Δε. Δεκ 6th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Τέλος το WhatsApp για χιλιάδες συσκευές – Εκτακτη ανακοινωση

a3d12e6713a3d56f5238f1998c4beb17_L-696x464
E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

WhatsApp: Τέλος το WhatsApp για χιλιάδες συσκευές, τι θα συμβεί από 1η Νοεμβρίου.

Το WhatsApp θα πάψει σύντομα να λειτουργεί σε εκατομμύρια παλαιότερα smartphone.40 διαφορετικά μοντέλα αναμένεται να επηρεαστούν από την 1η Νοεμβρίου.

Αυτό συμβαίνει επειδή κυκλοφόρησαν στο iOS 9, ενώ προβλέπεται ότι το Whatsapp θα λειτουργεί μόνο σε iOS 10 ή νεότερη έκδοση.

Πολλά δημοφιλή τηλέφωνα Android θα χάσουν την πρόσβαση, συμπεριλαμβανομένου του Samsung Galaxy S3 και του Huawei Ascend Mate. Για την Apple, επηρεάζεται το iPhone 4 ή παλαιότερο.

Η πρόσβαση επίσης θα κλειδωθεί για το iPhone 6S, το iPhone 6S Plus ή το iPhone SE (2016), μέχρι να γίνει ενημέρωση στο iOS 15 – την πιο πρόσφατη έκδοση – και να διατηρηθεί η πρόσβαση στο WhatsApp.

Οι εταιρείες τεχνολογίας σταματούν τακτικά να υποστηρίζουν παλαιότερες συσκευές.

Η Google έκανε ακριβώς αυτό με παλιά τηλέφωνα Android για το Gmail, το YouTube και τους Χάρτες Google .

Επόμενα κορυφαία μοντέλα

Για χρήστες Android, θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί Android 4.1 ή μεταγενέστερη έκδοση.
Και για χρήστες iPhone, το iOS 10 ή νεότερη έκδοση.

Αν το τηλέφωνο είναι συμβατό με αναβαθμίσεις Android που δεν έχουν γίνει:

Μεταβείτε στο μενού Ρυθμίσεις και ελέγξτε για να δείτε ποια έκδοση Android εκτελείται. Εάν υπάρχει διαθέσιμη επιλογή ενημέρωσης, πατήστε για να συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε το Whatsapp.

«Μερικές φορές οφείλεται δεν είναι οικονομικά αποδοτικό να διατηρούμε τις εφαρμογές να λειτουργούν σε πολύ παλιές εκδόσεις λογισμικού iOS ή Android», αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα.

Η χρήση ξεπερασμένου λογισμικού μπορεί επίσης να αποτελεί τεράστιο κίνδυνο ασφάλειας – επομένως η ενημέρωση ή και αναβάθμιση τελικά επιβάλλεται.

Σάλος με το WhatsApp και πρόστιμο μαμούθ: Ανησυχία στους χρήστες – Δείτε τι συνέβη

WhatsApp: Πρόστιμο μαμούθ επιβλήθηκε στο WhatsApp από την αρχή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας.

H αρχή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας επέβαλε στο WhatsApp το δεύτερο μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβληθεί λόγω GDPR.

Πρόστιμο ύψους 225 εκατ. ευρώ επέβαλε η αρχή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας για παραβίαση κανόνων ιδιωτικότητας/ προστασίας προσωπικών δεδομένων.

Όπως υπογραμμίζεται σε σχετικό δημοσίευμα του BBC, πρόκειται για το μεγαλύτερο πρόστιμο που έχει επιβάλει η Irish Data Protection Commission και το δεύτερο υψηλότερο στο πλαίσιο των κανόνων GDPR.

Σημειώνεται πως το Facebook – όπου ανήκει το Whats App – έχει τα ευρωπαϊκά κεντρικά του στην Ιρλανδία, και η αρμόδια ιρλανδική αρχή είναι αυτή που είναι επιφορτισμένη με την επίβλεψη των δραστηριοτήτων του τεχνολογικού κολοσσού στην Ευρώπη.

WhatsApp: Θα ασκήσει έφεση

Το Whats App εξέφρασε τη διαφωνία του ως προς την απόφαση και την αυστηρότητα του προστίμου, και σχεδιάζει να ασκήσει έφεση.

Το πρόστιμο αφορά σε μια έρευνα που είχε αρχίσει το 2018 σχετικά με το εάν το WhatsApp έχει επαρκή διαφάνεια ως προς το πώς διαχειρίζεται τα δεδομένα και πληροφορίες που έχει στη διάθεσή του.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ