ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Aλλαγές στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις δρομολογούνται από 1/1/2024 μέσα από την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων.

Οι αλλαγές που θα «τρέξουν» από την αρχή της νέας χρονιάς είναι οι εξής:

Η νέα αύξηση που έρχεται στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 3,9% ή κατά 5 έως 24 ευρώ τον μήνα. Η επιβάρυνση είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με του 2023, που οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 9,6%. Τα ειδοποιητήρια με τα νέα ποσά εισφορών θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών έως το τέλος Ιανουάριου.

Η θέσπιση ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΦΚΑ. Έως τον Ιούνιο του 2024 το υπουργείο Εργασίας θα έχει τα πορίσματα για την εφαρμογή ίδιων κανόνων στον υπολογισμό των συντάξεων, των εφάπαξ αλλά και στις ηλικίες θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα ψηφιστούν προς το τέλος του 2024.

Η φορολόγηση των παροχών που δίνουν τα επαγγελματικά ταμεία και η μείωση στα επίπεδα των επαγγελματικών ταμείων ins φορολογίας στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Για παροχές που αντιστοιχούν σε έως 5 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 10% αν ληφθούν ως σύνταξη και 20% εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 6 έως 10 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 7,5% για σύνταξη και 15% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 11 έως 20 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 5% για σύνταξη και 10% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 20 και περισσότερα έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 2,5% για σύνταξη και 5% για εφάπαξ.

Δύο ηλικιωμένοι με γυρισμένη την πλάτη και φόντο χαρτονομίσματα ευρώ. Συνταξιοδοτικό.

Η νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3%, που πληρώθηκε ήδη στους συνταξιούχους. Η μέση μηνιαία αύξηση κυμαίνεται γύρω στα 30 ευρώ, ενώ για τις υψηλές συντάξεις (άνω των 2.000 ευρώ) ξεπερνά τα 60 ευρώ. Κριτήριο για να φανεί η αύξηση στην τσέπη είναι το ύψος της προσωπικής διαφοράς. Όφελος θα δουν όσοι πήραν αύξηση πάνω από την προσωπική διαφορά.

Η θέσπιση νέων και μικρότερων κρατήσεων, αντί μείωσης της σύνταξης κατά 30%, για τους συνταξιούχους που δηλώνουν ότι εργάζονται. Το μέτρο θα ισχύσει από αυτόν τον μήνα και οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα έχουν κράτηση 10% στον μισθό τους αν είναι μισθωτοί, ενώ όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα θα καταβάλουν τις εισφορές με προσαύξηση 50%. Το νέο σύστημα δεν μειώνει καθόλου τις συντάξεις, απεναντίας οι περίπου 40.000 συνταξιούχοι που δηλώνουν ήδη ότι εργάζονται θα έχουν μηνιαίο όφελος έως και 300 ευρώ.
ΠΗΓΗ: workenter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δημοπρατούνται ξανά 7 έργα μεταφόρτωσης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Παραιτήθηκε ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Κώστας Καράπαυλος

AGGELOS DRITSAS

Που και πότε θα διενεργεί rapid tests η Κινητή Ομάδα Υγείας (ΚΟμΥ) Αργολίδας από 4 έως 8/9

AGGELOS DRITSAS

Μορφωτικός κ Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπροόδων Νέου Ροεινού – Αγία Μαρίνα

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ : Άννα Βίσση – Τρένο ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΩΝ ΜΥΛΩΝ ΜΕ ΤΑ ΣΚΟΥΡΙΑΣΜΕΝΑ ΤΡΕΝΑ / AT MYLOI RAILWAY STATION

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Δήμος Ναυπλίου και το Μουσικού Σχολείου Αργολίδας γιορτάζει την Παγκόσμια ημέρα Μουσικής

AGGELOS DRITSAS

Προγραμματισμένη συνάντηση με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο,

AGGELOS DRITSAS

Πολύ αξιόλογο είναι το έργο που παράγει ο Δήμος Ναυπλιέων στον τομέα της διαχείρισης των αδέσποτων ζώων. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τίγρεις-Φείδων Άργους 1-1

AGGELOS DRITSAS

Ελπίδα Σύλλογος Φίλων Παιδιών με καρκίνο

AGGELOS DRITSAS

Έφυγε σήμερα από την ζωή σε ηλικία 84 ετών ο παλαίμαχος τερματοφύλακας της ομάδας μας Ιωάννης Παπασπυρόπουλος!

AGGELOS DRITSAS

Πανώλη αιγοπροβάτων: Τρομάζει το ντόμινο των κρουσμάτων – Εντείνονται τα μέτρα

AGGELOS DRITSAS