ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Αλλαγές γίνονται στο δίπλωμα οδήγησης για τους 70άρηδες οδηγούς αναφορικά με το καθεστώς που προβλέπει τη χορήγηση δυνατότητας οδήγησής τους.

Ειδικότερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προωθεί οδηγία με βάση την οποία οι οδηγοί που κλείνουν τα 70 έτη θα πρέπει να περνούν από εκτενέστερους και πιο αυστηρούς ιατρικούς ελέγχους ενώ στο τραπέζι των διαβουλεύσεων έχει πέσει και η πρακτική εξέταση οδήγησης.

Ειδικά για το θέμα της πρακτικής εξέτασης πολλά κράτη-μέλη έχουν επιχειρήσει στο παρελθόν να το υιοθετήσουν, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, αλλά δυστυχώς ποτέ δεν εφαρμόστηκε για πολλούς και διάφορους λόγους.

Μέχρι σήμερα στην ΕΕ δεν υπάρχει όριο ηλικίας στην άδεια οδήγησης και ο νόμος ορίζει ότι με τη συμπλήρωση του 65ου έτους της ηλικίας οι οδηγοί πρέπει να εξετάζονται από 2 γιατρούς ανά τριετία, ενώ με τη συμπλήρωση των 80 χρονών κάθε 2 έτη απαιτείται η εξέταση του οδηγού από περισσότερες ειδικότητες γιατρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

«Ήρθα να με συλλάβετε γιατί χτύπησα ανήλικο»

AGGELOS DRITSAS

9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!

AGGELOS DRITSAS

Η Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών κα Πένυ Κουραβέλου

AGGELOS DRITSAS

Χρόνια πολλά σε όλους τους : Βαγγέλης Λαμπρόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγ. Ιωάννη του Ρώσου στο Γηροκομείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Santorini EARTHQUAKE  ΣΕΙΣΜΟΣ >> LIVE

AGGELOS DRITSAS

Άλκηστις Παπαδημητρίου

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ: Παράδοση απινιδωτών από την Περιφέρεια Πελοποννήσου. ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου ενισχύει οικονομικά τους δήμους Ερμιονίδας και Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Τρέμουν οι μελλοντολόγοι: μια προφητεία για το 2024 επαληθεύτηκε με το «καλημέρα»

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: “Βούλιαξε” η Καραθώνα για τα παραδοσιακά κούλουμα ( ΒΙΝΤΕΟ DRONE Άγγελος Δρίτσας)

AGGELOS DRITSAS

Μάθε που ψηφίζεις

AGGELOS DRITSAS