ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους επισκέπτες του Ναυπλίου

“Τουρισμός είναι όλα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα της Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας στην αργολική πρωτεύουσα.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να συνδράμουν, αφ’ ενός στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχές, και αφ’ ετέρου στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας, όαο και στην ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να αναμένεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την οποία οφείλει η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη, ενώ παρατήρησε πως η στόχευση για την προσέλκυση επισκεπτών, πέρα από τις χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα πρέπει να επεκταθεί και προς την Ασία.

Ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Τάσου Γανώση- σημείωσε ότι στην Αργολίδα έγιναν παρεμβάσεις από πλευράς Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στο σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, στο προϋπολογισμού 40 εκ έργο ασφαλούς οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου -έργο με τεράστιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή-, ενώ επισήμανε παράλληλα και στην προοπτική του σιδηροδρόμου:

“Εχουμε διασφαλίσει 15 εκ ευρώ και την πολύ σημαντική συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ‘γραμμή των αρχαιολογικών χώρων’, την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος απέδωσε στον ΟΣΕ την μέχρι τώρα καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η συνεργασία των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών, -“όποιος καλλιεργεί την αντιπαλότητα είναι εχθρός της Αργολίδας” τόνισε ο Π. Νίκας-, σημειώνοντας πως μεταξύ των έργων που χρειάζεται να γίνουν είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, η βελτίωση της εσωτερικής οδικής διασύνδεσης περιοχών της Αργολίδας, η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού του Ναυπλίου, αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την υδροδότηση σε περιοχές της Αργολίδας.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της, ωστόσο -όπως είπε- “χρειάζεται πάνω απ’ όλα ενότητα και βεβσίως προγραμματισμός, νοικοκυριό, ιεράρχηση και επίλυση των ζητημάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Πρωτοχρονιάτικος μποναμάς με αυξήσεις στα διόδια – Πόσο θα στοιχίζει η διαδρομή Αθήνα – Ναύπλιο

diktio

Ξεκίνησε η Σχολή Προπονητών UEFA -C στην Αργολίδα.

admin

Συναινετικό κλίμα για την ανάπτυξη του Δήμου Ναυπλιέων

admin

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη πλέον στο κινητό και η άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων

admin

Στον τελικό του κυπέλλου κορασίδων Πελοποννήσου η ομάδα της Γ.Ε. Ναυπλίου

diktio

Άνετη νίκη για τον Παναργειακό – Έχασε πόντους η Ερμιονίδα στο Κρανίδι

admin

Ξύπνησε μνήμες της προσφυγιάς ο περίπατος στο Συνοικισμό Ναυπλίου

diktio

Σύλληψη στο Άργος από την Πυροσβεστική για πρόκληση εμπρησμού

diktio

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΕΓΙΝΕ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΕΝΔΗΕΡ

diktio

Αργολίδα: Συνελήφθη 42χρονος στο Άργος με Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης

diktio

Τα μεσάνυχτα άφησε την τελευταία του πνοή στο Βενιζέλειο το 17χρονο κορίτσι που υπέστη αλλεργικό σοκ

admin

Τέλος τα πιστοποιητικά γέννησης, οικογενειακής κατάστασης και ιθαγένειας από την άνοιξη

admin