ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αργολίδα και για την Πέμπτη 24 Αυγούστου

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr), για αύριο Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας)
Περιφέρεια Αττικής

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών της Επικράτειας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις, που έχουν προκύψει λόγω του μεγάλου αριθμού πυρκαγιών καθώς και του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), ενώ συνεχίζονται οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για τις ανωτέρω περιοχές, εφαρμόζεται το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους συμπολίτες μας:Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπωςτο κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού,

η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης,
η χρήση υπαίθριων ψησταριών,
το κάπνισμα μελισσών,
η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.ά.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούμε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος δασικών πυρκαγιών είναι πολύ υψηλός σε πολλές περιοχές της χώρας, καθώς θα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την εκδήλωσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Απιστευτο!Σοβαρά προβλήματα στα ελληνικά αεροδρόμια

AGGELOS DRITSAS

Με 11 θέματα το Δημοτικό Συμβούλιο στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Αύγουστος Κορτώ: Παντρεύτηκε τον σύντροφό του

AGGELOS DRITSAS

Τιμή και χαρά μας να συνεργαζόμαστε με τα μέλη του Πολιτιστικού Ομίλου Φιχτίων

AGGELOS DRITSAS

Άνδρας έπεσε από μπαλκόνι στο Ναύπλιο – Δίνει μάχη για τη ζωή του

AGGELOS DRITSAS

Ρόδος | Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο ΚΕΔΕ | Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2024 LIVE

AGGELOS DRITSAS

Νεαρός αλλοδαπός συνελήφθη στο Ναύπλιο με μαχαίρι στην κατοχή του

AGGELOS DRITSAS

Εκδήλωση Τιμής για την Ημέρα των Αποστράτων στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Σπαρακτικό γράμμα στο ρολόι της ΔΕΗ: «Σε παρακαλώ πολύ, μην κόβεις το ρεύμα, έχω άρρωστο»

AGGELOS DRITSAS

87χρονος ημεδαπός, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Βιβαρίου

AGGELOS DRITSAS

28η Οκτωβρίου: Υψηλή επισκεψιμότητα αναμένουν τα καταστήματα εστίασης στο Ναύπλιο (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

Παπαστεργίου: 6.500 παραλίες στη νέα εφαρμογή καταγγελιών Mycoast.gov.gr

AGGELOS DRITSAS