ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Aλλαγές στο ασφαλιστικό και στις συντάξεις δρομολογούνται από 1/1/2024 μέσα από την εφαρμογή νέων ρυθμίσεων.

Οι αλλαγές που θα «τρέξουν» από την αρχή της νέας χρονιάς είναι οι εξής:

Η νέα αύξηση που έρχεται στις εισφορές των ελευθέρων επαγγελματιών κατά 3,9% ή κατά 5 έως 24 ευρώ τον μήνα. Η επιβάρυνση είναι σχεδόν η μισή σε σχέση με του 2023, που οι εισφορές αυξήθηκαν κατά 9,6%. Τα ειδοποιητήρια με τα νέα ποσά εισφορών θα αναρτηθούν στους λογαριασμούς των ελευθέρων επαγγελματιών και αγροτών έως το τέλος Ιανουάριου.

Η θέσπιση ενιαίου κανονισμού ασφάλισης και παροχών για ασφαλισμένους και συνταξιούχους του ΕΦΚΑ. Έως τον Ιούνιο του 2024 το υπουργείο Εργασίας θα έχει τα πορίσματα για την εφαρμογή ίδιων κανόνων στον υπολογισμό των συντάξεων, των εφάπαξ αλλά και στις ηλικίες θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος. Οι αλλαγές εκτιμάται ότι θα ψηφιστούν προς το τέλος του 2024.

Η φορολόγηση των παροχών που δίνουν τα επαγγελματικά ταμεία και η μείωση στα επίπεδα των επαγγελματικών ταμείων ins φορολογίας στα ιδιωτικά συνταξιοδοτικά προγράμματα. Για παροχές που αντιστοιχούν σε έως 5 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 10% αν ληφθούν ως σύνταξη και 20% εφόσον καταβάλλονται εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 6 έως 10 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 7,5% για σύνταξη και 15% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 11 έως 20 έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 5% για σύνταξη και 10% για εφάπαξ. Για παροχές που αντιστοιχούν σε 20 και περισσότερα έτη ασφάλισης ο φόρος είναι 2,5% για σύνταξη και 5% για εφάπαξ.

Δύο ηλικιωμένοι με γυρισμένη την πλάτη και φόντο χαρτονομίσματα ευρώ. Συνταξιοδοτικό.

Η νέα αύξηση των συντάξεων κατά 3%, που πληρώθηκε ήδη στους συνταξιούχους. Η μέση μηνιαία αύξηση κυμαίνεται γύρω στα 30 ευρώ, ενώ για τις υψηλές συντάξεις (άνω των 2.000 ευρώ) ξεπερνά τα 60 ευρώ. Κριτήριο για να φανεί η αύξηση στην τσέπη είναι το ύψος της προσωπικής διαφοράς. Όφελος θα δουν όσοι πήραν αύξηση πάνω από την προσωπική διαφορά.

Η θέσπιση νέων και μικρότερων κρατήσεων, αντί μείωσης της σύνταξης κατά 30%, για τους συνταξιούχους που δηλώνουν ότι εργάζονται. Το μέτρο θα ισχύσει από αυτόν τον μήνα και οι συνταξιούχοι που εργάζονται θα έχουν κράτηση 10% στον μισθό τους αν είναι μισθωτοί, ενώ όσοι ασκούν ελεύθερο επάγγελμα θα καταβάλουν τις εισφορές με προσαύξηση 50%. Το νέο σύστημα δεν μειώνει καθόλου τις συντάξεις, απεναντίας οι περίπου 40.000 συνταξιούχοι που δηλώνουν ήδη ότι εργάζονται θα έχουν μηνιαίο όφελος έως και 300 ευρώ.
ΠΗΓΗ: workenter.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Εργασίες επισκευής και συντήρησης των δημοτικών οδών του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Επιτέλους Δήμαρχος στο τιμόνι του Γηροκομείου Ναυπλίου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

13 Σεπτεμβρίου – Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών

AGGELOS DRITSAS

Τη πρώτη θέση πήρε ο Γιώργος Σμυρλής στο aquathlon kinds

AGGELOS DRITSAS

Υπάλληλοι του Σωφρονιστικού Καταστήματος Ναυπλίου έκοψαν την βασιλόπιτα του 2024

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΜΠΟΣΟΣ: ΡΕ ΜΗ ΜΕ ΦΟΒΆΣΤΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΑΛΙ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΊΚΗΣΗ !!!!!!!!!

AGGELOS DRITSAS

20χιλ. ευρώ από τον Δήμο Ναυπλιέων για νέα ιστοσελίδα με δυνατότητα πρόσβασης από ΑμεΑ

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργούνται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια

AGGELOS DRITSAS

Μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και ευαισθητοποίησης στο Ναύπλιο για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού

AGGELOS DRITSAS

Η Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, με απόφασή της το 1999, ανακήρυξε την 25η Νοεμβρίου

AGGELOS DRITSAS

Μαγευτική βραδιά με το Μανώλη Μητσιά !!! ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Νίκος Ανδρουλάκης : Σήμερα συμπληρώνονται 29 χρόνια από τον θάνατο του ιδρυτή

AGGELOS DRITSAS