος ΔΑΜ, Ολγα Καρβελά, Προϊσταμένη του Τμήματος Β της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού & Συντονισμού Χρηματοδότησης της Ειδικής Υπηρεσίας ΔΑΜ, Φίλιππος Ταμπακόπουλος, Αντιδήμαρχος Μεγαλόπολης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σε ένα δημόσιο κτίριο του 2021, που έχει λάβει όλες τις εγκρίσεις και παρελήφθη καλώς(!)

AGGELOS DRITSAS

Πρόσκληση για υποβολή ταινιών και σεναρίων στο 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Ολική επανεκκίνηση και πορεία προόδου για τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Μεταδόσεις της ημέρας .. Facebook, Instagram ,Twitter, tik tok…μιας άλλης εποχής…

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Χρόνης: Η Νέα Επίδαυρος είναι ο τόπος που γεννήθηκε το Ελληνικό Κράτος!

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης – ”Νέα Πελοπόννησος”: Δίνουμε έμφαση στην άντληση πόρων και την ενίσχυση καινοτομίας στην πραγματική οικονομία”

AGGELOS DRITSAS

Μετά το 2027 έρχεται η νέα αλλαγή στα όρια ηλικίας για συνταξιοδότηση

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Αθλητικός Όμιλος Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Σακελλαροπούλου: Ο εορτασμός της Βάπτισης του Χριστού εκφράζει διαχρονικά την ανάγκη για πνευματική αναγέννηση

AGGELOS DRITSAS

Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Με μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια παρευρεθήκαμε σήμερα, 18 Μαΐου 2025, στις εορταστικές εκδηλώσεις

AGGELOS DRITSAS