Τη χαριστική βολή στις Σχολές Οδηγών έρχεται να δώσει η πανδημία

1 εβδομάδα ago
800 Views

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολών οδηγών, ύστερα από τα νέα μέτρα που επικράτησαν. Οι εξελίξεις τους βρίσκουν ολοένα και πιο απογοητευμένους για το μέλλον και όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, «τα πράγματα είναι δυσοίωνα». Από τη μία οι αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης, από την άλλη η αποχή των εξεταστών και στο τέλος το lockdown ως αποκορύφωμα, τους έχουν φέρει σε σημείο να έχουν δουλέψει 26 μόνο μήνες τα τελευταία 4 χρόνια. Ο κλάδος όπως αναφέρουν έχει πληγεί ανεπανόρθωτα από τη στιγμή που τόσα καταστήματα είναι ανοιχτά ενώ οι σχολές οδηγών, παραμένουν με τα λουκέτα στην πόρτα.

Τι αλλάζει

Τα κυριότερα σημεία του Σχεδίου για την Οδική Ασφάλεια, που παρουσιάστηκε πρόσφατα από την κυβέρνηση, περιλαμβάνει μεγάλες αλλαγές στη διαδικασία των θεωρητικών εξετάσεων για την απόκτηση άδειας οδήγησης. Το νέο καθεστώς περιλαμβάνει νέα εγχειρίδια και καταργείται το σύστημα με τις προκαθορισμένες ερωτήσεις και απαντήσεις. Τα θέματα θα αντλούνται από τράπεζα θεμάτων.

Επίσης αλλάζουν πάρα πολλά και στις Σχολές Οδηγών. Οι νέες προϋποθέσεις για την άσκηση του επαγγέλματος του εκπαιδευτή οδήγησης καθιερώνεται η ελάχιστη ηλικία για την άσκηση του επαγγέλματος, ελάχιστη διάρκεια κατοχής αδειών οδήγησης όλων των κατηγοριών. Δικαίωμα άσκησης θα έχουν κάτοχοι συγκεκριμένων ειδικοτήτων των επαγγελματικών Λυκείων, απόφοιτοι συγκεκριμένων πανεπιστημιακών τμημάτων ή κάτοχοι μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου σπουδών σχετικών με την κυκλοφοριακή αγωγή και την οδική ασφάλεια. Να διαθέτουν πιστοποιητικά παιδαγωγικής επάρκειας και να μην έχουν υποπέσει σε συγκεκριμένες παραβάσεις του ΚΟΚ.

Comments

Comments are closed.