Τρ. Οκτ 19th, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥ 2021 ΧΡΟΝΗΣ – ΜΕΝΔΩΝΗ ΒΙΝΤΕΟ

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

Όλα όσα θα δούμε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2021

Η πανδημία δεν επηρέασε το καλό γούστο, ούτε την καλοκαιρινή εξωστρέφεια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου. Μάλλον φούντωσε την επιθυμία για το ρίσκο της πρώτης φοράς, για συμπαραγωγές, για συνάντηση με νέα ταλέντα και καταξιωμένους καλλιτέχνες από το χώρο του θεάτρου, του χορού και της μουσικής, για τη δημιουργία ενός προγράμματος υψηλής ποιότητας, σύγχρονων τάσεων με έμφαση στην ελληνική δημιουργία.

banner

Είχε πολλούς γρίφους να λύσει, και φέτος, η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Κατερίνα Ευαγγελάτου, ξεκινώντας από το αν και πότε θα γίνει το φεστιβάλ. Παράλληλα, μέσα σε ένα κλίμα αβεβαιότητας και ασάφειας που επιβάλει παγκοσμίως η πανδημία έπρεπε να αντιμετωπίσει τις ακυρώσεις και τις μεταθέσεις ημερομηνιών των ξένων, κυρίως, καλλιτεχνικών σχημάτων. Με επιμονή η Κατερίνα Ευαγγελάτου σχεδίασε μαζί με τους συνεργάτες της το πρόγραμμα με την προοπτική να γίνουν όλες οι εκδηλώσεις ζωντανά, από 1 Ιουνίου έως 10 Οκτωβρίου, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Έτσι, στο θέατρο θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε τον Σεπτέμβριο την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Τόμας Οστερμάγιερ στο αρχαίο δράμα και στην Επίδαυρο. Η παράσταση του «ödipus/οιδίποδας» αποτελεί την αφετηρία ενός νέου έργου της συγγραφέως Maja Zade, η οποία μεταφέρει τον μύθο του «Οιδίποδα Τύραννου» στο σήμερα. Μια ακόμα σκηνοθεσία του, το «History of Violence / Ιστορία της βίας» θα παρουσιαστεί στην Πειραιώς 260. Στην ίδια σκηνή θα δούμε την πρωτότυπη «Οδύσσεια» του Κριστόφ Βαρλικόφσκι και το «Pieces of a Woman / Κομμάτια μιας γυναίκας» του Ούγγρου σκηνοθέτη Κορνέλ Μουντρούτσο.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ