ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Αυτήν την κυρίαρχη άποψη της σύγχρονης διοίκησης δεν την αντιλαμβάνονται οι διοικούντες.

Ζούμε στον αστερισμό της υπερσυγκέντρωσης , όλα θέλουν να ελέγχονται από την κεντρική διοίκηση.

Τώρα όλες οι τοπικές κοινωνίες είναι σε αναβρασμό για το προτεινόμενο διοικητικό μοντέλο της απονομής της δικαιοσύνης, με το νέους δικαστικούς χάρτες ,με την κατάργηση δικαστηρίων σε όλη την Ελλάδα. Αυτή η επιλογή ,το συγκεντρωτικό μοντέλο και στην Δικαστική εξουσία κάποιους εξυπηρετεί , δεν γίνεται για την επιτάχυνση των δικαστικών υποθέσεων, για την έκδοση πιο γρήγορων δικαστικών αποφάσεων.

Εάν θέλανε πραγματικά αυτόν τον στόχο άλλος θα ήταν ο δρόμος ,άλλες θα ήταν οι προτεραιότητες: επαρκή στελέχωση με δικαστές και δικαστικούς λειτουργούς, χρήση νέας τεχνολογίας, τήρηση αυστηρών χρονοδιαγραμμάτων, θέσπιση κινήτρων απόδοσης, αξιολόγηση και λογοδοσία την εκτέλεση των καθηκόντων όλων των στελεχών της δικαστικής εξουσίας.

Τώρα είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα: τα ισχυρά δικηγορικά γραφεία, τα ισχυρά δικαστικά λόμπΙ, να μετατραπούν αναγκαστικά οι μαχόμενοι δικηγόροι ,υπάλληλοι των μεγάλων δικηγορικών εταιρειών ,να ελέγχουν με τον τρόπο τους την δικαστική εξουσία και την έκδοση των αποφάσεων της.

Αυτονόητο η αποκεντρωμένη δομή ποτέ δεν ελέγχεται, ποτέ δεν καθοδηγείται, ποτέ δεν κατευθύνεται, η αποκέντρωση της διοίκησης σε όλους τους τομείς της πολιτικής ήταν , είναι και θα είναι μία πράξη επαναστατική, γι’ αυτό εμείς διαχρονικά την πιστεύουμε και την υπηρετούμε.

Οι πολίτες, οι δημότες θέλουν το κράτος δίπλα τους αυτό διεκδικούν ,αυτό πιστεύουν , τα χρόνια μετά την μεταπολίτευση καταφέραμε με αγώνες, με διεκδικήσεις, με πρωτοβουλίες αιρετών και ενεργών πολιτών να ιδρύσουμε και να λειτουργήσουμε στην Ερμιονίδα σημαντικές αποκεντρωμένες δομές στην Εκπαίδευση, στην Δημόσια υγεία, στην δημόσια Ασφάλεια,

στην πολιτική προστασία, στην δημόσιες υπηρεσίες και αισθανθήκαμε όλοι την μεγάλη Αλλαγή στην ζωή μας .

Στα χρόνια της οικονομικής κρίσης χάσαμε την μάχη σε επιμέρους τομείς υπήρξε έντονα η τάση της συρρίκνωσης αυτών των δομών, τώρα όμως ήρθε η ώρα των μεγάλων νέων διεκδικήσεων ,των νέων αγώνων, έτσι δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό με κανένα τρόπο η κατάργηση του Δικαστηρίου στο Κρανίδι .

Το σχέδιο τους δεν θα περάσει γιατί αυτή η πρόταση αυτή, είναι άδικη, καταχρηστική και εχθρική για την Ερμιονίδα.

Οι πολίτες θέλουν να έχουν το κράτος με την θεσμική διάκριση των εξουσιών του ,πάντα δίπλα τους, θέλουν να αισθάνονται την παρουσία του, να μην ταλαιπωρούνται άδικα, να έχουν τις ίδιες ευκαιρίες, να έχουν τα ίδια δικαιώματα, τις ίδιες υποχρεώσεις.

Οι πολίτες δεν μπορούν καθημερινά για οποιαδήποτε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν να μετακινούνται 75 χιλιόμετρα, προς την πρωτεύουσα του Νομού.

Εύχομαι οι αρμόδιοι να λάβουν σοβαρά υπόψη και την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου, και τις αντιδράσεις όλων των φορέων της Τοπικής κοινωνίας της Αργολίδας και ιδιαίτερα της Ερμιονίδας, γιατί θα έχουμε δυναμική συνέχεια…

Ήδη από την Τετάρτη 17/04/2024 ξεκίνησαν οι αναθεωρήσεις του αρχικού σχεδίου ,βλέπουν θετικά το ομόφωνο αίτημα μας ,με φωνή Λαού όλα και πάλι μπορεί να αλλάξουν προς την σωστή κατεύθυνση.

Όμως το σημαντικό είναι να ανατραπούν ριζικά αυτές οι επιλογές, αυτές οι πολιτικές που μας οδηγούν και πάλι σε ένα συγκεντρωτικό, αυταρχικό, και μη αποτελεσματικό κράτος άλλων εποχών και συνθηκών.

Αξίζει το αυτοδιοικητικό κίνημα να υπερασπίσει τα ιδανικά, τις αξίες και τις κατακτήσεις του αποκεντρωμένου και Δημοκρατικού μοντέλου κρατικής-τοπικής διακυβέρνησης. Μια αποκεντρωμένη δομή σε όλες τις λειτουργίες του Κράτους με επαρκή στελέχωση, με μεταφορά αρμοδιοτήτων, με αντίστοιχους οικονομικούς πόρους ,με λογοδοσία, με αξιολογήσεις ,με στόχους άρα και με αποτελεσματικότητα.

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πυργιώτικα: Ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση στην πλατεία του χωριού μας με σκοπό τη δεντροφύτευση

diktio

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Άργους Μυκηνών με τον Βουλευτή Αργολίδας Γ. Ανδριανό

admin

Φήμες για foldable OLED display της LG σε MacBook της Apple

diktio

Το πρόγραμμα εκδηλώσεων της 25ης Μαρτίου στο Δήμο Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Νέος Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αργολίδας ο Παναγιώτης Παπακωνσταντίνου

admin

Ισχυρός σεισμός στην Αργεντινή

diktio

Αργολίδα: Τα αποτελέσματα του 17ου Ράλλυ Δαναών

diktio

Αρχαία Ελληνική πόλη στο Ζεύγμα της Τουρκίας

AGGELOS DRITSAS

Με συμμετοχή 700 αθλητών ολοκληρώθηκε το Artemisio Mountain Running στην Καρυά Αργολίδας

diktio

Το ΔΙΕΚ Ναυπλίου αναβαθμίστηκε σε Σχολή Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης

admin

𝝙𝝦𝝤𝝡𝝤𝝨 𝝚𝝥𝝞𝝙𝝖𝝪𝝦𝝤𝝪 – 𝝟𝝖𝝠𝝠𝝤𝝢𝝜𝝨

AGGELOS DRITSAS

Καταπληκτικές στιγμές ζήσαμε ..

AGGELOS DRITSAS