ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΟΙ ΔΕΚΑ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΓΙΑΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ,ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΡΙΖΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο έχουμε ευθύνη τόσο για τις πράξεις μας όσο για τις παραλείψεις των πράξεων μας , αξίζει να επισημάνουμε ορισμένες μεγάλες αλήθειες, να παρουσιάσουμε δέκα σημαντικές παρατηρήσεις για να αντιμετωπίσουμε όσο τον δυνατόν ποιο αποτελεσματικά ακραίες φυσικές καταστροφές, ακραία καιρικά φαινόμενα.

1η Παρατήρηση: Είμαστε υπεύθυνοι να καθαρίζουμε τα οικόπεδα μας και τα κτήματα μας από ξερά χόρτα. Η καλλιέργεια της γης, κυρία προστατεύει την δικιά μας περιουσία .

2η Παρατήρηση: Η Τοπική αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού έγκαιρα και σωστά χρειάζεται να καθαρίζει τους αγροτικούς ,δημοτικούς και επαρχιακούς δρόμους από τα ξερά χόρτα, να καθορίζονται τα ρείθρα των δρόμων όπως επιβάλλεται.

3η Παρατήρηση: Ο Δήμος Ερμιονίδας απαιτείται είτε να επισκευάσει το παλαιό πολυμηχάνημα είτε να προμηθευτεί ένα καινούργιο που θα καθαρίσει την δημοτική οδοποιία από τα ξερά χόρτα. Την περίοδο 1999- 2006 στο Δήμο Κρανιδίου δούλεψε αποδοτικά και αποτελεσματικά.

4η Παρατήρηση: Η Κεντρική διοίκηση χρηματοδοτεί την Τοπική αυτοδιοίκηση κάθε χρόνο με πιστώσεις στα πλαίσια της πολιτικής προστασίας, κυρίως για δράσεις Πυροπροστασίας, όμως η χρηματοδοτήσεις και η ολοκλήρωση των δράσεων γίνονται με μεγάλες καθυστερήσεις, έτσι έγιναν και φέτος, ενώ έπρεπε να τρέξουν από τον Μάρτιο.
Τώρα γίνονται οι αναθέσεις και οι δράσεις πυροπροστασίας έτσι όμως δεν εξασφαλίζεται το στοίχημα της επιχειρησιακής ετοιμότητας.

5η Παρατήρηση: Επιτέλους απαιτείται να βρεθούν πιστώσεις από το κράτος να συντηρηθεί και να ελεγχθεί το δίκτυο της ΔΕΗ (ΔΕΔΥΕ) ,πόσες φόρες έχουν προκληθεί φωτιές από την μη καλή συντήρηση του δικτύου.

6η Παρατήρηση: Είναι απαράδεκτο να πετάμε σκουπίδια και τσιγάρα από το αυτοκίνητο μας, η εικόνα στους δρόμους είναι καταδικαστέα ,αυτό δεν συμβαίνει σε καμία Ευρωπαϊκή χώρα. Σας προκαλώ να πάμε να περπατήσουμε αυτούς τους δρόμους θα δείτε ένα απαράδεκτο θέαμα. Εδώ χρειάζεται να εφαρμοστεί στην πράξη και με αυστηρότητα ο κανονισμός καθαριότητας.

7η Παρατήρηση: Όταν υπάρχουν ακραίες καιρικές συνθήκες σύμφωνα με την
Μετεωρολογική υπηρεσία να αποφεύγουμε ρητά και κατηγορηματικά εξωτερικές εργασίες που μπορεί να προκαλέσουν μια επικίνδυνη φωτιά. Άρα να απαγορεύονται με κάθε νομικό τρόπο αυτές οι εργασίες.

8η Παρατήρηση :Οι υπηρεσίες να ανταποκρίνεται στα καθήκοντά τους και αντιμετωπίζουν με αποτελεσματικότητα φαινόμενα αυθαίρετης δόμησης οποιαδήποτε μορφής, αυθαίρετης τοποθέτησης αδρανών υλικών σε ρέματα και έτσι προσπαθούν να τα βάλλουν με την δύναμη της φύσης φάνηκε πρόσφατα ότι είναι μακριά νυχτωμένοι.

9η Παρατήρηση: Το στοίχημα είναι η πρόληψη των επικίνδυνων φυσικών φαινομένων παρά η αντιμετώπιση τους όμως αξίζει να επισημάνουμε όπως το παρουσιάζουν και οι ειδικοί, ότι ο παράγοντας χρόνος άμεσης παρέμβασης είναι το στοίχημα για τις μικρότερες δυνατές αρνητικές επιπτώσεις .

10η Παρατήρηση: Οι υφιστάμενες κλιματολογικές συνθήκες ,λόγω ανομβρίας και αρνητικών συνεπειών της κλιματικής αλλαγής απαιτεί για μια ριζική αναθεώρηση του περιφερειακού και Τοπικού σχεδιασμού της πολιτικής προστασίας .Στον σχεδιασμό αυτό χρειάζεται να συμμετέχουν η κεντρική διοίκηση, οι ειδικοί επιστήμονες ,η τοπική αυτοδιοίκηση, οι αρμόδιες Κρατικές υπηρεσίες, το ενεργοί πολίτες- εθελοντές για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος
Ας κοιτάξουμε τον εαυτό μας στον καθρέφτη μας να δούμε ποια είναι τα λάθη και οι παραλείψεις μας , ποιες είναι οι μέχρι σήμερα δράσεις μας , ποιες είναι οι προτάσεις μας πως θα αποφύγουμε ξανά τέτοιες φυσικές καταστροφές.

Η ευθύνη όλων είναι σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, η παρέμβαση μου σήμερα ήταν επιβεβλημένη για να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και να σκεφτούμε τι πρέπει να γίνει με σοβαρότητα και αποτελεσματικότητα από εδώ και εξής.
Χρειάζεται ένας άλλος ριζικός σχεδιασμός τόσο για την διαχείριση των φυσικών καταστροφών όσο για την ουσιαστική προστασία του φυσικού περιβάλλοντος του οικοσυστήματος και όλα αυτά να είναι η κύρια προτεραιότητα μας.

Τάσος Λάμπρου

Δημοτικός σύμβουλος
Δήμου Ερμιονίδας
Επικεφαλής ΕΝ.ΔΗ.ΕΡ. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συνάντηση του βουλευτή Αργολίδας Γιώργου Γαβρήλου με τον Δήμαρχο Άργους- Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η : Για διακοπή υδροδότησης

AGGELOS DRITSAS

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου παραχωρεί στον Δήμο Ναυπλιέων το μερίδιο του από την οικία Καρούζου

AGGELOS DRITSAS

Αργολίδας: Όλα τα αποτελέσματα των ομάδων μας

AGGELOS DRITSAS

Από σήμερα η πληρωμή των συντάξεων Απριλίου λόγω της αργίας της 25ης Μαρτίου

AGGELOS DRITSAS

Συνεχίζεται η προεκλογική δράση του Συνδυασμού ΕΝΔΗΕΡ

AGGELOS DRITSAS

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι εργοδότες στην Ελλάδα για το 2024

AGGELOS DRITSAS

Ν.Δ : Παύλος Μαρινάκης – Συνέντευξη Τύπου στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

AGGELOS DRITSAS

Ευχαριστούμε Τάσο για το νέο σου χρυσό μετάλλιο. Κάθε μετάλλιο εκτός από εσένα ανυψώνει και τον Δήμο μας.

AGGELOS DRITSAS

Πρότυπο επαλ Άργους

AGGELOS DRITSAS

Πορτοχελιώτικο Καρναβάλι 2024 :Μαρία Πήλουρη- Γιάννης Γεωργόπουλος ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης από Κορινθία: Γνωριζόμαστε και μιλάμε χρόνια τώρα μαζί μόνο με αλήθεια και πράξεις

AGGELOS DRITSAS