ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τουρισμός: Τι έδειξαν τα αποτελέσματα της έρευνας για τους επισκέπτες του Ναυπλίου

“Τουρισμός είναι όλα” σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα της Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, στο Ναύπλιο, όπου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της Π.Ε. Αργολίδας παρουσιάστηκαν τα στατιστικά στοιχεία από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε κατά τη φετινή λειτουργία του περιπτέρου Τουριστικής Πληροφόρησης (infokiosk) της Περιφέρειας στην αργολική πρωτεύουσα.

Οπως επισήμανε ο Π. Νίκας, τα ευρήματα της έρευνας μπορούν να συνδράμουν, αφ’ ενός στην επίλυση των προβλημάτων που αναφέρουν οι επισκέπτες της περιοχές, και αφ’ ετέρου στον σχεδιασμό πολιτικών, δράσεων και έργων που θα συμβάλλουν τόσο στην αύξηση της επισκεψιμότητας, όαο και στην ικανοποίηση των επισκεπτών από την εμπειρία που θα αποκομίσουν.

Τόνισε ακόμα πως θα πρέπει να αναμένεται επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου για την οποία οφείλει η Περιφέρεια να είναι προετοιμασμένη, ενώ παρατήρησε πως η στόχευση για την προσέλκυση επισκεπτών, πέρα από τις χώρες της Ευρώπης, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, θα πρέπει να επεκταθεί και προς την Ασία.

Ο περιφερειάρχης -παρουσία των αντιπεριφερειαρχών Αργολίδας Γιάννη Μαντζούνη, Τουρισμού Αννας Καλογεροπούλου και Περιβάλλοντος Τάσου Γανώση- σημείωσε ότι στην Αργολίδα έγιναν παρεμβάσεις από πλευράς Περιφέρειας, αναφερόμενος μεταξύ άλλων, στο σύστημα πυρόσβεσης στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Μυκηνών, στο προϋπολογισμού 40 εκ έργο ασφαλούς οδικής σύνδεσης της Αργολίδας με τον αυτοκινητόδρομο Α7, στην υλοποίηση της ΣΔΙΤ για τη μαρίνα του Ναυπλίου -έργο με τεράστιες προοπτικές για την ευρύτερη περιοχή-, ενώ επισήμανε παράλληλα και στην προοπτική του σιδηροδρόμου:

“Εχουμε διασφαλίσει 15 εκ ευρώ και την πολύ σημαντική συναίνεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ‘γραμμή των αρχαιολογικών χώρων’, την επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος – Αργος – Ναύπλιο” δήλωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος απέδωσε στον ΟΣΕ την μέχρι τώρα καθυστέρηση που παρατηρείται.

Ο περιφερειάρχης δήλωσε ότι αποτελεί αναγκαιότητα η συνεργασία των Δήμων Ναυπλιέων και Αργους – Μυκηνών, -“όποιος καλλιεργεί την αντιπαλότητα είναι εχθρός της Αργολίδας” τόνισε ο Π. Νίκας-, σημειώνοντας πως μεταξύ των έργων που χρειάζεται να γίνουν είναι ένα μεγάλο νοσοκομείο μεταξύ Ναυπλίου και Αργους, η βελτίωση της εσωτερικής οδικής διασύνδεσης περιοχών της Αργολίδας, η ολοκλήρωση του βιολογικού καθαρισμού του Ναυπλίου, αλλά και έργα που θα βελτιώσουν την υδροδότηση σε περιοχές της Αργολίδας.

Καταλήγοντας ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας επισήμανε ότι η Αργολίδα έχει όλα εκείνα τα εχέγγυα και τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξή της, ωστόσο -όπως είπε- “χρειάζεται πάνω απ’ όλα ενότητα και βεβσίως προγραμματισμός, νοικοκυριό, ιεράρχηση και επίλυση των ζητημάτων”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ευρωεκλογές 2024 αποτελέσματα: Ποιοι εκλέγονται ευρωβουλευτές – Ποιοι μένουν εκτός

Tv

ΕΝΔΗΕΡ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Άλλαξαν από σήμερα οι ώρες κοινής ησυχίας – Αναλυτικά οι αλλαγές και οι απαγορεύσεις

AGGELOS DRITSAS

Ξεφάντωμα στο Ναύπλιο και τα χωριά στο αποκορύφωμα της αποκριάς (πρόγραμμα)

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτικά Προγράμματα – Δραστηριότητες από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Επιδαύρου Τάσος Χρόνης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για Πρόεδρος της ΠΕΔ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Αυτοκίνητο τυλίχθηκε στις φλόγες το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Απριλίου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Αύξηση επισκεπτών το 2023 σε Επίδαυρο και Μυκήνες

AGGELOS DRITSAS

Οικογενειακή τραγωδία : Πατέρας βρήκε νεκρό το γιο του!

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης στο Κontra: Τον αντίπαλο μου τον επέβαλαν σκοτεινά επιχειρηματικά συμφέροντα

AGGELOS DRITSAS

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας στηρίζει τους αυτοαπασχολούμενους μικροβιολόγους

AGGELOS DRITSAS

Έκλειψη Ηλίου 2024 LIVE Παρακολουθήστε ζωντανή ροή

AGGELOS DRITSAS