www.AggelosDritsas.gr

Αλλαγές γίνονται στο δίπλωμα οδήγησης για τους 70άρηδες οδηγούς αναφορικά με το καθεστώς που προβλέπει τη χορήγηση δυνατότητας οδήγησής τους.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης.

Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μέχρι σήμερα στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Η δύναμη της Φιλίας»: Το Γυμνάσιο Λυγουριού συμμετέχει σε διαγωνισμό σύνθεσης τραγουδιού

AGGELOS DRITSAS

Δημόσιο: Αυτές είναι οι μόνιμες προσλήψεις του 2024

AGGELOS DRITSAS

Στα σκουπίδια …: Πόσες ιστορίες μπορεί να κρύβει μια φωτογραφία;

AGGELOS DRITSAS

Οικογενειακή τραγωδία : Πατέρας βρήκε νεκρό το γιο του!

AGGELOS DRITSAS

Στις 29 οι αγροτοδασικές πυρκαγιές σε ένα 24ωρο

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι Επιδαύρου και Ερμιονίδας στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Από το κατάστημα EXPERT στο Άργος ζητείται βοηθός λογιστηρίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Πελοποννήσου στο σύστημα υπέρυψηλής τάσης

AGGELOS DRITSAS

Στην τελική ευθεία για τα ξεχωριστά Θεοφάνεια της Ερμιόνης.

AGGELOS DRITSAS

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!!!Σας περιμένουμε!!

AGGELOS DRITSAS

Επίσκεψη στο ΚΥ Άργους: «Οριακή η κατάσταση των πρωτοβάθμιων δομών Υγείας».

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζουμε δυναμικά, για να είναι η Επόμενη Μέρα ακόμα καλύτερη!!!

AGGELOS DRITSAS