ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους επισκέπτες του Ναυπλίου

“Τουρισμός είναι όλα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα της Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας στην αργολική πρωτεύουσα.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να συνδράμουν, αφ’ ενός στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχές, και αφ’ ετέρου στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας, όαο και στην ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να αναμένεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την οποία οφείλει η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη, ενώ παρατήρησε πως η στόχευση για την προσέλκυση επισκεπτών, πέρα από τις χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα πρέπει να επεκταθεί και προς την Ασία.

Ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Τάσου Γανώση- σημείωσε ότι στην Αργολίδα έγιναν παρεμβάσεις από πλευράς Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στο σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, στο προϋπολογισμού 40 εκ έργο ασφαλούς οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου -έργο με τεράστιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή-, ενώ επισήμανε παράλληλα και στην προοπτική του σιδηροδρόμου:

“Εχουμε διασφαλίσει 15 εκ ευρώ και την πολύ σημαντική συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ‘γραμμή των αρχαιολογικών χώρων’, την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος απέδωσε στον ΟΣΕ την μέχρι τώρα καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η συνεργασία των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών, -“όποιος καλλιεργεί την αντιπαλότητα είναι εχθρός της Αργολίδας” τόνισε ο Π. Νίκας-, σημειώνοντας πως μεταξύ των έργων που χρειάζεται να γίνουν είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, η βελτίωση της εσωτερικής οδικής διασύνδεσης περιοχών της Αργολίδας, η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού του Ναυπλίου, αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την υδροδότηση σε περιοχές της Αργολίδας.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της, ωστόσο -όπως είπε- “χρειάζεται πάνω απ’ όλα ενότητα και βεβσίως προγραμματισμός, νοικοκυριό, ιεράρχηση και επίλυση των ζητημάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ευχαριστήρια επιστολή προς το ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό του Nοσοκομείο Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΑΔΜΗΕ: Ολοκληρώνεται η διασύνδεση της Πελοποννήσου στο σύστημα υπέρυψηλής τάσης

AGGELOS DRITSAS

Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΛΤΕΖΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

ΕΝΔΗΕΡ: Η προεκλογική μας επίσκεψη στην κοινότητα των Φούρνων

AGGELOS DRITSAS

Νέες Τοποθετήσεις Γενικών Διευθυντών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

ΛΥΓΟΥΡΙΟ : Έφυγε για το μεγάλο ταξίδι ο Επιχειρηματίας, Δημήτρης Μακρής σε ηλικία 57 ετών.

AGGELOS DRITSAS

Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου,ενώπιον του Ιερού λειψάνου της Αγίας Άννης

AGGELOS DRITSAS

Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Τασούλας – «Η εθνική ομοψυχία απαράβατος όρος» (Live)

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δράση ευαισθητοποίησης των μαθητών για την Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Τον πολιούχο τους Άγιο Αρτέμιο γιόρτασαν οι αστυνομικοί της Αργολίδας (ΒΙΝΤΕΟ+ΦΩΤΟ)

AGGELOS DRITSAS

Η δημοτική χορωδία Επιδαύρου στους εορτασμούς της 202ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης

AGGELOS DRITSAS