ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Το Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Αργολίδας (Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης) που βρίσκεται στην Πυργέλα του Δήμου Άργους Μυκηνών, στo πλαίσιο του προγράμματος «Εικονική Επιχείρηση» του Junior Achievement Greece ίδρυσε την επιχείρηση με επωνυμία «Citrus Dried Fruits of Argolida» – Αποξηραμένα Εσπεριδοειδή Αργολίδας.

Αντικείμενο της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η παραγωγή αποξηραμένων τεμαχίων εσπεριδοειδών. Το πρόγραμμα συντονίζεται από την JA Greece η οποία έχει συντονιστικό και υποστηρικτικό ρόλο σε κάθε βήμα σε όλες τις διαδικασίες του προγράμματος. Η ιδέα προέκυψε από διαρκή αναζήτηση και έρευνα για να παραχθεί ένα τοπικό, φυσικό και καινοτόμο προϊόν από μαθητές της ειδικής αγωγής που να συμμετέχουν με τον τρόπο που μπορούν και να εμπεριέχει τα χρώματα και τα αρώματα του Αργολικού Κάμπου.

Ο σχεδιασμός της Εικονικής Επιχείρησης αποτελεί καινοτόμο κοινωνική δράση καθώς προβλέπει την κινητοποίηση των μαθητών της Ειδικής Αγωγής, την καλλιέργεια δεξιοτήτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και την ένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Η πρότασή μας στηρίζεται από το Διευθυντή του Σχολείου, κύριο Σωτήρη Ταραντίλη, σχεδιάστηκε από τη Λούζη Μαρία Γεωπόνο ΠΕ 88.01 – Υπεύθυνη προγράμματος, τον Παναγιώτου Παναγιώτη (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02), τον Σταυρόπουλο Χαράλαμπο (Γεωπόνο Φυτικής Παραγωγής ΠΕ 88.02). Πλαισιώθηκε από τη σχολική ψυχολόγο Μερμίγκη Πετρούλα-ΠΕ23, υπεύθυνη κοινωνικής δικτύωσης οικογένειας και σχολείου καθώς την κοινωνική λειτουργό Σπανού Γεωργία ΠΕ30 και αγκαλιάστηκε από όλους τους εκπαιδευτικούς, το ειδικό εκπαιδευτικό Προσωπικό και το ειδικό βοηθητικό προσωπικό του σχολείου.

Η ομάδα μας αποτελείται από 15 μαθητές και μαθήτριες που έλαβαν σημαντικούς ρόλους στην Εικονική Επιχείρηση όπως είναι του διευθυντή, του γραμματέα, του ταμία, του υπεύθυνου Λογιστηρίου, του εργαζόμενου στην παραγωγή και συσκευασία.

Η εθελοντής σύμβουλος / μέντορας της «Εικονικής Επιχείρησης» είναι η κυρία Γκαλέτση Ξένια, Οικονομολόγος, νέα Αγρότισσα και Ιδρύτρια της εταιρείας μεταποίησης & τυποποίησης αγροτικών προϊόντων «Μέγας Καρπός», που εδρεύει στο Άργος, η οποία προσφέρει την επαγγελματική της εμπειρία και συνδέει την εικονική επιχείρηση με τον κόσμο της αγοράς.

Το σύνθημά μας είναι «μα μ ένα πορτοκάλι θα σε κερδίσω πάλι…» που δανειστήκαμε από το ποίημα του Ν. Γκάτσου. Όλοι μαζί θα κερδίσουμε τη ζεστασιά, την αισιοδοξία και την ευεξία που χαρίζουν τα αρώματα των εσπεριδοειδών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παρέλασαν στην Ασίνη. Χρόνια πολλά Ελλάδα. 

AGGELOS DRITSAS

Μέχρι πότε θα διαρκέσουν οι καλοκαιρινές εκπτώσεις

AGGELOS DRITSAS

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο 27 Ιουλίου κάνει πρεμιέρα το “Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2024” του Δήμου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Το σύνθημα της νίκης στις 8 Οκτωβρίου δόθηκε χθες από τη Σπάρτη

AGGELOS DRITSAS

Η Διοίκηση ,η Διεύθυνση ,το Προσωπικό και οι ωφελούμενοι του Γηροκομείου Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός: Παραπληροφόρηση και ψευδή στοιχεία για τις εορταστικές δαπάνες του Δήμου Ναυπλιέων

AGGELOS DRITSAS

Τάσος Λάμπρου Καλημέρα και καλό Μήνα

AGGELOS DRITSAS

Ρήγμα από τα κύματα στη πρύμνη του ιστορικού αντιτορπιλικού «Βέλος»

AGGELOS DRITSAS

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ : Ο Δημήτρης Καραγιάννης ορκίστηκε νέος Δημοτικός Σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

 Αποστρατεύεται ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδας Ευάγγελος Πιπέρης

AGGELOS DRITSAS

Φρίκη στον Πύργο: Με κατσαβίδι σκότωσε την 11χρονη ο θείος της – Σεσημασμένος για βιασμό ανηλίκου ο δράστης

AGGELOS DRITSAS