ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το σχέδιο του σεΐχη Ταχνούν για την επένδυση των 200 εκατ. στο Πόρτο Χέλι

Προχωρά η μεγάλη αραβική επένδυση άνω των 200 εκατ. στη θέση του παλιού Ermioni club στο Πόρτο Χέλι, καθώς προ ολίγων ημερών τέθηκε υπό διαβούλευση το Ειδικό Σχέδιο Χωρικής Ανάπτυξης Στρατηγικής Επένδυσης (ΕΣΧΑΣΕ). 

Φορέας του σύνθετου τουριστικού καταλύματος που αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2026 είναι η Scarlet Beach A.E. πίσω από την οποία είναι η International Holding Company, εταιρεία συμφερόντων του βαθύπλουτου σεΐχη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ταχνούν μπιν Ζαγιένταλ Ναϊάν.

Η εν λόγω επένδυση, η οποία θα πιστοποιηθεί με LEED, υλοποιείται στην περιοχή Πετροθάλασσα σε συνολική έκταση 234 στρεμμάτων. Στην τελική της μορφή θα περιλαμβάνει ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων συνολικής δομημένης επιφάνειας 27 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων που θα διαθέτει 256 κλίνες, από τις οποίες οι 121 θα είναι σουίτες που θα βρίσκονται σε αυτοτελή κτίρια διασκορπισμένα στο ακίνητο. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα το ξενοδοχείο θα φέρει το εμπορικό σήμα της Waldorf Astoria Hotels & Resorts, η οποία είναι ναυαρχίδα στο χαρτοφυλάκιο της διεθνούς αλυσίδας Hilton, όπου και ανήκει. Με βάση τον αριθμό των κλινών, το ξενοδοχείο θεωρείται ότι θα απασχολεί σε πλήρη λειτουργία 349 άτομα, εκ των οποίων τα 26 θα είναι μόνιμο προσωπικό και τα 323 εποχικό προσωπικό (κατά την περίοδο Απρίλιος – Οκτώβριος).

Κατά μήκος του παραλιακού μετώπου του ακινήτου θα κατασκευαστούν ακόμη 14 τουριστικές βίλες σε μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους δημιουργώντας φυσικά κενά στον ευρύτερο σχεδιασμό αλλά και θεάσεις για τα κτίρια των σουιτών που βρίσκονται πιο πίσω και αρκετές φορές σε χαμηλότερα επίπεδα. Ακόμη, θα αναγερθούν επιπλέον έξι πολυτελείς κατοικίες οι οποίες θα είναι πιο απομακρυσμένες από το κυρίως ξενοδοχείο. Οι επιπλωμένες κατοικίες θα είναι συνολικής επιφάνειας 9.115,43 τετραγωνικών δυναμικότητας 132 κλινών.

Επιπλέον, θα δημιουργηθούν χώροι εστίασης και ψυχαγωγίας, αθλητικές εγκαταστάσεις όπως γήπεδα τένις και μπάσκετ, καθώς και οι απαραίτητες εγκαταστάσεις και υποδομές για την εύρυθμη λειτουργία της προς ανάπτυξη περιοχής. Το έργο όπως αναφέρεται στο ΕΣΧΑΣΕ θα περιλαμβάνει και τη δημιουργία μαρίνας μικρής δυναμικότητας με περίπου 20 θέσεις σκαφών, που θα αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση κατά βάση των χρηστών του τουριστικού συγκροτήματος. Μετά την ολοκλήρωση των λιμενικών έργων θα κινηθεί η διαδικασία επαναχάραξης του αιγιαλού.

Ο σχεδιασμός του Σύνθετου Τουριστικού Συγκροτήματος στην Ερμιόνη αποσκοπεί στη δημιουργία ενός συνόλου που το φυσικό περιβάλλον κυριαρχεί έναντι του δομημένου. Ανάμεσα στις μονάδες δύναται να δημιουργηθούν ιδιωτικοί κήποι, προσφέροντας χώρους εκτόνωσης για υπαίθριες δραστηριότητες, ειδικά για τα κτίρια που δε «βλέπουν» στη θάλασσα. Ο βασικός πυρήνας της ξενοδοχειακής εγκατάστασης και των συναφών λειτουργιών χωροθετείται στο δυτικό τμήμα του Ακινήτου, η διάρθρωση των οποίων, στοχεύει στην απόδοση ενός περισσότερου πολυλειτουργικού πόλου (Συνεδριακό, ΣΠΑ, εστιατόρια κ.ά.), ιδιαίτερα ελκυστικό στους χρήστες.

Αντίθετα, οι τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες χωροθετούνται κατά μικρότερες πυκνότητες στο νότιο και ανατολικό τμήμα του Ακινήτου στο πλαίσιο μιας exclusive προσέγγισης και απευθύνονται κυρίως σε χρήστες που επιζητούν ηρεμία και απομόνωση. Η διασύνδεση μεταξύ των λειτουργιών επιτυγχάνεται αποτελεσματικά στο ακίνητο, με εσωτερικές προσβάσεις και μονοπάτια διατηρώντας έτσι την ιδιαιτερότητα ενός ενιαίου τουριστικού συγκροτήματος κύριων τουριστικών λειτουργιών βατών και αλληλοσυνδεόμενων τόσο μεταξύ τους, όσο και με τον περιβάλλοντα χώρο της επένδυσης. Για τον υπολογισμό των χρηστών του συγκροτήματος, λαμβάνοντας υπόψη το μέγεθος και το είδος της επένδυσης που στοχεύει στη δημιουργία ενός υψηλών προδιαγραφών υποδοχέα, προκύπτει πως το συγκρότημα θα εξυπηρετεί περίπου 764 με 826 άτομα.

Ο σεΐχης Ταχνούν, ο οποίος έχει αναλάβει να υλοποιήσει την εν λόγω επένδυση σε μία από τις πιο δημοφιλείς περιοχές της Ελλάδα, είναι γόνος μιας από τις έξι οικογένειες που διαφεντεύουν τα Εμιράτα. Η σχέση του με την Ελλάδα ξεκίνησε πριν από τέσσερα χρόνια, όταν έγινε γνωστό ότι αγόρασε ένα μυθικό ακίνητο στην συμβολή των οδών Διονυσίου Αρεοπαγίτου Μακρυγιάννη με θέα στη Ακρόπολη. Το συγκεκριμένο οικιστικό ακίνητο που θεωρείται το ακριβότερο της Αθήνας, αν όχι της Ελλάδας, βγήκε προς πώληση τον περασμένο Μάιο, με τίμημα 55.000.000 ευρώ αλλά μέχρι στιγμής παραμένει απούλητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ: Για την κατάργησης του Ειρηνοδικείου Μάσσητος Κρανιδίου ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία Τεμπών:Αποφυλακίζεται ο επιθεωρητής Λάρισας του ΟΣΕ με εγγύηση 20.000 ευρώ

AGGELOS DRITSAS

Άργος: Κλοπή ελιών από χωράφι – Χειροπέδες σε 69χρονο

diktio

Ένας βιολιστής με…πιπίλα! ΒΙΝΤΕΟ

admin

Στο Άργος συγκεντρώνουν την πνευματική δημιουργία και κληρονομιά της Αργολίδας

diktio

Ερμιονίδα: Αναβολή έκθεσης ζωγραφικής της Ανθούλας Λαζαρίδου – Δουρούκου

diktio

Gov.gr Wallet: Διαθέσιμη πλέον στο κινητό και η άδεια κυκλοφορίας των οχημάτων

admin

Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για το άνοιγμα των σχολείων

diktio

Δήλωση Πέτρου Τατούλη για τα εγκαίνια του κάστρου της Πιάδας στη Ν.Επίδαυρο

diktio

Ο Πρόεδρος Συλλόγου Επαγγελματιών Τολού στην Τουριστική σχολή ΣΑΕΚ Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Αναταράξεις στον δήμο Μαλεβιζίου μετά την παρέμβαση της Αρχής Διαφάνειας

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

diktio