Πε. Οκτ 21st, 2021

ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΡΙΤΣΑΣ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας

E-mail: info@argolidatv.gr & maxtelev@gmail.com

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Στον προαύλιο χώρο της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου. MANTΩ: la bella Greca Αντί στεφάνου για όσους ζήσαν τολμηροί Παρασκευή 16 Ιουλίου, Πλ. Ευαγγελίστριας 21:00Τρεις σύγχρονοι ερμηνευτές -δυο γυναίκες και ένας άντρας- «ζωντανεύουν» μπροστά στο κοινό με τη βοήθεια θεατρικών ρούχων και αντικειμένων, ζωντανής μουσικής και ιστορικών ντοκουμέντων, μια ολόκληρη εποχή.

Ιστορικά και φανταστικά πρόσωπα έρχονται να μας μεταφέρουν την εμπειρία τους από τα χρόνια της επανάστασης αλλά και από την προσωπική τους σχέση με τη Μαντώ, όπως τη γνώρισε ο καθένας.

Μια ηρωίδα της Ελλάδας αλλά πάνω από όλα μια γυναίκα του κόσμου, μας ξανά συστήνεται και μας καταθέτει τη διαχρονική δύναμη της τόλμης, στον τρόπο ζωής μας, έξω από τα κοινωνικά στερεότυπα του φύλου, της τάξης και της εποχής. Μια προσωπικότητα που αδικήθηκε και προδόθηκε από την Ιστορία και τους σύγχρονους της, αποκαθίσταται σε ένα από τα πιο προοδευτικά και φωτεινά «σημεία αναφοράς» που μπορεί να έχει ο σημερινός θεατής και ο σημερινός πολίτης του κόσμου.«MANTΩ:

la bella Greca» είναι ο τίτλος του δραματοποιημένου ιστορικού μυθιστορήματος που φιλοδοξεί με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την επανάσταση να λειτουργήσει ουσιαστικά «αντί στεφάνου για όσους ζήσαν τολμηροί». Η ίδια η ηρωίδα, ο πρίγκιπας Υψηλάντης, οι γονείς της -το ζεύγος Μαυρογένη, ο παπά-Μαύρος, η αδερφή της, ο Άγγλος αξιωματικός Μπλακιέρ, ο έμπιστος της Γεώργιος Μαυρομάτης, ο Υάκινθος Μπλάκαρης είναι μερικά από τα πρόσωπα του έργου που ενσαρκώνουναυτό το ζωντανό μνημείο συλλογικής επανάστασης και προσωπικής εξομολόγησης.

Ακολουθήστε μας
#ARGOLIDA TV GOOGLE NEWS

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ | ΡΟΗ