www.AggelosDritsas.gr

Τροπολογία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που αφορά σε διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία.

Πρόκειται για μια τροπολογία που προβλέπει ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες καθώς μέσω αυτής, οι προμηθευτές πλέον καταρτίζουν συμβάσεις κατ’ ελάχιστον δεκαετούς διάρκειας στους κατόχους συνδέσεων αγροτικού ρεύματος.

Με τη συγκεκριμένη τροπολογία επίσης, εξοφλούνται ληξιπρόθεσμες οφειλές σε προηγούμενο προμηθευτή των αγροτών που δικαιούνται «αγροτικό ρεύμα» έως 31 Δεκεμβρίου 2023 και υποκαθίστανται στα δικαιώματα του προηγούμενου προμηθευτή. Στη διμερή σύμβαση ορίζονται επίσης οι συνέπειες σε περίπτωση καταγγελίας πριν από λήξη της διάρκειας της σύμβασης.

Ορίζονται επιπρόσθετα τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι κάτοχοι έργων ΑΠΕ και ρυθμίζονται ζητήματα διαχείρισης των έργων ΑΠΕ, κριτήρια ένταξης, η γεωγραφική κατανομή των έργων και η διαδικασία ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Στην τροπολογία αναφέρεται ακόμα για τους αγρότες, ότι όσοι έχουν απλήρωτες οφειλές για καταναλώσεις μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2023 μπορούν να υπαχθούν σε ρύθμιση με μηδενικό επιτόκιο, καθώς το Δημόσιο θα αναλάβει την επιβάρυνση των τόκων, παρέχοντας επιχορήγηση στον πάροχο.

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση επίσης θα εξειδικευτούν οι δικαιούχοι, οι προϋποθέσεις, οι υποχρεώσεις των προμηθευτών και η έντοκη επιβάρυνση για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος συνυπογράφει την τροπολογία, δήλωσε:

«Η πρωτοβουλία του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Θεόδωρου Σκυλακάκη για προώθηση της τροπολογίας με την οποία δίνεται απόλυτη προτεραιότητα σύνδεσης στο δίκτυο σε τα έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) που προορίζονται για τις διμερείς συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στους αγρότες και τη βιομηχανία, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά τη συνέπεια της κυβέρνησης.

Υλοποιούμε άμεσα όσα δεσμευόμαστε να πράξουμε. Πολύ περισσότερο όταν οι δεσμεύσεις μας αφορούν στους αγρότες, τους οποίους στηρίζουμε με κάθε δυνατό τρόπο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της κλιματικής και ενεργειακής κρίσης, οι οποίες έχουν προκαλέσει αύξηση στο κόστος παραγωγής.

Οι αγρότες οφείλουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες που τους προσφέρει η κυβέρνηση και να επιτύχουν σημαντική μείωση στο ενεργειακό κόστος της παραγωγής τους.

Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη, ότι για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωτογενής τομέας αποτελεί προτεραιότητα, καθώς είναι ένας βασικός πυλώνας στήριξης της οικονομίας μας και της κοινωνικής συνοχής της χώρας μας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΥΝΤΧΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

AGGELOS DRITSAS

Το Σάββατο 31 Αυγούστου στις 18.00 στο Δ.Α.Κ. Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΒΙΝΤΕΟ: Σοβαρό τροχαίο σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30/8 στη Νέα Κίο Αργολίδας.

AGGELOS DRITSAS

Περισσότερα από είκοσι τσουβάλια σκυλοτροφής παρέδωσε σήμερα στο Δήμο Άργους –Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ανείπωτη θλίψη για τον θάνατο της Ελένης Κτιστάκη

AGGELOS DRITSAS

ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ – ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2025 – 2026

AGGELOS DRITSAS

Έχει πάει η καταγγελία σύννεφο με τις παραλίες

AGGELOS DRITSAS

 Κοπή πίτας με Νάντια Γιαννακοπούλου

AGGELOS DRITSAS

Γιορτή λήξης μαθημάτων της χορευτικής ομάδας του Δήμου Ερμιονίδας.

AGGELOS DRITSAS

Σας προσκαλούμε στην τελετή έναρξης του 10ου Mediterranean Yacht Show,

AGGELOS DRITSAS

Πρόστιμο 20.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική που χρησιμοποιούσε παπαγάλους ως «κράχτες»

AGGELOS DRITSAS

Επιμνημόσυνη Δέηση στη μνήμη των Εκτελεσθέντων Διδυμιωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

AGGELOS DRITSAS