ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΝΕΑΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σύγκρουση τρένων στα Τέμπη: Στη Θεσσαλονίκη επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας-Σοκάρουν οι μαρτυρίες

Εμφανώς ταραγμένοι επέστρεψαν στις 3 τα ξημερώματα στον σταθμό του ΟΣΕ της Θεσσαλονίκης, επιβάτες της αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε με εμπορικό τρένο στα Τέμπη, με απολογισμό 32 νεκρούς και τουλάχιστον 85 τραυματίες, μέχρι στιγμής.

Οι περισσότεροι στάθηκαν τυχεροί και σώθηκαν. Οι μαρτυρίες τους για όσα έζησαν από τη σύγκρουση των δύο τρένων, σοκάρουν.

Γονείς με έκδηλη την αγωνία περίμεναν στον σταθμό, μήπως τα παιδιά τους βγουν με κάποιο λεωφορείο, μη γνωρίζοντας ακόμη αν είναι ζωντανά ή όχι.

30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έχουν σπεύσει αυτή την ώρα στο σημείο για διακομιδές. Εφημερεύει το πανεπιστημιακό νοσοκομείο Λάρισας και ανοίγουν εκτάκτως το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας και το νοσοκομείο Κατερίνης. Ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης μεταβαίνει αυτή τη στιγμή προς τα νοσοκομεία και ο ΓΓ του Υπουργείου Μεταφορών Γιαννης Ξιφαράς προς το σημείο της σύγκρουσης. Ο υπουργός πολιτικής προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης είναι στο κέντρο επιχειρήσεων της πολιτικής προστασίας. Η 1η Στρατια και οι μονάδες της Θεσσαλίας ενεργοποιούνται και μπαίνουν σε πρωτόκολλο συναγερμού, όπως προβλέπεται σε περίπτωση τέτοιων ατυχημάτων. Τα στρατιωτικά νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης σε επιφυλακή εάν χρειαστεί να υποδεχθούν τραυματίες.

Λόγω της σύγκρουσης των δυο αμαξοστοιχιών στον Ευαγγελισμό, σύμφωνα με ενημέρωση της Hellenic Train, δεν θα πραγματοποιηθούν όλα τα δρομολόγια σε:

Αθήνα- Θεσσαλονίκη

Θεσσαλονίκη – Αθήνα

Αθήνα -Καλαμπάκα

Καλαμπάκα -Αθήνα

Αθήνα – Λειανοκλάδι

Λειανοκλάδι – Αθήνα

Θεσσαλονίκη – Λάρισα

Λάρισα-Θεσσαλονίκη

Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

Καλαμπάκα – Παλαιοφάρσαλος

Βόλος – Λάρισα

Λάρισα – Βόλος

Λειανοκλάδι -Στυλίδα

Στυλίδα – Λειανοκλάδι

Related Posts

1 of 904