10.4 C
argolida
04/06/2023
ΑΡΓΟΛΙΔΑTV.GR
322147772_560099602372018_5004802261774279006_n-739x375-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΠΟΛΙΤΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Την των δήμων ελευθερίαν οι των αγαθών ανδρών άμιλλα φυλάττει.

Κοινοποίηση

Η   Τ.Α.  είναι το κύτταρο  της Δημοκρατίας, ο καθρέφτης του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και ο Δήμαρχος είναι ο θεματοφύλακας των αξιών που πηγάζουν από αυτό.

Ο Δήμαρχος αξιολογείται από τα έργα του, από την πρόοδο που επιφέρει στην τοπική κοινωνία και παράλληλα είναι ο στυλοβάτης των αξιών που πηγάζουν από αυτό.

Με βάση τις επισημάνσεις αυτές, ο δήμαρχος Δ. Κωστούρος φρονώ ότι δεν παίρνει προβιβάσιμο βαθμό.

Τα έργα του, τη δεκαετία που είναι δήμαρχος είναι κατώτερα των προσδοκιών των δημοτών και συνοδεύονται από παραβάσεις των ποινικών νόμων (παράνομες απ’ ευθείας αναθέσεις έργων πολλών εκατομμυρίων ευρώ

(σε ανάρτηση στο F.B. του έγκριτου Μάνου Περράκη διάβασα ότι με υπογραφή Κωστούρου για το έτος 2022 ο δήμος ανέθεσε απ’ ευθείας έργα αξίας 3.237.169 € και μαζί με τα δημοτικά πρόσωπα, σύνολο 7.000.000!!!

Τελικά εδώ ισχύει το γνωστό «Τσοβόλα (Κωστούρο) δώστα όλα για τις εκλογές, πλαστογραφία, λιμάνι, διασπάθιση δημοτικού χρήματος, αδιαφάνεια, πρωτόγνωρος για δήμαρχο αυταρχισμός κλπ) θέματα για τα οποία ασχολείται η ποινική και διοικητική δικαιοσύνη η οποία ως γνωστόν διακρίνεται για τη βραδύτητά της.

Ο πρωτόγνωρος αυταρχισμός του, η περιφρόνηση ακόμη και της προϊσταμένης της διοικητικής Αρχής, η άρνηση γνωστοποίησης πτυχών της διαχείρισης φαίνεται ότι χρησιμοποιείται ώστε να αποτρέψει την ενημέρωση των δημοτών δίνοντας την εντύπωση ότι φοβάται τη δημοσιοποίηση την οποία τελικά δεν θα μπορέσει να αποτρέψει.

Περιφρόνηση κάθε αντιπολιτευτικής φωνής, κάθε συμπολίτη που είναι επικριτικός στα «έργα» του, κατηγορεί τους πάντες για δήθεν λαϊκισμό, συκοφαντία, παραπληροφόρηση χρεώνοντας όλα αυτά στους αντίπαλούς του. Μήπως έχει απωλέσει κάθε επαφή   με την πραγματικότητα; Μήπως πιστεύει ότι οι απ’ ευθείας αναθέσεις σε ημετέρους θα τον επανεκλέξουν δήμαρχο;

Η αλαζονεία αρχικά δυναμώνει τον αλαζώνα, αλλά τελικά τον καταστρέφει καθιστώντας τον εύκολη λεία.

Τα χτυπήματα που δεν βλέπει, επέρχονται και είναι αυτά που θα τον καταστρέψουν.

Να θυμόμαστε πάντοτε ότι η εξουσία διαφθείρει και η απόλυτη εξουσία διαφθείρει απολύτως κ. δήμαρχε.

Να θυμόμαστε ότι ήταν δήμαρχος με πρωθυπουργό τον Α. Σαμαρά, υπουργό χωροταξίας τον Γ. Μανιάτη και υπουργό Πολιτισμού τον Ι. Ανδριανό.

Για ουδένα από τα θέματα του δήμου δεν ζήτησε την βοήθειά τους στην επίλυσή τους.

Ευτυχώς που υπάρχει η Περιφέρεια και το Υπουργείο Πολιτισμού που εκτελούν κάποια έργα.

Να θυμάται ότι όπως έλεγε ο αείμνηστος Πρόεδρος της Αμερικής Λινκολν, τους ολίγους μπορείς να τους εξαπατήσεις για πολύ, τους πολλούς για λίγο, πλην όμως τους πολλούς για πολύ αποκλείεται.

Μέρος της ευθύνης καταλογίζεται και στους δημότες, διότι η αδιαφορία των ικανών, επιτρέπει να μας κυβερνούν οι ανίκανοι.

Απομένουν μήνες μέχρι τις εκλογές και ελπίζω να τεθεί φραγμός στη χρήση – σπατάλη του δημοτικού χρήματος, ελπίζοντας ακόμη, ότι οι υποψήφιοι δήμαρχοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και της πλειοψηφίας οι δημότες θα εμποδίσουν περαιτέρω διασπάθιση, με απευθείας αναθέσεις και τα κακόγουστα και δαπανηρά  «»πανηγύρια».

Όσον αφορά για την αποδοχή που έχει στους δημότες, δημοσκόπηση της ALCO  στο ερώτημα ποιος ήταν ο καλύτερος δήμαρχος στην μεταπολίτευση, ψήφισαν επτά (7) στους εκατό υπέρ Κωστούρου, όταν ο πρώην δήμαρχος Π. Αναγνωσταράς (του οποίου το έργο απαξίωνε ο κ. Κωστούρος) έλαβε ποσοστό 19%.

                                                                  26-1-2023

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η Άνοιξη στο Άργος ήρθε με τραγούδια από το 6ο Δημοτικό Σχολείο και το Ελληνικό Ωδείο

Μεγάλη Παρασκευή

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

Στη γιορτή της τουλίπας στα Δίδυμα Αργολίδας ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Πουλάς

Skip to toolbar