ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Στην επιστολή προς την Περιφέρεια, ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην “ευκαιρία που προσέφερε σε 47 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου να μετακινηθούν δωρεάν στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ίδια επιστολή η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου , “θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στη συγκεκριμένη δράση, ενίσχυσε σημαντικά την οικολογική ευαισθησία και συνείδησή τους”.

Οπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργάνωσε μέσα στον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο σειρά επισκέψεων γυμνασιόπαιδων συνολικά 8 σχολείων -και από τις 5 Π.Ε.- στη μονάδα της Παλαιόχουνης, με στόχο να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες απ’ όλα τα πιο πάνω σχολεία συνάντησε στην μονάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να συμβάλλουν δραστήρια στην προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς η ενέργεια αυτή έχει σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ παράλληλα συντελεί ουσιαστικά σε αξιόλογη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη επισκέφθηκαν το διάστημα από 13 μέχρι και 21 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα την μονάδα επισκέφθηκαν, από την Αργολίδα το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και το 1ο Γυμνμάσιο Αργους, από την Αρκαδία το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, από την Κορινθία το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, από τη Λακωνία το Γυμνάσιο Βλαχιώτη και από τη Μεσσηνία το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τα Γυμνάσια Μελιγαλά και Θουρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τα δεδομένα τοποθεσίας του Google Maps θα αποθηκεύονται στη συσκευή σας, όχι στο cloud

diktio

Η θέση Μάκαρη για τα χρέη του Δήμου Ναυπλιέων

admin

Ανδρέας Πουλάς: Εμπαιγμός χωρίς τέλος στους αγρότες της Αργολίδας από κυβέρνηση και ΕΛΓΑ

diktio

ΟΙ ΠΙΟ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΕΙΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

admin

Στα θρανία οι νέοι Δήμαρχοι για επιμόρφωση από την ΚΕΔΕ

diktio

Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Ναύπλιο την Κυριακή 10/12

diktio

Έναρξη του Τριωδίου στο Ναύπλιο

admin

Σύλληψη 52χρονου και 18χρονου στο Ναύπλιο για ναρκωτικά

diktio

“Νέα Πελοπόννησος”: “Αλωνίζει” ο Τατούλης τη Λακωνία

diktio

Δημήτρης Καμπόσος: Από αύριο όλοι μαζί για τον τόπο που αγαπάμε…

diktio

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ 26-1-2024

admin

ΝΑΥΠΛΙΟ 2024 : ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΑΡΗ!!!.. ΕΞΥΠΝΑ ΥΔΡΟΜΕΤΡΑ. ΣΥΝ.Π/Υ 13.000.000 ΕΥΡΩ.?!!!

admin