ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συνδημότες, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου ,έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία της Αντιδημάρχου καςΚωνσταντίνας Καραγιάννη και στη συνέχεια εγγράφως ,ζήτησε  στις 29-1-2024 από την Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου,η οποία είχε την επίβλεψη του έργου «Ανάπλασης του Πάρκου Κολοκοτρώνη», ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης των έργων Πρασίνου στο Πάρκο Κολοκοτρώνη ,την οποία κι έλαβε στις 2-2-2024 .

Με το έγγραφο αυτό η  Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών  μας γνωστοποιεί για πρώτη φορά ότι στις 13-9-2023 , έγινε από την ίδια,η διοικητική παραλαβή του έργου, επισυνάπτοντάς μας και όλα τα απαραίτητα έγγραφα που το αποδεικνύουν.Όπως φαίνεται στο  Πρωτόκολλο Διοικητικής Παραλαβής του έργου ,δεν ήταν παρούσα η Δ/νση μας και ειδικότερα το Τμήμα Πρασίνου ,όπως κανείς θα ανέμενε, ούτε κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών πρασίνου,ούτε κατά την Διοικητική Παραλαβή του Τμήματος εκείνου του έργου που αφορούσε το Πράσινο.Αυτό συνέβη γιατί το Τμήμα Πρασίνου ποτέ δεν προσκλήθηκε από την επιβλέπουσα Υπηρεσία και ουδέποτε ενημερώθηκε ή ζητήθηκε η συνδρομή του και μάλιστα για ένα έργο ,του οποίου ο επιμέρους προϋπολογισμός για τα φυτοτεχνικές εργασίες έφτανε στο ποσό των 99.226,60€ χωρίς το Φ.Π.Α.

Στο προαναφερθέν έγγραφο αναφέρονταν μεταξύ των άλλων , ότι μετά την ολοκλήρωση και παραλαβή του έργου από την Δ/νσηΤ.Υ. ενημερώθηκε από αυτήν ο τότε Δήμαρχος κι αυτός με την σειρά του ενημέρωσε τον τότε Προϊστάμενο της Δ/νσης μας για την ολοκλήρωση και την ανάγκη συντήρησής του Πάρκου, κάτι όμως που δεν έγινε ποτέ καθώς δεν προκύπτει από το αρχείο της Υπηρεσίας μας ύπαρξη εγγράφου από τον τότε Δήμαρχο ή οποιονδήποτε άλλο που να ενημερώνει για τα παραπάνω είτε τον Προϊστάμενο της Δ/νσής μας είτε τον Προϊστάμενο του Τμήματος Πρασίνου.Αντ΄αυτού ενημερωθήκαμε ,ότι ο τότε Δήμαρχος (ο οποίος προΐστατο και στην Διεύθυνση Καθαριότητας ,Περιβάλλοντος και Πρασίνου και ως Αντιδήμαρχος) έδωσε τηλεφωνική εντολή σε υπάλληλο του Τμήματος Καθαριότητας και όχι του Τμήματος Πρασίνου,να παρίσταται στο Πάρκο,να φροντίζει για την καθαριότητα του περιβάλλοντος  χώρου και να ανοιγοκλείνει χειροκίνητα το σύστημα άρδευσης(παρόλο που ήταν αυτόματο),χωρίς όμως να δοθούν από κάποιον Γεωπόνο οδηγίες για το είδος ,την ποσότητα και την συχνότητα των ποτισμάτων.

default

Από όλα τα παραπάνω φαίνεται ότι η Δ/νσηΚαθαριότης και κυρίως το τμήμα Πρασίνου  δεν έχει εμπλακεί ούτε κατά την διάρκεια της εκτέλεσης των εργασιών στο Πάρκο, ούτε κατά την διοικητική παραλαβή του έργου, αλλά ούτε και κατά την υποτιθέμενη συντήρησή του από τον 9ο/2023 ,οπότε ολοκληρώθηκε το έργο σύμφωνα με την Τ.Υ.έως τον 2ο/2024 που έλαβε ,όπως προαναφέρθηκε μετά από δική μας πρωτοβουλία έγγραφη ενημέρωση για την πορεία των εργασιών.

Αποτέλεσμα αυτή της ακούσιας απουσίας ,είναι να υπάρχει έλλειμμα, κατά την γνώμη μας  ,ως προς την επιτήρηση και την επίβλεψη εκτέλεσης εργασιών πρασίνου που πραγματοποιήθηκαν και παρελήφθησαν καθώς και πιθανής μη ορθής εφαρμογής της προβλεπόμενης φυτοτεχνικής μελέτης .Επίσης έμεινε πίσω για τον λόγο αυτό και το κομμάτι της συντήρησης του Πάρκου γιατί στο διάστημα αυτό των 6 περίπου μηνών ,σε ζωντανούς οργανισμούς ,όπως τα φυτά ,πολλά μπορεί να αλλάξουν ,όπως κι έγινε.

Οι ευθύνες για την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα το Πάρκο Κολοκοτρώνη θα πρέπει να αναζητηθούν σε όλους εκείνους που ενεπλάκησαν στην επίβλεψη  και παραλαβή του έργου Ανάπλασης του ,σε όλους όσους παρέλειψαν να ενημερώσουν ,άμεσα ,το τμήμα Πρασίνου για την ολοκλήρωσής και παραλαβή του έργου και τεχνηέντως το απομάκρυναν από την όλη διαδικασία της Ανάπλασης ,παραβλέποντας τον σημαντικό ρόλο που θα μπορούσε να έχει ,χωρίς να εξασφαλίσουν παράλληλα την αποφυγή της σημερινής κατά την γνώμη μας άσχημης εικόνας του που δεν δικαιολογείται έπειτα από μια τόσο δαπανηρή επένδυση για την ανάπλαση του.

Παρόλα αυτά επειδή όπως έχουμε αναφέρει πολλές φορές το πράσινο, το περιβάλλον και κυρίως το Πάρκο Κολοκοτρώνη μας αφορά όλους, πέρα από το κομμάτι της επίρριψης και απόδοσής των ευθυνών που είναι σημαντικό ,ο  Δήμαρχος  κος Ορφανός με δική του πρωτοβουλία  και σε συνεργασία με το τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσής μας ,θα κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να βελτιωθεί ησημερινή  εικόνα του Πάρκου μας,η οποία θεωρούμε ότι είναι ανατρέψιμη αλλά χρειάζεται επιμονή, υπομονή και θέληση, έτσι ώστε να καταφέρουμε το Τοπόσημο αυτό της πόλης μας να γίνει το στολίδι της και να μας κάνει να αισθανόμαστε περήφανοι και τυχεροί που το έχουμε, το απολαμβάνουμε και το προσφέρουμε στους επισκέπτες μας .

                                                Η Αντιδήμαρχος

                   Διεύθυνσης Καθαρότητας, Περιβάλλοντος και Πράσινου

                                     Κωνσταντίνα Καραγιάννη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παρουσίαση του βιβλίου: «Το Ναύπλιο τον 19° αιώνα – Μαρτυρίες και Μαρτυρούμενα από τα Τοπικά Έντυπα Μέσα»

AGGELOS DRITSAS

Με 19 θέματα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Ο Κώστας έφυγε από κοντά μας με τον πιο τραγικό τρόπο!

AGGELOS DRITSAS

Θανατηφόρο τροχαίο στην Ισθμού – Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Handball Premier: Ο Διομήδης Άργους αντιμετωπίζει την Bianco Monte Δράμα το Σάββατο

AGGELOS DRITSAS

Μαραθώνιος Ναυπλίου 2025: Μια Γιορτή του Αθλητισμού και της Συμμετοχής! BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ο Ναυτικός Όμιλος Ναυπλίου με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας

AGGELOS DRITSAS

Πριν πούμε αντίο στο 2024 θα κάνουμε μια ακόμα ανασκόπηση, την τελευταία για φέτος!

AGGELOS DRITSAS

Ψηφίστηκε ο οικονομικός προϋπολογισμός του Δήμου Άργους – Μυκηνών BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Μαΐου

AGGELOS DRITSAS

Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Έρχονται καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

Πανηγυρικός εσπερινός στους ιερούς ναούς των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης

AGGELOS DRITSAS