ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Τάσος Λάμπρου Η κατάργηση των σχολικών επιτροπών έφερε τραγικά λειτουργικά αδιέξοδα στα σχολεία.

Είχαμε επισημάνει από την αρχή ότι ήταν τεράστιο πολιτικό λάθος από την πλευρά της κεντρικής Διοίκησης, από την πλευρά της κυβέρνησης να καταργηθούν οι σχολικές επιτροπές σε επίπεδο Δήμου ήδη διαπιστώνονται τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Οι διαμαρτυρίες είναι πολλές και συνεχίζονται αφού τα σχολεία δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε πρώτες ύλες και υλικά απαραίτητα για το εκπαιδευτικό έργο, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Τώρα για τα πάντα θα φταίει Δήμος, ο Δήμαρχος, το Δημοτικό συμβούλιο, η δημοτική επιτροπή ,οι υπηρεσίες του εκάστοτε Δήμου. Αυτή η υπερσυγκέντρωση αρμοδιοτήτων οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην αναποτελεσματικότητα, και σε μια άγονη μετάθεση ευθυνών.

Αντί να εφαρμόζουμε πολιτικές πραγματικής αποκέντρωσης με μεταφορά πόρων, αρμοδιοτήτων με καταμερισμό ευθυνών στο κύτταρο της διοίκησης που είναι η σχολική επιτροπή τόσο της πρωτοβάθμιας επιτροπής όσο και της δευτεροβάθμιας επιτροπής οι συντηρητικές πολιτικές μας οδήγησαν σε υπέρ συγκεντρωτικά μοντέλα διοίκησης καθοδηγούμενα από την κάθε μορφής κρατικής εξουσίας τα οποία θέλουν να ελέγχουν τα πάντα, αλλά είναι δυσκίνητα να αντιμετωπίζουν τις καθημερινές ανάγκες της λειτουργίας των σχολείων.

Τώρα έχουμε καθημερινές διαμαρτυρίες για έλλειψη αναγκαίων υλικών σε όλους τους Δήμους, σε όλη την Ελλάδα, τα οποία γνωστοποιούνται από τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας.

Τα λάθη πληρώνονται τώρα αξίζει να υπάρχει γενναιότητα για να αναγνωριστούν .Ήδη θεσμικά, συνδικαλιστικά και Αυτοδιοικητικά στελέχη της Κ.Ε.Δ.Ε με αρθρογραφία στα Μ.Μ.Ε υποστηρίζουν την αλλαγή του Νομικού πλαισίου (αυτοδιοικητικά στελέχη του Κυβερνώντος κόμματος) και μιλούν για βραχυκύκλωμα στην σωστή λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Μας “έφαγαν” οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και οι σκοπιμότητες του κεντρικής Διοίκησης σε βάρος της πραγματικής αποκέντρωσης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Οι σχολικές επιτροπές απαιτείται να επιστρέψουν για την εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας

Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τροχαίο στη Μεσσηνία: Φρουρούμενος νοσηλεύεται ο οδηγός της νταλίκας – 4 νεκροί, ανάμεσά τους δύο παιδιά

AGGELOS DRITSAS

Συνεδριάζει το ΚΑΣ για την μελέτη της μαρίνας Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΚΟΠΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Η “Φόνισσα” του Α. Παπαδιαμάντη με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη στο CINE VALIA

AGGELOS DRITSAS

Εορταστικές Εκδηλώσεις για το Νέο Έτος

AGGELOS DRITSAS

Τι είπαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες για τους αγρότες

AGGELOS DRITSAS

Η ΝΥΧΤΑ ΤΩΝ ΕΥΧΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Δυνατό τεστ στο Άργος του Παναργειακού με τον Ολυμπιακό Β΄

AGGELOS DRITSAS

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Οι Έμποροι του Ναυπλίου γιόρτασαν την Εικόνα τους στην Αγία Μονή (vid)

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Επιδαύρου: Ο Γιάννης Παρασκευόπουλος με τον Τάσο Χρόνη και με τη “Δύναμη Προοπτικής”

AGGELOS DRITSAS

Φύλλο και φτερό από σήμερα οι τραπεζικοί λογαριασμοί με νέα εφαρμογή της ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS