Πε. Ιούλ 9th, 2020

ΤΩΡΑ : Ξεσηκωμός Μεταναστών βγήκαν 200 στο δρόμο και έσπασαν την καραντίνα στο Κρανίδι

Πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιούν αυτή την ώρα μεσημέρι της Τετάρτης 27 Μαΐου οι μετανάστες που διαμένουν στη δομή φιλοξενίας στο ξενοδοχείο “Γαλαξίας” στο Πόρτο Χέλι Αργολίδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην πορεία συμμετέχουν περίπου 200 άτομα τα οποία έχουν πανό που γράφει “Galaxy no corona” και κατευθύνονται συνοδεία περιπολικών της αστυνομίας προς το Κρανίδι.

Λάμπρου: Να αναλάβουν επίσημα όλοι τις ευθύνες τους στο θέμα της μεταναστευτικής Δομής

Χθες ενημερώθηκα μέσω των ηλεκτρονικών Μ.Μ.Ε για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της μεταναστευτικής Δομής στο Ξενοδοχείο Γαλαξίας, καθώς για ορισμένες πρωτοβουλίες και ενέργειες από την πλευρά του Δήμου μας. 
Όλοι μαζί δίνουμε μία μάχη σύμφωνα με τις διαχρονικές και πρόσφατες αποφάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου.Σημερα όμως ζητάω,και κρίνεται όχι μόνο απαραίτητο αλλά και αναγκαίο να συζητήσουμε τόσο τις τελευταίες ενέργειες και χειρισμούς που έγιναν από την πλευρά της διοίκησης του Δήμου, όσο και τίς ενέργειες που πρέπει να γίνουν στις επόμενες 15 ημέρες . 
Υπάρχουν σοβαρά θέματα προς διερεύνηση στα οποία πρέπει να σταθούμε κάποιες ενστάσεις που πρέπει να εξετάσουμε.
Παντως εγώ επιμένω και σε μία ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Δήμου μας,της περιφέρειας Πελοποννήσου,των βουλευτών μας,του υπουργείου μεταναστευτικής πολιτικής ,με τήρηση πρακτικών και να αναλάβουν επίσημα όλοι τίς ευθύνες τους και να τηρήσουν αυτή την φορά τις δεσμεύσεις τους..οι επόμενες ημέρες θα περάσουν εύκολα και πρέπει να προστατεύσουμε με κάθε τρόπο την επανακίνηση της τουριστικής δραστηριότητας και την υγεία των κατοίκων της Ερμιονίδας. 
Θα καταθέσω επίσημα τις προτάσεις μου και τις θέσεις μου στην Γραμματεία του Δημοτικού συμβουλίου.

Ο Δημαρχος Ερμιονίδας Γιάννης Γεωργόπουλος ανέφερε σε δήλωσή του: ” Έχουμε ήδη ενημερώσει τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές και τον κ. Περιφερειάρχη για την εν εξελίξει πορεία των μεταναστών. Πιέζουμε εντατικά να εφαρμοστεί, αυτή τη φορά τουλάχιστον, η ΚΥΑ για αυστηρό περιορισμό μετακίνησης των μεταναστών μόνο εντός του ξενοδοχείου.”

Οι κάτοικοι της περιοχής ανησυχούν για την υγεία τους καθώς μετανάστες της δομής έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, ενώ τους έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη δομή. 

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook