Δε. Ιούλ 13th, 2020

Τα πέντε τρόφιμα που πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε στο ψυγείο

Μπορεί να μας έχει γίνει συνήθεια να βάζουμε τα τρόφιμα που αγοράζουμε στο ψυγείο, εντούτοις οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη. Και αυτό γιατί διατηρώντας τα σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούν να μείνουν φρέσκα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, αλλά και να κρατήσουν καλύτερα τις ιδιότητες και τα θρεπτικά συστατικά τους.

Ποια είναι όμως τα τρόφιμα που πρέπει να σταματήσουμε να βάζουμε στο ψυγείο;

Ολόκληρο πεπόνι
Αν το βάλουμε στο ψυγείο, οι αντιοξειδωτικές του ιδιότητες μειώνονται στο μισό! Έρευνα του τμήματος αγροδιατροφής των ΗΠΑ έδειξε πως τα πεπόνια, όταν βρίσκονται σε θερμοκρασία δωματίου, μπορούν σχεδόν να διπλασιάσουν τα επίπεδα β- καροτίνης (η οποία βοηθά στην όραση και βελτιώνει το δέρμα).

Πατάτες
Η χαμηλή θερμοκρασία μετατρέπει το άμυλο της πατάτας σε ζάχαρη. Το καλύτερο είναι να τις διατηρούμε σε χάρτινη συσκευασία σε ένα δροσερό ντουλάπι. Ακόμη και το φως μπορεί να καταστρέψει τις πατάτες: Το φως του ήλιου προκαλεί συσσώρευση χλωροφύλλης, κάνοντας τις πατάτες πράσινες και πιο πικρές.

Ντομάτες
Ο δροσερός αέρας μεταβάλλει τις χημικές “οδούς” στις ντομάτες, με αποτέλεσμα να χάνουν τη φρεσκάδα τους. Αποθηκεύστε ολόκληρες ντομάτες στον πάγκο για πιο νόστιμη γεύση.

Κρεμμύδια
Τα κρεμμύδια χρειάζονται αέρα! Το καλύτερο είναι να τα διατηρούμε σε μια χάρτινη σακούλα στο ντουλάπι, αφού πρώτα κάνουμε μερικές μεγάλες τρύπες σε αυτή. Προσοχή όμως! Μην διατηρείτε τα κρεμμύδια δίπλα σε πατάτες, καθώς η υγρασία από αυτά θα τις αλλοιώσει γρήγορα.

Βασιλικός
Βάλτε τον σε ένα σκιερό μέρος και μιμηθείτε τη τοποθέτηση λουλουδιών σε ένα βάζο: Γεμίστε ένα ποτήρι με νερό και βάλτε τον μέσα.


>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook