ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου ευχαριστεί την Περ. Πελοποννήσου για την επίσκεψη στη μονάδα διαχείρισης απορριμμάτων

Ευχαριστήρια επιστολή προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου απευθύνει η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου.

Στην επιστολή προς την Περιφέρεια, ειδικότερα, γίνεται αναφορά στην “ευκαιρία που προσέφερε σε 47 μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξης του σχολείου να μετακινηθούν δωρεάν στην Παλαιόχουνη Αρκαδίας και να ενημερωθούν σχετικά με το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου”.

Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν στην ίδια επιστολή η διεύθυνση και ο σύλλογος διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Ναυπλίου , “θεωρούμε ότι η συμμετοχή των μαθητών/τριών μας στη συγκεκριμένη δράση, ενίσχυσε σημαντικά την οικολογική ευαισθησία και συνείδησή τους”.

Οπως είναι γνωστό η Περιφέρεια Πελοποννήσου οργάνωσε μέσα στον τρέχοντα μήνα Νοέμβριο σειρά επισκέψεων γυμνασιόπαιδων συνολικά 8 σχολείων -και από τις 5 Π.Ε.- στη μονάδα της Παλαιόχουνης, με στόχο να δουν από κοντά και να ενημερωθούν πώς αυτή λειτουργεί και πώς γίνεται η διαχείριση των σκουπιδιών.

Τους μαθητές και τις μαθήτριες απ’ όλα τα πιο πάνω σχολεία συνάντησε στην μονάδα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος κάλεσε τα παιδιά να συμβάλλουν δραστήρια στην προώθηση της ανακύκλωσης, καθώς η ενέργεια αυτή έχει σημαντικό περιβαλλοντικό πρόσημο, ενώ παράλληλα συντελεί ουσιαστικά σε αξιόλογη μείωση του κόστους διαχείρισης των απορριμμάτων.

Συνολικά, την μονάδα στην Παλαιόχουνη επισκέφθηκαν το διάστημα από 13 μέχρι και 21 Νοεμβρίου μαθητές και μαθήτριες από τρία γυμνάσια της Μεσσηνίας, δύο της Αργολίδας κι από ένα της Αρκαδίας, της Κορινθίας και της Λακωνίας.

Συγκεκριμένα την μονάδα επισκέφθηκαν, από την Αργολίδα το 1ο Γυμνάσιο Ναυπλίου και το 1ο Γυμνμάσιο Αργους, από την Αρκαδία το Γυμνάσιο Μεγαλόπολης, από την Κορινθία το 2ο Γυμνάσιο Κορίνθου, από τη Λακωνία το Γυμνάσιο Βλαχιώτη και από τη Μεσσηνία το 6ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και τα Γυμνάσια Μελιγαλά και Θουρίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Οι Εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Άργους συμμετέχουν σε στάση εργασίας

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη σε χωριό του Ναυπλίου 52χρονου με ηρωίνη

AGGELOS DRITSAS

Το πρώτο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών από το Δήμο Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Νέα Επίδαυρος: Το πρόγραμμα εορτασμού της 202ης επετείου της Α΄ Εθνοσυνέλευσης των Ελλήνων

AGGELOS DRITSAS

ΕΡΓΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Ο ΕΥΓΕΝΗΣ ΚΑΡΠΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS

ΝΑΥΠΛΙΟ : ΑΛΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ;

AGGELOS DRITSAS

«Με τις Μπάντες» το Μουσικό Σχολείο Αργολίδας στην ΕΡΤ (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Η ΤΕΚΑΛ προσωρινή ανάδοχος για έργο μεταφοράς νερού από τον Ανάβαλο στην Ερμιονίδα

AGGELOS DRITSAS

Σεμινάριο για την Τεχνητή Νοημοσύνη στο Επιμελητήριο Αργολίδας ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Υλικά ύδρευσης παρέδωσε η Π.Ε. Αργολίδας στη ΔΕΥΑ Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

Συνδιάσκεψη Στελεχών της ΝΔ Πελοποννήσου : Γιάννης Γεωργόπουλος

AGGELOS DRITSAS

Σε ποιες περιοχές του Άργους θα γίνει διακοπή ηλεκτροδότησης την Κυριακή 5/11

AGGELOS DRITSAS