ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΑΠΟΨΕΙΣ - ΣΧΟΛΙΑ

Τσίκνισμα για όλα τα βαλάντια

Οπως είναι λογικό, η σημερινή Πέμπτη είναι αφιερωμένη μεταξύ άλλων στο… τσίκνισμα! Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες δεν ήταν λίγοι εκείνοι που έσπευσαν να κάνουν τις απαραίτητες προμήθειες για το σπίτι, προκειμένου να τσικνίσουν οικογενειακά και να απολαύσουν την Τσικνοπέμπτη σε ένα περισσότερο οικείο περιβάλλον.

Ασφαλώς υπάρχουν κι εκείνοι που θα επιλέξουν τις λύσεις των ψητοπωλείων για να προμηθευτούν έτοιμο κρέας, όπως υπάρχουν κι εκείνοι που θα προχωρήσουν σε εξόδους ώστε να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη εκτός σπιτιού. Σε εποχές βέβαια σοβαρών οικονομικών δυσκολιών, οι έξοδοι γενικά είναι περιορισμένοι, ωστόσο οι καταναλωτές αναμένεται να αξιοποιήσουν στο έπακρο τη σημερινή συγκυρία και να απολαύσουν το κρέας σε όλες τις παραλλαγές είτε εντός είτε εκτός σπιτιού.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, οι πωλήσεις σε κρέας από τα κατά τόπους κρεοπωλεία εντός κι εκτός συνόρων κέντρου είναι ικανοποιητικές, ενώ ήδη από χθες έχουν φθάσει στα επίπεδα της περσυνής χρονιάς. Αναφορικά με τις ελλείψεις που υπήρχαν σε αμνοερίφια, αυτές δεν φαίνεται να υφίστανται στην αγορά, αν και για πάρα πολλούς γνωστούς λόγους, οι ποσότητες αμνοεριφίων είναι μειωμένες σε σχέση με παλαιότερα χρόνια.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρεοπωλών νομού Ηρακλείου κ. Λευτέρης Ντουράκης, επισημαίνει την επάρκεια της τοπικής αγοράς τόσο σε ποσότητες όσο και σε ποιότητες.

Ο ίδιος αναφέρει ότι οι περισσότεροι καταναλωτές επιλέγουν κρέατα τα οποία και μπορούν να μπουν ευκολότερα είτε στο φούρνο, είτε στη σχάρα για να ικανοποιήσουν το αίσθημα του τσικνίσματος.

«Οι περισσότεροι καταναλωτές έρχονται στα κρεοπωλεία για μπριζόλες και πανσέτες, για τα κρέατα δηλαδή που μπαίνουν εύκολα στη σχάρα» αναφέρει ο κ. Ντουράκης για να προσθέσει:

«Οι καταναλωτές βέβαια ζητούν κι άλλα είδη κρεάτων, όπως είναι τα μεγάλου μεγέθους μπιφτέκια για σχάρα και κάποιες μαριναρισμένες επιλογές που πλέον παρασκευάζουν οι κρεοπώλες και προσφέρονται έτοιμες προς τους πελάτες. Αυτό το είδος του κρέατος αποτελεί πλέον μια ιδιαίτερα δημοφιλή επιλογή».

Ο πρόεδρος του συνδέσμου αναφέρει πως οι τιμές δεν έχουν διαφοροποιηθεί σε σχέση με την περσυνή χρονιά, ωστόσο ούτως ή άλλως υπάρχουν στα κρεοπωλεία όλες οι επιλογές, από το φθηνότερο κρέας έως και το ακριβό, ανάλογα με τα γούστα, τις ανάγκες και τις δυνατότητες του κάθε νοικοκυριού.

«Εμείς από την πλευρά μας να ευχηθούμε σε όλους χρόνια πολλά, καλή Τσικνοπέμπτη και μια καλή Σαρακοστή στη συνέχεια και να καλέσουμε όλους τους πολίτες να επιλέξουν τα τοπικά κρεοπωλεία» τονίζει ο κ. Ντουράκης για να προσθέσει:

«Οι καταναλωτές θα βρουν πολύς καλής ποιότητας κρέας και άριστη εξυπηρέτηση προκειμένου να γιορτάσουν την Τσικνοπέμπτη τους».Γιάννης Ζωράκης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Με την συμμετοχή και του Φο.Δ.Σ.Α άνοιξε τις πύλεςτης και φέτος η 53η Παμπελοποννησιακή ΈκθεσηΤεγέας

AGGELOS DRITSAS

Έρχεται ο πρώτος καύσωνας της χρονιάς – Μέχρι και 39 βαθμούς οι θερμοκρασίες

AGGELOS DRITSAS

Χρυσό στο μήκος ο Μίλτος Τεντόγλου με άλμα στα 8.48μ. – Έγραψε ιστορία με δεύτερη συνεχόμενη πρωτιά

AGGELOS DRITSAS

ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ- ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΪΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΜΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

Το σωματείο σχολικών καθαριστριών Αργολίδας και η Ομοσπονδία Ο Σ.Ε.ΥΠ.Ε

AGGELOS DRITSAS

Υπογραφή σύμβασης για τη συντήρηση και τον καθαρισμό ρεμάτων στην Π.Ε. Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Δράσεις Ενεργού Πολίτη Α΄ Γυμνασίου

AGGELOS DRITSAS

Στην εκκλησία κρύφτηκαν ηλικιωμένοι γονείς για να μην τους σκοτώσει ο γιος

AGGELOS DRITSAS

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολείων της Νέας Κίου

AGGELOS DRITSAS

Αλέξης Κούγιας: Παραμένει στη ΜΕΘ – Δύσκολες οι επόμενες ώρες

AGGELOS DRITSAS

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ναυπλίου καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

AGGELOS DRITSAS

LIVE > ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS