Πα. Οκτ 22nd, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Συνελήφθησαν εξι άτομα για αρχαιοκαπηλία στην Επίδαυρο

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Έξι άτομα συνελήφθησαν στην περιοχή της Επιδαύρου κατηγορούμενοι για αρχαιοκαπηλία.

Μετά από συστηματική έρευνα του Λιμεναρχείου Κορίνθου (εκεί υπάγεται η περιοχή) τις τελευταίες μέρες, στην περιοχή “Πολεμάρχα” συνελήφθησαν χθες αργά το βράδυ έξι άτομα, τα τρία από την ευρύτερη περιοχή, καθώς στην κατοχή τους βρέθηκαν αντικείμενα σημαντικής Αρχαιολογικής αξίας.

Οι συλληφθέντες κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα στο Λιμεναρχείο Αρχαίας Επιδαύρου και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Από το πρωί γίνονται ενδελεχείς έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων , τόσο σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου , όσο και εκτός Αργολίδας.

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων, που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού.

Νεότερες πληροφορίες έρχονται στο φως για την υπόθεση αρχαιοκαπηλίας που εξιχνιάστηκε από το Λιμεναρχείο Κορίνθου στον Δήμο Επιδαύρου στην Αργολίδα.
Στη σύλληψη έξι ατόμων, προέβησαν χθες το βράδυ, στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κορίνθου, με τη συνδρομή στελεχών του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών.
Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, σε έλεγχο που διενεργήθηκε στη θαλάσσια περιοχή Όρμου Πολεμάρχας Επιδαύρου Αργολίδας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, ηλικίας 35, 36, 38, 74 και 65 ετών, είχαν προβεί στην ανάσυρση αρχαίων αντικειμένων από τη θάλασσα, με τη χρήση θαλάσσιου μοτοποδηλάτου (jet-ski), καταδυτικού εξοπλισμού και ειδικού μηχανισμού ανίχνευσης μετάλλων, κατά παράβαση του Ν. 3028/2002 περί «Προστασίας των Αρχαιοτήτων και εν γένει της Πολιτιστικής Κληρονομιάς».

Οι συλληφθέντες κρατούνται μέχρι αυτή την ώρα στο Λιμεναρχείο Αρχαίας Επιδαύρου και το απόγευμα αναμένεται να οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Ναυπλίου.

Από το πρωί γίνονται ενδελεχείς έρευνες στις οικίες των συλληφθέντων , τόσο σε περιοχές του δήμου Επιδαύρου , όσο και εκτός Αργολίδας.

Για τον προσδιορισμό της αξίας των αντικειμένων, που βρέθηκαν θα υπάρξει εκτίμηση από στελέχη της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων του Υπουργείου Πολιτισμού. Από το Λιμεναρχείο Κορίνθου που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν:

-δέκα αρχαία αντικείμενα,
-δύο ΙΧ οχήματα,
-ένα ΙΧ φορτηγό,
-ένα θαλάσσιο μοτοποδήλατο (jet-ski),
-ένα τρέιλερ μεταφοράς,
-ένας μηχανισμός ανίχνευσης μετάλλων,
-μια συσκευή παρεμβολής σήματος (jammer)
και σχετικός καταδυτικός εξοπλισμός.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ