Υποψήφιο το στρατόπεδο Ναυπλίου ΚΕΜΧ για να φιλοξενήσει μετανάστες

2 weeks ago
294 Views

Σε αυτά τα κέντρα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετά την υπερπλήρωση των 8 υπαρχόντων. Τα κέντρα της Σπάρτης και του Ναυπλίου είναι αυτά που μέχρι στιγμής πληρούν τις προϋποθέσεις.

Τα νέα υποψήφια κέντρα είναι τα εξής κλειστά ή ανενεργά στρατόπεδα:

Πυροβολικού στη Θήβα
Μηχανικού στο Ναύπλιο


Σύνταγμα Πεζικού στην Καλαμάτα
Τάγμα Πεζικού στο Ρέθυμνο
Σύνταγμα Ευζώνων στο Μεσολόγγι
1ο Σύνταγμα Πεζικού
ΔΙΚΕ στην Τρίπολη
Υγειονομικού στην Άρτα
Εφοδιασμού-Μεταφορών στη Σπάρτη
Μηχανοποιημένο Τάγμα Πεζικού στα Γρεβενά
Υλικού Πολέμου στη Λαμία
Διακλαδικό Κέντρο στην Τρίπολη

Σε αυτά τα κέντρα θα μεταφερθούν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες μετά την υπερπλήρωση των 8 υπαρχόντων.

Τα κέντρα της Σπάρτης και του Ναυπλίου είναι αυτά που μέχρι στιγμής πληρούν τις προϋποθέσεις, καθώς οι υποδομές είναι σε καλύτερες συνθήκες.

Θα πάρει χρόνο για να προετοιμαστούν και τα υπόλοιπα κέντρα, δεδομένου ότι οι ροές αυξάνονται, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ του ΣΚΑΙ.

Τώρα εν αναμονή βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας ο οποίος είχε για χθες συνάντηση με τον υφυπουργό Άμυνας, η οποία όμως αναβλήθηκε λόγω της επίσκεψης του υπουργού Εξωτερικών της Αμερικής στην Ελλάδα και ο οποίος έχει ζητήσει τις εγκαταστάσεις των στρατοπέδων στην Πελοπόννησο συμπεριλαμβανομένου και του Ναυπλίου για να στεγασθούν υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Ο κύριος Νίκας επίσης έχει ταχθεί κατά της μετατροπής των στρατοπέδων σε κέντρα φιλοξενίας μεταναστών και έχει υποστηρίξει πως οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να στεγαστούν σε διαμερίσματα και ξενοδοχεία, όπως εξάλλου φαίνεται και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη που ψάχνει να μισθώσει ανάλογα οικήματα 
Επίσης, στο στρατόπεδο Ναυπλίου σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσίευμα μας, που δεν διαψεύσθηκε μέχρι σήμερα, ο χώρος του στρατοπέδου προβλέπεται θα αξιοποιηθεί για τη δημιουργία ξενώνων οι οποίοι θα εξυπηρετούν αφενός τα στελέχη που υπηρετούν στην περιοχή, και αφετέρου θα μπορούν να διατεθούν για ολιγοήμερη παραμονή στελεχών με τις οικογένειές τους.

Τα κτίρια που υπάρχουν μέσα στη μονάδα διαμορφώνονται σε διαμερίσματα και τον επόμενο μήνα καλώς εχόντων των πραγμάτων αναμένεται να παραδοθούν

-7 διαμερίσματα των 75 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν μια τυπική οικογένεια
-και άλλα 4 διαμερίσματα των 50 τετραγωνικών μέτρων ικανά να φιλοξενήσουν ζευγάρια ή μικρότερη οικογένεια.

Σε επόμενη φάση προγραμματίζεται η διαμόρφωση άλλων 4 διαμερισμάτων, ενώ στο πρόγραμμα είναι άλλα 4 μικρότερα των 21 τετραγωνικών μέτρων.

Δεν γνωρίζουμε αν τελικά το εγχείρημα αυτό του ΓΕΣ εγκαταλείφθηκε λόγω της έκτακτης κατάστασης που έχει δημιουργηθεί με τις αυξημένες ροές των μεταναστών.

Αυτή την στιγμή λοιπόν κανείς δεν ειναι σε θέση να επιβεβαιώσει επίσημα τι ακριβώς θα γίνει, ενώ οι πληροφορίες που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες έχουν ανησυχήσει την τοπική κοινωνία καθώς όλοι υποψιάζονται πως αν τελικά επιλεχθεί το στρατόπεδο Ναυπλίου να φιλοξενήσει μετανάστες, θα γίνει ξαφνικά και ερήμην των τοπικών αρχών και της τοπικής κοινωνίας.

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *