ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση Βορίδη- Φάμελλου για τα Τέμπη

Τη διαβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιήσει κάθε κοινοβουλευτικό εργαλείο, εντός και εκτός Ελλάδας, ώστε να διαλευκανθούν όλες οι πτυχές της τραγωδίας των Τεμπών και να αποδοθεί δικαιοσύνη, έδωσε o Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για συντονισμένη προσπάθεια της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη να συγκαλύψουν ευθύνες.

Η αναφορά του ωστόσο, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταθέσει πρόταση για σύσταση προανακριτικής επιτροπής για να μην υπάρξει αμνηστία των ποινικών ευθυνών των κ.κ. Καραμανλή, Καραγιάννη και Τριαντόπουλου, πυροδότησε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Μάκη Βορίδη.

«Υπάρχουν ενδείξεις για παραλείψεις υπουργών που συνδέονται με το έγκλημα των Τεμπών, έχετε όμως αποφασίσει να αμνηστεύσετε τα δικά πολιτικά πρόσωπα, το κάνατε και τον περασμένο Νοέμβριο», είπε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Λέμε να πάρουμε μια απόφαση ομόφωνα, να ελέγξει η Δικαιοσύνη όλα τα παραπτώματα των πολιτικών προσώπων, που τελέστηκαν δια της παραλείψεως; Αντέχετε; Γιατί κρύβονται;», είπε και καταλόγισε υποκρισία στον Κυριάκο Μητσοτάκη για όσα είπε σε συνέντευξη του ότι τον τελικό λόγο για τα Τέμπη τον έχει μόνον η Δικαιοσύνη.

Απαντώντας ο υπουργός Επικρατείας ο οποίος προκάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει στην κατάθεση πρότασης προανακριτικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες, ανέφερε πως η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αξιολογείται. «Δεν αναλαμβάνετε την ευθύνη μιας τέτοιας πρότασης που πρέπει να είναι εξειδικευμένη ως προς τα αδικήματα», είπε.

Στην παρέμβασή του ο Σωκράτης Φάμελλος στηλίτευσε την απουσία του πρωθυπουργού από τη σημερινή συζήτηση, κάνοντας λόγο για ασέβεια στη μνήμη των θυμάτων, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπηρετεί οργανωμένο σχέδιο συγκάλυψης και απευθυνόμενος στα έδρανα της ΝΔ μίλησε για «προειλημμένη απόφαση άνωθεν να κουκουλώσετε το έγκλημα των Τεμπών».

«Αρκεί η υπεροψία του 41% για τη μεθόδευση συγκάλυψης ενός εγκλήματος 57 ανθρώπινων ζωών;», διερωτήθηκε και στηλίτευσε το κράτος δικαίου στην Ελλάδα, λέγοντας ότι η χώρα κινείται στα βήματα του Όρμπαν.

«Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν ανεχόμαστε αυτή τη ρετσινιά της συγκάλυψης, δεν είναι η πολιτική ένα ατέλειωτο αλισβερίσι χωρίς κανόνες και όρια, για να διατηρήσει ο κύριος Μητσοτάκης την καρέκλα του πρωθυπουργού», είπε, θέτοντας τους βουλευτές της ΝΔ προ των ευθυνών τους. «Αναλαμβάνετε ο καθένας και η καθεμία από εσάς μία τεράστια ευθύνη. Αν θα κάνετε ότι είναι δυνατόν να αποκαλυφθεί η αλήθεια ή θα κουβαλάτε το στίγμα της συγκάλυψης», τόνισε.

Ο κ. Φάμελλος αναφέρθηκε και σε όσα είπε η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, Λάουρα Κιόβεσι σε συνέντευξή της ότι «θολώνουν τα νερά. “Πνίγουν” την υπόθεση. Όσα θέσαμε στο κατηγορητήριο στηρίζονται σε αποδείξεις, στηρίζονται σε έρευνα, όσα ανακαλύψαμε ψάχνοντας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Νέος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τολού

AGGELOS DRITSAS

Μπακαλιάρος: Προσέξτε τι θα σας πουλήσουν!

AGGELOS DRITSAS

ΣΟΚ στην Ερμιονίδα Βρέθηκε κρεμασμένος γνωστός επιχειρηματίας!

AGGELOS DRITSAS

Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στην Εύβοια – Έγινε αισθητός και στην Αττική,Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

20χιλ. ευρώ από τον Δήμο Ναυπλιέων για νέα ιστοσελίδα με δυνατότητα πρόσβασης από ΑμεΑ

AGGELOS DRITSAS

ΕΟΦ: Ενέσιμο διάλυμα λιποδιάλυσης κυκλοφορεί χωρίς έγκριση

AGGELOS DRITSAS

Η 23η εκδήλωση εθνικής επετείου 25ης Μαρτίου από τον σύλλογο μας .

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε μεταξύ Ναυπλίου και Αργούς στην περιοχή της διασταύρωσης για Λάλουκα ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΟΝΕΙΡΕΥΤΗΚΑ ΤΟΝ ΚΑΒΑΦΗ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ BINTEO

AGGELOS DRITSAS

ΑΡΓΟΣ : Τραγωδία με 48 που έβαλε τέλος στη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Κιβέρι, Μύλοι, Τημένιο, Νέα Κίος, παραλία Αγίου Παντελεήμονα …

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση ΔΕΥΑΝ – Διακοπή Υδροδότησης λόγω βλάβης της ΔΕΗ

AGGELOS DRITSAS