www.AggelosDritsas.gr

«Η ομορφιά των νεφών στον ουράνιο θόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχείς μετρήσεις επιτρέπουν στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες δημιουργίας όλων των τύπων νεφών, συμπεριλαμβανομένων και των contrails. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την επιστημονική γνώση, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την κατανόηση του κόσμου γύρω μας και, μέσω αυτής, τη βελτίωση της ζωής στον πανέμορφο πλανήτη μας.»

Ο Κώστας Λαγουβάρδος και η Βασιλική Κοτρώνη, ερευνητές του Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και συν-συγγραφείς του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας», Κεφ: Νέφη τύπου contrail και αεροψεκασμοί, μας εξηγούν τι είναι τα νέφη και αν τελικά μας ψεκάζουν.

«Tι είναι τα νέφη;»

Τα νέφη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη λειτουργία του κύκλου του νερού, δηλαδή στην κυκλική κυκλοφορία του στην επιφάνεια της γης, πάνω αλλά και κάτω από αυτή, διαδραματίζοντας επομένως έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Πέραν τούτου, όμως, τα νέφη, με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους, κάνουν επίσης πιο ενδιαφέρουσα και πιο όμορφη την εικόνα του ουράνιου θόλου. Ας φανταστούμε για λίγο πόσο μονότονος θα ήταν ο ουρανός δίχως αυτά, τα οποία όχι μόνο τον ομορφαίνουν, αλλά και εξασφαλίζουν την πολύτιμη βροχή και το χιόνι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας όπως τη γνωρίζουμε.

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

Προφανώς, το αφήγημα περί οργανωμένων αεροψεκασμών είναι απολύτως λανθασμένο. Η δημιουργία των contrails συνδέεται μεν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες —στην προκειμένη περίπτωση με την πτήση των αεροσκαφών—, όμως δεν οφείλεται σε κάποια οργανωμένη προσπάθεια αεροψεκασμού· αντιθέτως, συνδέεται με μιαν απολύτως φυσική διεργασία, που προκαλεί τα νέφη όλων των ειδών. Άλλωστε, ένα υποτιθέμενο πείραμα ελέγχου των πολιτών μέσω αεροψεκασμών θα απαιτούσε τη συνέργεια χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα κατασκεύαζαν, θα μετέφεραν, θα αποθήκευαν και θα φόρτωναν τις χημικές ενώσεις σε αεροσκάφη, θα τα οδηγούσαν και θα απελευθέρωναν, τέλος, τις “ουσίες ελέγχου”. Ένα τέτοιο “σχέδιο”, τόσο μεγάλης κλίμακας και χρονικής διάρκειας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει κρυφό και, αν πράγματι υλοποιούνταν, θα υπήρχαν οπωσδήποτε αδιάσειστα τεκμήρια της αλυσίδας παραγωγής και διασποράς τούτων των υλικών. Τέτοια τεκμήρια, ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ!

πηγή: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (fb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Δράση του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αργολίδας κατά της Βίας και του Σχολικού Εκφοβισμού

AGGELOS DRITSAS

Η αξία του χρόνου στην Τρίτη Ηλικία το θέμα συζήτησης στο Κ.Α.Π.Η Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΜΕΤΑ ΤΟ ΜΕΓΆΛΟ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΉΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΙΚΉ ΣΆΚΚΟΥΛΑ.

AGGELOS DRITSAS

Δράση ευαισθητοποίησης μαθητών του 1ου Λυκείου Ναυπλίου για τα ΑμεΑ από το ΚΕΔΑΣΥ

AGGELOS DRITSAS

Κοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Δυστύχημα στην Ερμιόνη – “Βουτιά” θανάτου αυτοκινήτου στο λιμάνι – Νεκρός ο οδηγός

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟΥΣ …ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΙΓΙΟΥ .

AGGELOS DRITSAS

Γιορτάσαμε την άνοιξη με τον πιο όμορφο τρόπο, μέσα στη φύση, με χαμόγελα και ζωντάνια.

AGGELOS DRITSAS

ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ !! Φωτιά στον Φενεό Κορινθίας: Μεγάλη αναζωπύρωση πάνω από την Λαύκα BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Γέμισε με χαρά και μουσική η πλατεία Φιλελλήνων στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Κατέρρευσε τμήμα της διώρυγας του Αναβάλου στην περιοχή της Δαλαμανάρας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Στο κόκκινο τρεις Δήμοι της Αργολίδας – Αντιμετωπίζουν ζήτημα χρεωκοπίας

AGGELOS DRITSAS