ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη- Φάμελλου για τα Τέμπη

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έδωσε o Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψουν ευθύνες.

Η αναφορά του ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να μην υπάρξει αμνηστία των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Καραμανλή, Καραγιάννη και Τριαντόπουλου, πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη.

«Υπάρχουν ενδείξεις για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών, έχετε όμως αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά πολιτικά πρόσωπα, το κάνατε και τον περασμένο Νοέμβριο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε να πάρουμε μια απόφαση ομόφωνα, να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα των πολιτικών προσώπων, που τελέστηκαν δια της παραλείψεως; Αντέχετε; Γιατί κρύβονται;», είπε και καταλόγισε υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε συνέντευξη του ότι τον τελικό λόγο για τα Τέμπη τον έχει μόνον η Δικαιοσύνη.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, ανέφερε πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογείται. «Δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας τέτοιας πρότασης που πρέπει να είναι εξειδικευμένη ως προς τα αδικήματα», είπε.

Στην παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση, κάνοντας λόγο για ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ μίλησε για «προειλημμένη απόφαση άνωθεν να κουκουλώσετε το έγκλημα των Τεμπών».

«Αρκεί η υπεροψία του 41% για τη μεθόδευση συγκάλυψης ενός εγκλήματος 57 ανθρώπινων ζωών;», διερωτήθηκε και στηλίτευσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα κινείται στα βήματα του Όρμπαν.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν ανεχόμαστε αυτή τη ρετσινιά της συγκάλυψης, δεν είναι η πολιτική ένα ατέλειωτο αλισβερίσι χωρίς κανόνες και όρια, για να διατηρήσει ο κύριος Μητσοτάκης την καρέκλα του πρωθυπουργού», είπε, θέτοντας τους βουλευτές της ΝΔ προ των ευθυνών τους. «Αναλαμβάνετε ο καθένας και η καθεμία από εσάς μία τεράστια ευθύνη. Αν θα κάνετε ότι είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης», τόνισε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και σε όσα είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κιόβεσι σε συνέντευξή της ότι «θολώνουν τα νερά. “Πνίγουν” την υπόθεση. Όσα θέσαμε στο κατηγορητήριο στηρίζονται σε αποδείξεις, στηρίζονται σε έρευνα, όσα ανακαλύψαμε ψάχνοντας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΝΑΥΠΛΙΟ 2024 : ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!!!.. ΕΞΥΠΝΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ. ΣΥΝ.Π/Υ 13.000.000 ΕΥΡΩ.?!!!

AGGELOS DRITSAS

Το Λύκειο Κρανιδίου συμμετείχε σε Μαθητικό Διαγωνισμό για τη Βιοηθική & την Τεχνοηθική

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : 11η χρονιά η Αθλητική Γιορτή Στίβου BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Σάμινθος Πολιτιστικός Σύλλογος: 3η γιορτή Πρωτομαγιάς με ολοήμερο υπαίθριο γλέντι στις Μυκήνες

AGGELOS DRITSAS

Γεύσεις Παράδοσης: 8η Γιορτή Πατάτας στα Δίδυμα Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Ένα πανέμορφο ζώο χάθηκε… και βρέθηκε ο Άρης!

AGGELOS DRITSAS

Ανδρέας Πουλάς επιστολή των αγροτών των Κοινοτικών Διαμερισμάτων Αλέας, Σκοτεινής και Εξοχής του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Μια σημαντική στιγμή της τοπικής Εκκλησίας μια σημαντική στιγμή της Ενορίας της Κάτω Παναγιάς

AGGELOS DRITSAS

Αύριο Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 11:00 π.μ. στους Στρατώνες Καποδίστρια στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Βραβείο στο Νοσοκομείο Αργολίδας – Ν.Μ. Άργους για Δράσεις Προαγωγής Ψυχικής Υγείας

AGGELOS DRITSAS

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

AGGELOS DRITSAS

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής στον Θρακικό Ελληνισμό.

AGGELOS DRITSAS