ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

«Η ομορφιά των νεφών στον ουράνιο θόλο είναι αδιαμφισβήτητη. Η τεχνολογική πρόοδος και οι συνεχείς μετρήσεις επιτρέπουν στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει σε μεγάλο βαθμό τις διεργασίες δημιουργίας όλων των τύπων νεφών, συμπεριλαμβανομένων και των contrails. Ας εμπιστευτούμε, λοιπόν, την επιστημονική γνώση, που έχει ως πρωταρχικό σκοπό την κατανόηση του κόσμου γύρω μας και, μέσω αυτής, τη βελτίωση της ζωής στον πανέμορφο πλανήτη μας.»

Ο Κώστας Λαγουβάρδος και η Βασιλική Κοτρώνη, ερευνητές του Ινστιτούτο Ερευνών Περιβάλλοντος & Βιώσιμης Ανάπτυξης Εθνικόν Αστεροσκοπείον Αθηνών και συν-συγγραφείς του βιβλίου «Ψευδοεπιστήμες και θεωρίες συνωμοσίας», Κεφ: Νέφη τύπου contrail και αεροψεκασμοί, μας εξηγούν τι είναι τα νέφη και αν τελικά μας ψεκάζουν.

«Tι είναι τα νέφη;»

Τα νέφη αποτελούν έναν βασικό παράγοντα στη λειτουργία του κύκλου του νερού, δηλαδή στην κυκλική κυκλοφορία του στην επιφάνεια της γης, πάνω αλλά και κάτω από αυτή, διαδραματίζοντας επομένως έναν σημαντικό ρόλο στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας. Πέραν τούτου, όμως, τα νέφη, με τα χρώματα και τους σχηματισμούς τους, κάνουν επίσης πιο ενδιαφέρουσα και πιο όμορφη την εικόνα του ουράνιου θόλου. Ας φανταστούμε για λίγο πόσο μονότονος θα ήταν ο ουρανός δίχως αυτά, τα οποία όχι μόνο τον ομορφαίνουν, αλλά και εξασφαλίζουν την πολύτιμη βροχή και το χιόνι, συμβάλλοντας στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη μας όπως τη γνωρίζουμε.

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

Προφανώς, το αφήγημα περί οργανωμένων αεροψεκασμών είναι απολύτως λανθασμένο. Η δημιουργία των contrails συνδέεται μεν με τις ανθρώπινες δραστηριότητες —στην προκειμένη περίπτωση με την πτήση των αεροσκαφών—, όμως δεν οφείλεται σε κάποια οργανωμένη προσπάθεια αεροψεκασμού· αντιθέτως, συνδέεται με μιαν απολύτως φυσική διεργασία, που προκαλεί τα νέφη όλων των ειδών. Άλλωστε, ένα υποτιθέμενο πείραμα ελέγχου των πολιτών μέσω αεροψεκασμών θα απαιτούσε τη συνέργεια χιλιάδων ανθρώπων, οι οποίοι θα κατασκεύαζαν, θα μετέφεραν, θα αποθήκευαν και θα φόρτωναν τις χημικές ενώσεις σε αεροσκάφη, θα τα οδηγούσαν και θα απελευθέρωναν, τέλος, τις “ουσίες ελέγχου”. Ένα τέτοιο “σχέδιο”, τόσο μεγάλης κλίμακας και χρονικής διάρκειας, δεν θα μπορούσε σε καμία περίπτωση να μείνει κρυφό και, αν πράγματι υλοποιούνταν, θα υπήρχαν οπωσδήποτε αδιάσειστα τεκμήρια της αλυσίδας παραγωγής και διασποράς τούτων των υλικών. Τέτοια τεκμήρια, ωστόσο, δεν έχουν παρουσιαστεί ποτέ!

πηγή: Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης (fb)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αργολίδας εκφράζει τα θερμά της συγχαρητήρια

AGGELOS DRITSAS

ΠΥΞ ΛΑΞ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΔΙ

AGGELOS DRITSAS

Πρότυπο Επαγγελματικό Λυκείο Άργους

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή & εκτροπή κυκλοφορίας των οχημάτων επι της οδού Τίρυνθας – Ν. Ηραίου

AGGELOS DRITSAS

Νέος κύκλος τακτικής ανάκρισης για τον πατέρα Αντώνιο

AGGELOS DRITSAS

Δημιουργούνται Αγροτικά Τμήματα στα Επιμελητήρια

AGGELOS DRITSAS

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας για το θανατηφόρο τροχαίο στο Άργος

AGGELOS DRITSAS

Ποδηλατάδα Αγάπης για την μικρή Μιχαέλα Μαρία στα Πυργιώτικα Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Πολύ υψηλός κίνδυνος δασικής πυρκαγιάς στους νομούς Αργολίδας, Κορινθίας

AGGELOS DRITSAS

Το ΕΚΑΒ Αργολίδας σε υψηλό επίπεδο ετοιμότητας

AGGELOS DRITSAS

Τα τεχνικά προβλήματα στη διασύνδεση των POS και των ταμειακών μηχανών στις λαϊκές με την ΑΑΔΕ

AGGELOS DRITSAS

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Δρέπανο λόγω έργων της ΔΕΥΑ Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS