ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Η ομορφιά των νεφών στον ουράνιο θόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχείς μετρήσεις επιτρέπουν στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες δημιουργίας όλων των τύπων νεφών, συμπεριλαμβανομένων και των contrails. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την επιστημονική γνώση, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την κατανόηση του κόσμου γύρω μας και, μέσω αυτής, τη βελτίωση της ζωής στον πανέμορφο πλανήτη μας.»

Ο Κώστας Λαγουβάρδος και η Βασιλική Κοτρώνη, ερευνητές του Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και συν-συγγραφείς του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας», Κεφ: Νέφη τύπου contrail και αεροψεκασμοί, μας εξηγούν τι είναι τα νέφη και αν τελικά μας ψεκάζουν.

«Tι είναι τα νέφη;»

Τα νέφη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη λειτουργία του κύκλου του νερού, δηλαδή στην κυκλική κυκλοφορία του στην επιφάνεια της γης, πάνω αλλά και κάτω από αυτή, διαδραματίζοντας επομένως έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Πέραν τούτου, όμως, τα νέφη, με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους, κάνουν επίσης πιο ενδιαφέρουσα και πιο όμορφη την εικόνα του ουράνιου θόλου. Ας φανταστούμε για λίγο πόσο μονότονος θα ήταν ο ουρανός δίχως αυτά, τα οποία όχι μόνο τον ομορφαίνουν, αλλά και εξασφαλίζουν την πολύτιμη βροχή και το χιόνι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας όπως τη γνωρίζουμε.

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

Προφανώς, το αφήγημα περί οργανωμένων αεροψεκασμών είναι απολύτως λανθασμένο. Η δημιουργία των contrails συνδέεται μεν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες —στην προκειμένη περίπτωση με την πτήση των αεροσκαφών—, όμως δεν οφείλεται σε κάποια οργανωμένη προσπάθεια αεροψεκασμού· αντιθέτως, συνδέεται με μιαν απολύτως φυσική διεργασία, που προκαλεί τα νέφη όλων των ειδών. Άλλωστε, ένα υποτιθέμενο πείραμα ελέγχου των πολιτών μέσω αεροψεκασμών θα απαιτούσε τη συνέργεια χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα κατασκεύαζαν, θα μετέφεραν, θα αποθήκευαν και θα φόρτωναν τις χημικές ενώσεις σε αεροσκάφη, θα τα οδηγούσαν και θα απελευθέρωναν, τέλος, τις “ουσίες ελέγχου”. Ένα τέτοιο “σχέδιο”, τόσο μεγάλης κλίμακας και χρονικής διάρκειας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει κρυφό και, αν πράγματι υλοποιούνταν, θα υπήρχαν οπωσδήποτε αδιάσειστα τεκμήρια της αλυσίδας παραγωγής και διασποράς τούτων των υλικών. Τέτοια τεκμήρια, ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ!

πηγή: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (fb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Έρχεται πολλή ζέστη με αφρικανική σκόνη – Η πιο δύσκολη μέρα πριν το Πάσχα

AGGELOS DRITSAS

Σε Ναύπλιο και Άργος το 3 ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων-27 με 30 Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμος Ερμιονίδας υπέβαλλε προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS

Γ.Ε. Ναυπλίου – Γ.Σ. Άργους τελικός Κυπέλλου Volley Πελοποννήσου Κ18 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται η κακοκαιρία «Δωροθέα»- ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

AGGELOS DRITSAS

Ανατροπή νταλίκας στην Κορίνθου –Τριπόλεως στον κόμβο της Αρχαίας Νεμέας 

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Δήμος Τροιζηνίας-Μεθάνων ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

AGGELOS DRITSAS

Ψεκασμοί για την καταπολέμηση των κουνουπιών

AGGELOS DRITSAS

Ένα δυνατό μήνυμα ελπίδας και ζωής έστειλαν το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Ξεκινάει το “Ναύπλιο ARTIVA 9ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ”

AGGELOS DRITSAS