ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ,και σε λίγες ημέρες θα μας δωθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ξεκινήσει η 17η χρονιά λειτουργίας αυτής της σημαντικής δομής της δια βίου μάθησης  που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίουκαθημερινα  τις απογευματινές ώρες .

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτές -καθηγητές  είναι μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετείς την εκπαίδευση ενηλίκων,  να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ενηλίκους μαθητές τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς να τους δίνεις τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μάθησης, μία συλλογική προσπάθεια κοινωνικής σχολικής ένταξης ,μια αναζήτηση επαγγελματικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων ,μια καινούργια μορφή κοινωνικοποίησης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκαν για να δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ενηλίκους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να περιοριστούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και να δωθούν  νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαίος θεσμός που συγχρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν όσο υπάρχουν ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ,που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, για  να κερδίσουν με την συμμετοχή τους στις  εκπαιδευτικούς γραμματισμούς και από στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας.

Πάντοτε τονίζω ότι η λειτουργία του σχολείου μας έχει την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου η οποία για όλα αυτά τα χρόνια μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της και μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Αξίζει να επισημάνω ότι το σημαντικότερο είναι ότι να  ανατραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που πολλές φορές υπάρχουν και εμποδίζουν κάποιους να τολμήσουν να έρθουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο φόβος ενός αρνητικού σχολίου από κάποιον τρίτο για  ορισμένους λειτουργεί αποτρεπτικά για να τολμήσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας πάντα θα έχει πολλές μεγάλες δεύτερες ευκαιρίες ας τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να τολμήσουμε αυτή είναι η αξία της δια βίου μάθησης που με τόσο επιμονή και υπομονή υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Καλό ξεκίνημα ,θα είμαστε πάντα εδώ να ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε  την κοινή γνώμη για μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην τοπική μας κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΟΙΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΑΡΙΑΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ  ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΣΑ: Κληρώσεις του Κυπέλλου και των Πρωταθλημάτων της Α1 και Α2 Κατηγορίας

AGGELOS DRITSAS

Πληρωμές με POS στα ταξί: Τέρμα οι δικαιολογίες – Πρόστιμο 1.000 ευρώ στους παραβάτες

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΙΟΙ ΤΑ ΠΗΡΑΝΕ; Τόλης Κοΐνης

AGGELOS DRITSAS

Δελφίνι βγήκε στα ρηχά στην παραλία των Ιρίων ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Που και πότε θα διενεργεί rapid test η ΚΟμΥ Αργολίδας από 16 έως και 20 Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Σταδιακή αποκατάσταση του Δ.Α.Κ. Ναυπλίου ΒΙΝΤΕΟ 25-10-2025

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Προχωρούν οι διαδικασίες για την μεταφορά νερού από τον Ανάβαλο στην Ασίνη

AGGELOS DRITSAS

Σειρήνες και καμπάνες ήχησαν και στο Ναύπλιο για άσκηση ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Καντρίλιες και Αποκριάτικα τραγούδια στον Άγιο Πέτρο Άργους από την χορωδία Σύλλογου Τελεσσιλλα ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Δημήτρης Ορφανός – Όραμα Δημιουργίας

AGGELOS DRITSAS

ΕΠΙΣΚΕΨΗ Ε.Α.Υ.Α. ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ ΝΟΤΙΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS