ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία.

Πρόκειται για μια τροπολογία που προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες καθώς μέσω αυτής, οι προμηθευτές πλέον καταρτίζουν συμβάσεις κατ’ ελάχιστον δεκαετούς διάρκειας στους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επίσης, εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προηγούμενο προμηθευτή των αγροτών που δικαιούνται «αγροτικό ρεύμα» έως 31 Δεκεμβρίου 2023 και υποκαθίστανται στα δικαιώματα του προηγούμενου προμηθευτή. Στη διμερή σύμβαση ορίζονται επίσης οι συνέπειες σε περίπτωση καταγγελίας πριν από λήξη της διάρκειας της σύμβασης.

Ορίζονται επιπρόσθετα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι κάτοχοι έργων ΑΠΕ και ρυθμίζονται ζητήματα διαχείρισης των έργων ΑΠΕ, κριτήρια ένταξης, η γεωγραφική κατανομή των έργων και η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμα για τους αγρότες, ότι όσοι έχουν απλήρωτες οφειλές για καταναλώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο, καθώς το Δημόσιο θα αναλάβει την επιβάρυνση των τόκων, παρέχοντας επιχορήγηση στον πάροχο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση επίσης θα εξειδικευτούν οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις, οι υποχρεώσεις των προμηθευτών και η έντοκη επιβάρυνση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συνυπογράφει την τροπολογία, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρου Σκυλακάκη για προώθηση της τροπολογίας με την οποία δίνεται απόλυτη προτεραιότητα σύνδεσης στο δίκτυο σε τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που προορίζονται για τις διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη συνέπεια της κυβέρνησης.

Υλοποιούμε άμεσα όσα δεσμευόμαστε να πράξουμε. Πολύ περισσότερο όταν οι δεσμεύσεις μας αφορούν στους αγρότες, τους οποίους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, οι οποίες έχουν προκαλέσει αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες οφείλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κυβέρνηση και να επιτύχουν σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος της παραγωγής τους.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα, καθώς είναι ένας βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τη Κυριακή 4 Φεβρουαρίου η κοπή πίτας της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ναυπλίου Νέας Δημοκρατίας

AGGELOS DRITSAS

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Εκκλησιαστικό Συμβούλιο Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου.

AGGELOS DRITSAS

Ο Δήμαρχος Άργους – Μυκηνών στην εκδήλωση για την «Εναλλακτική Διαχείριση ΑΕΚΚ στα ιδιωτικά και δημόσια έργα στην Π.Ε. Αργολίδας»

AGGELOS DRITSAS

Που χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω παγετού στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

«Tripolis Street Food Festival»: Ανοίγει τις πύλες του την Παρασκευή 30 Αυγούστου

AGGELOS DRITSAS

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σήμερα στην περιοχή Λάκκες Κρανιδίου.

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδα: Τραυματίας από τροχαίο στο χωριό Ήρα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

AGGELOS DRITSAS

Σαν σήμερα, στις 27 Μαΐου 2005, εκοιμήθη εν Κυρίω ο μακαριστός π. Ελευθέριος Τσίρος

AGGELOS DRITSAS

Νέα έφοδος της ΕΛ.ΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Με πρωτοβουλία του Πολεμικού Ναυτικού σε συνεργασία με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή,

AGGELOS DRITSAS

Αυτοί είναι οι 26 δήμαρχοι στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που ορκίζονται από 1η του έτους

AGGELOS DRITSAS