ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV – ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Υποδοχή της πρώτης πτήσης της AIR FRANCE στον Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας από την Περιφέρεια Πελοποννήσου

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, στελέχη της αεροπορικής εταιρείας AIR FRANCE, η διοίκηση του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» και φορείς τουρισμού του Νομού, υποδέχτηκαν τους επιβάτες της πρώτης πτήσης από Παρίσι με την αεροπορική εταιρεία Air France, το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Ο  Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Μεσσηνίας, Ευστάθιος Αναστασόπουλος, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Υποδεχθήκαμε τη νέα πτήση προερχόμενη από τη γαλλική πρωτεύουσα, μια νέα σύνδεση του αεροδρομίου της Καλαμάτας με μεγάλη ευρωπαϊκή πόλη, η οποία θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την περιοχή μας.

Θεωρούμε ότι η νέα αεροπορική σύνδεση της Καλαμάτας με το Παρίσι θα ενισχύσει την τουριστική ανάπτυξη, όχι μόνο της Μεσσηνίας, αλλά και την υπόλοιπης Πελοποννήσου.

Από την πλευρά μας, έχουμε υποχρέωση να επιμείνουμε στην  κατεύθυνση της άμεσης έναρξης των προβλεπόμενων εργασιών αναβάθμισης του αεροδρομίου της Καλαμάτας, προκειμένου να μπορεί να ανταποκριθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις μελλοντικές προκλήσεις».

Με αφορμή την έναρξη της νέας αυτής πτήσης, η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Air France συνεργάστηκαν με το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠμεΑ) του Δήμου Καλαμάτας, οργανώνοντας μια ξενάγηση των παιδιών καθώς και έκθεση ζωγραφικής στον χώρο του αεροδρομίου με θέμα τα αεροπλάνα και το αεροδρόμιο.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΚΔΑΠ μεΑ, Ευάγγελο Σπαράγγη: «Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, διοργανώθηκε μια ειδική επίσκεψη στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας, επιτρέποντας στους συμμετέχοντες να ξεναγηθούν στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου και να μάθουν για τη λειτουργία του, καθώς και να παρακολουθήσουν από κοντά την προσγείωση ενός αεροσκάφους, πράγμα που ενθουσίασε τα παιδιά».

Από την Περιφέρεια προσφέρθηκαν δώρα και κεράσματα στα παιδιά, καθώς και στο προσωπικό της εν λόγω δομής. «Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πραγματοποιηθούν και άλλες επισκέψεις, δίνοντας την ευκαιρία σε όλα τα μέλη του ΚΔΑΠ να συμμετάσχουν, με την προοπτική να συνεχιστούν όλο τον χρόνο δράσεις που θα έχουν ως βασικό θέμα το παιδί», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αρωγής, Μαρία Οικονομάκου.

Το νέο αυτό δρομολόγιο που ξεκίνησε στις 6 Ιουλίου, θα παραμείνει στο πρόγραμμα για το φετινό καλοκαίρι κατά τους μήνες αιχμής, Ιούλιο και Αύγουστο. Οι πτήσεις θα εκτελούνται κάθε Σάββατο με αεροσκάφος Airbus 319 που διαθέτουν 143 θέσεις συνολικά. Η νέα αυτή σύνδεση θα προσφέρει ευκολότερη πρόσβαση στην ευρύτερη περιοχή σε επισκέπτες από όλο τον κόσμο. Εκτός από το υψηλό επίπεδο φιλοξενίας που προσφέρει πλέον η περιοχή, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μια περιοχή με πλούσια ιστορία, εκπληκτικά τοπία, εξαιρετική τοπική γαστρονομία και πολιτιστική κληρονομιά. Με τη νέα αυτή πτήση υπογραμμίζεται η δέσμευση της Air France να επεκτείνει το δίκτυό της προωθώντας μοναδικούς προορισμούς σε όλο τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Συγχαρητήρια του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου προς τους νικητές των αυτοδιοικητικών εκλογών

AGGELOS DRITSAS

Από τη Δ.Ε.Υ.Α.Ν. ανακοινώνεται ότι λόγω βλάβης σε τμήμα του δικτύου ύδρευσης της περιοχής της Παλαιάς Πόλης

AGGELOS DRITSAS

9ου Delphi Economic Forum βρέθηκε για πρώτη φορά και η Επίδαυρος!

AGGELOS DRITSAS

Πελοπόννησος: Κλοπές και ναρκωτικά στο αστυνομικό δελτίο

AGGELOS DRITSAS

Παρούσα στις Περιφερειακές εκλογές η Πράσινη Πελοπόννησος – Το ψηφοδέλτιο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

Συγκινεί το βίντεο από το reunion συμμαθητών του 3ου Δημοτικού Σχολείου Άργους.

AGGELOS DRITSAS

Γ. Γαβρήλος: Η Γιορτή Ελιάς και Ελαιολάδου στο Κρανίδι αποτελεί ευκαιρία να αναδεικνύεται ο τοπικός μας πλούτος

AGGELOS DRITSAS

Κλοπές και ναρκωτικά κυριαρχούν στο αστυνομικό δελτίο της Περ. Πελοποννήσου

AGGELOS DRITSAS

Ορκίστηκαν πέντε ακόμα δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι

AGGELOS DRITSAS

Πέτρος Τατούλης: Η Μυθική Πελοπόννησος θα ξαναγίνει το σπουδαίο παγκόσμιο brand στην τουριστική αγορά μέχρι το 2030

AGGELOS DRITSAS

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή του 1ου Λυκείου Άργους στην Αίγινα

AGGELOS DRITSAS

Με την Δύναμη της Προσφοράς σε πρώτο πρόσωπο για ένα Δήμο με ανάπτυξη και κοινωνική ευαισθησία.

AGGELOS DRITSAS