ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ολοκλήρωσε τις εγγραφές του

Την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 ολοκληρώθηκαν οι εγγραφές για την νέα σχολική χρονιά για το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Κρανίδι ,και σε λίγες ημέρες θα μας δωθεί η δυνατότητα να ξεκινήσουν τα μαθήματα, να ξεκινήσει η 17η χρονιά λειτουργίας αυτής της σημαντικής δομής της δια βίου μάθησης  που λειτουργεί στο Γυμνάσιο Κρανιδίουκαθημερινα  τις απογευματινές ώρες .

Για όλους εμάς τους εκπαιδευτές -καθηγητές  είναι μια μεγάλη πρόκληση να υπηρετείς την εκπαίδευση ενηλίκων,  να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου σε ενηλίκους μαθητές τόσο σε ημεδαπούς όσο και σε αλλοδαπούς να τους δίνεις τα κατάλληλα εφόδια για να ξεκινήσουν ένα ταξίδι μάθησης, μία συλλογική προσπάθεια κοινωνικής σχολικής ένταξης ,μια αναζήτηση επαγγελματικών και κοινωνικών ενδιαφερόντων ,μια καινούργια μορφή κοινωνικοποίησης.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας ιδρύθηκαν για να δώσουν μια μεγάλη δεύτερη ευκαιρία σε πολλούς ενηλίκους συνανθρώπους μας να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική εκπαίδευση, να περιοριστούν οι κοινωνικοί αποκλεισμοί και να δωθούν  νέες δυνατότητες και ευκαιρίες για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής.

Τα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είναι ένας Ευρωπαίος θεσμός που συγχρηματοδοτείται τόσο από την Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και από τον Κρατικό προϋπολογισμό και θα λειτουργούν όσο υπάρχουν ενήλικοι μαθητές που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των Σχολείων Δεύτερης Ευκαιρίας ,που επιθυμούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάζονται, για  να κερδίσουν με την συμμετοχή τους στις  εκπαιδευτικούς γραμματισμούς και από στις κοινωνικές δράσεις του σχολείου μας.

Πάντοτε τονίζω ότι η λειτουργία του σχολείου μας έχει την υποστήριξη του Δήμου Ερμιονίδας αλλά και της σχολικής κοινότητας του Γυμνασίου Κρανιδίου η οποία για όλα αυτά τα χρόνια μας φιλοξενεί στις εγκαταστάσεις της και μας στηρίζει με κάθε τρόπο και μέσο το οποίο αποτελεί την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή λειτουργία του σχολείου μας.

Αξίζει να επισημάνω ότι το σημαντικότερο είναι ότι να  ανατραπούν τα αρνητικά στερεότυπα που πολλές φορές υπάρχουν και εμποδίζουν κάποιους να τολμήσουν να έρθουν στο σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας, ο φόβος ενός αρνητικού σχολίου από κάποιον τρίτο για  ορισμένους λειτουργεί αποτρεπτικά για να τολμήσουν να αξιοποιήσουν αυτήν την μεγάλη δεύτερη ευκαιρία.

Η ζωή μας πάντα θα έχει πολλές μεγάλες δεύτερες ευκαιρίες ας τις αξιοποιήσουμε, μπορούμε να τολμήσουμε αυτή είναι η αξία της δια βίου μάθησης που με τόσο επιμονή και υπομονή υπηρετούμε τόσα χρόνια.

Καλό ξεκίνημα ,θα είμαστε πάντα εδώ να ενημερώνουμε και ευαισθητοποιούμε  την κοινή γνώμη για μεγάλη σημασία της λειτουργίας του Σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στην τοπική μας κοινωνία.

Τάσος Λάμπρου

Καθηγητής κοινωνικής εκπαίδευσης

Δημοτικός σύμβουλος

Δήμου Ερμιονίδας 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

50 εστιατόρια σέρβιραν στους τουρίστες σπορέλαιο με χλωροφύλλη και βήτα καροτίνη

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Δυο σπουδαία φιλικά παιγνίδια για τον Φείδωνα Άργους

AGGELOS DRITSAS

«Χτύπησα τη γυναίκα μου και αιμορραγεί!»

AGGELOS DRITSAS

Επιστολική ψήφος: Πέρασε με 158 ψήφους το νομοσχέδιο για συμμετοχή στις ευρωεκλογές

AGGELOS DRITSAS

Ο Βασίλης Κατσαούνης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Αλλαγη Πορείας”

AGGELOS DRITSAS

Για πρώτη φορά φυλάκιση χωρίς αναστολή γιατί βασάνιζε και σκότωνε γάτες – Τι εξόργισε την εισαγγελέα

AGGELOS DRITSAS

ΓΙΩΡΓΟΣ . ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ  : Hydra’s Trail στη γειτονική μας Υδρα

AGGELOS DRITSAS

Πρόθυμη η Περιφέρεια Πελοποννήσου να συνδράμει με κάθε τρόπο τους Δήμους της Αργολίδας που επλήγησαν από την θεομηνία

AGGELOS DRITSAS

Διακοπή ρεύματος από τον ΔΕΔΔΗΕ Αργολίδας σε περιοχές του Ναυπλίου το Σάββατο 16/3

AGGELOS DRITSAS

Δεν πίστευαν στα μάτια τους από την εντυπωσιακή ψαριά!

AGGELOS DRITSAS

ΤΟ ΑΝΑΠΛΙ ΕΜΠΡΟΣ ! & ΠΙΣΩ .. Έχουμε επίσημα τα βάθη Το έργο απέτυχε Εκατομμύρια χάθηκαν Οι ευθύνες είναι τεράστιες …

AGGELOS DRITSAS