ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Τσιόδρας: Να ανασχεδιάσουμε τις δοσολογίες των εμβολίων, να μην μας καλύπτουν μόνο για 3-4 μήνες

«Μπορούμε να είμαστε έτοιμοι για την επόμενη πανδημία; Τι κερδίσαμε από την πανδημία του κορωνοϊού;» στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα επιχείρησε να δώσει απάντηση ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας και επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό Σωτήρης Τσιόδρας συμμετέχοντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Η πανδημία του κορωνοϊού είναι μια ευκαιρία να γίνουμε καλύτεροι. Το καλοκαίρι αναμένεται να μειωθεί η πίεση από τον κορωνοϊό. Αλλά αν έπρεπε να κάνουμε μια ανασκόπηση του τι κερδίσαμε, εγώ θα έλεγα να εστιάσουμε σε ποια σημεία δεν τα πήγαμε καλά και που μπορούμε να επενδύσουμε στο μέλλον. Σίγουρα πρέπει να επενδύσουμε στην επιτήρηση της νόσου και όχι μόνο στους αριθμούς των νέων κρουσμάτων. Να εστιάσουμε στην αποτελεσματικότητα των νέων φαρμάκων και εμβολίων και στην διαχείριση του συνδρόμου Long Covid», είπε ο κ. Τσιόδρας.

Ανέδειξε και την ανάγκη για καλύτερα εμβόλια «που θα συνεχίσουν να μας προστατεύουν από τη σοβαρή νόσο αλλά να μας καλύπτουν για 1-2 χρόνια και όχι για 3-4 μήνες. Χρειάζεται να ανασχεδιάσουμε τις δοσολογίες των εμβολίων», τόνισε και συμπλήρωσε πως αυτό που θα πρέπει να γίνει άμεσα είναι «να ενισχύσουμε τα Συστήματα Υγείας γιατί το Φθινόπωρο ο ιός θα μας θυμίσει και πάλι την παρουσία του».

Μέσα από τα λεγόμενα του ο  Σωτήρης Τσιόδρας δεν παρέλειψε να αναδείξει και την ανάγκη των καθαρών μηνυμάτων προς τον πολίτη. «Η επικοινωνία με τον κόσμο πρέπει να γίνεται με απλά λόγια και καθαρά μηνύματα. Η σωστή ενημέρωση πρέπει να γίνει η γέφυρα για να υπερπηδήσουμε την αμφιβολία», σημείωσε.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 727

Leave A Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *