ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Η ομορφιά των νεφών στον ουράνιο θόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχείς μετρήσεις επιτρέπουν στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες δημιουργίας όλων των τύπων νεφών, συμπεριλαμβανομένων και των contrails. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την επιστημονική γνώση, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την κατανόηση του κόσμου γύρω μας και, μέσω αυτής, τη βελτίωση της ζωής στον πανέμορφο πλανήτη μας.»

Ο Κώστας Λαγουβάρδος και η Βασιλική Κοτρώνη, ερευνητές του Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και συν-συγγραφείς του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας», Κεφ: Νέφη τύπου contrail και αεροψεκασμοί, μας εξηγούν τι είναι τα νέφη και αν τελικά μας ψεκάζουν.

«Tι είναι τα νέφη;»

Τα νέφη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη λειτουργία του κύκλου του νερού, δηλαδή στην κυκλική κυκλοφορία του στην επιφάνεια της γης, πάνω αλλά και κάτω από αυτή, διαδραματίζοντας επομένως έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Πέραν τούτου, όμως, τα νέφη, με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους, κάνουν επίσης πιο ενδιαφέρουσα και πιο όμορφη την εικόνα του ουράνιου θόλου. Ας φανταστούμε για λίγο πόσο μονότονος θα ήταν ο ουρανός δίχως αυτά, τα οποία όχι μόνο τον ομορφαίνουν, αλλά και εξασφαλίζουν την πολύτιμη βροχή και το χιόνι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας όπως τη γνωρίζουμε.

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

Προφανώς, το αφήγημα περί οργανωμένων αεροψεκασμών είναι απολύτως λανθασμένο. Η δημιουργία των contrails συνδέεται μεν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες —στην προκειμένη περίπτωση με την πτήση των αεροσκαφών—, όμως δεν οφείλεται σε κάποια οργανωμένη προσπάθεια αεροψεκασμού· αντιθέτως, συνδέεται με μιαν απολύτως φυσική διεργασία, που προκαλεί τα νέφη όλων των ειδών. Άλλωστε, ένα υποτιθέμενο πείραμα ελέγχου των πολιτών μέσω αεροψεκασμών θα απαιτούσε τη συνέργεια χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα κατασκεύαζαν, θα μετέφεραν, θα αποθήκευαν και θα φόρτωναν τις χημικές ενώσεις σε αεροσκάφη, θα τα οδηγούσαν και θα απελευθέρωναν, τέλος, τις “ουσίες ελέγχου”. Ένα τέτοιο “σχέδιο”, τόσο μεγάλης κλίμακας και χρονικής διάρκειας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει κρυφό και, αν πράγματι υλοποιούνταν, θα υπήρχαν οπωσδήποτε αδιάσειστα τεκμήρια της αλυσίδας παραγωγής και διασποράς τούτων των υλικών. Τέτοια τεκμήρια, ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ!

πηγή: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (fb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τελετή παράδοσης-παραλαβής. Γιάννης Ανδριανός

AGGELOS DRITSAS

Το 1ο Δημοτικό Σχολείο Ναυπλίου έχει τη χαρά να προσκαλέσει γονείς, μαθητές και φίλους της εκπαιδευτικής κοινότητας

AGGELOS DRITSAS

ΔΑΛΑΜΑΝΑΡΑ : Γιόρτασαν τον προστάτη τους Αγ. Αρτέμιο οι Aστυνομικοί BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Εντός έδρας ήττα για τον Πανναυπλιακό από τον Αιγέα Πλωμαρίου

AGGELOS DRITSAS

Χριστουγεννιάτικη γιορτή στο Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Μελίδης: Έφυγε ο τελευταίος των “Μοϊκανών” της θρυλικής ομάδας του Πανναυπλιακού του ’50

AGGELOS DRITSAS

Προ των πυλών κακοκαιρία με έντονα φαινόμενα – Οι περιοχές υψηλού κινδύνου

AGGELOS DRITSAS

Έκρηξη Covid και ιώσεων μετά τα ρεβεγιόν

AGGELOS DRITSAS

Φτωχότερος ο πολιτισμός στο Ναύπλιο από την απώλεια του Γιώργου Καρατάσου – Την Παρασκευή το τελευταίο αντίο

AGGELOS DRITSAS

Το συντριβάνι της πλατείας μας λουσμένο με πλαστικό χρώμα.

AGGELOS DRITSAS

Βασιλόπιτα έκοψε ο Πολιτιστικός Εξωραϊστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Κάντιας

AGGELOS DRITSAS

Σε εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού του ποταμού Ξηριά στο Άργος από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS