ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

Νέα μορφή λαμβάνουν πλέον οι φορολογικές δηλώσεις σύμφωνα με τις αλλαγές που προβλέπονται στο νέο νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση από το οικονομικό επιτελείο, αλλά και πρόστιμα και κυρώσεις για τους φορολογούμενους που δεν τηρούν τους κανόνες.

Ως εκ τούτου, οι φορολογούμενοι αλλά και οι λογιστές – φοροτεχνικοί, κατά την συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων θα πρέπει να αποφύγουν να υποπέσουν σε τέσσερις συγκεκριμένες παραβάσεις, γλυτώνοντας έτσι να επιβαρυνθούν με πρόστιμα.

Συγκεκριμένα:

1. Όταν η φορολογική δήλωση είναι ανακριβής και το ποσό του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση υπολείπεται του ποσού του φόρου που προκύπτει με βάση διορθωτικό προσδιορισμό φόρου που πραγματοποιήθηκε από τη Φορολογική Διοίκηση, ο φορολογούμενος υπόκειται σε πρόστιμο επί της διαφοράς που προκύπτει προς καταβολή ως εξής:

  • 10% του ποσού της διαφοράς, εάν το εν λόγω ποσό ανέρχεται σε ποσοστό από 5% έως 20% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση,
  • 25% του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει το ποσοστό 20% και ανέρχεται σε ποσοστό έως 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση,
  • 50% του ποσού της διαφοράς, αν το εν λόγω ποσό υπερβαίνει σε ποσοστό το 50% του φόρου που προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση.

2. Ειδικά για ανακριβείς δηλώσεις Φ.Π.Α. ή δηλώσεις παρακρατούμενου φόρου, επιβάλλεται πρόστιμο ίσο με ποσοστό πενήντα τοις εκατό (50%) επί της διαφοράς.

3. Σε φορολογούμενους συστήματος που υποβάλλουν ανακριβή δήλωση κατοχής, απόκτησης, μεταβολής και διακοπής λειτουργίας POS επιβάλλεται πρόστιμο 500 ευρώ.

4. Σε φορολογούμενους που υποβάλλουν ανακριβή δήλωση στοιχείων ακινήτων (Ε9) επιβάλλεται πρόστιμο 100 ευρώ. Σε περίπτωση υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων για περισσότερα του ενός έτους επιβάλλεται ένα μόνο πρόστιμο, εφόσον στις δηλώσεις αυτές επαναλαμβάνονται οι ίδιες μεταβολές. Δεν επιβάλλεται πρόστιμο στις δηλώσεις Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων – πράξεις προσδιορισμού φόρου, οι οποίες συντίθενται μηχανογραφικά από τη Φορολογική Διοίκηση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Το Επιμελητήριο Αργολίδας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του

admin

Ακόμα ένα πετυχημένο μίνι Τουρνουά της Γυμναστικής Ένωσης Ναυπλίου

diktio

Oρκωμοσία του Γιάννη Μαλτέζου και της νέας Δημοτικής Αρχής Άργους Μυκηνών ΒΙΝΤΕΟ

admin

Άργος: Άντρας έπεσε από σκαλωσιές και βρήκε τραγικό θάνατο – Χαροπαλεύει ένας ακόμα

Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με το Χορωδιακό Εργαστήρι Ναυπλίου στο Ανυφί

diktio

Νόμος του κράτους ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών

admin

Επανέρχονται Facebook και Instagram μετά το παγκόσμιο black out

AGGELOS DRITSAS

Σκακιστική Ακαδημία Ναυπλίου: Ξεκινούν οι εγγραφές, οι προπονήσεις και τα μαθήματα

diktio

Τουρισμός για Όλους: Δικαιούχοι και κριτήρια για τα voucher διακοπών

diktio

Παραδοσιακά κούλουμα στη Νέα Κίο διοργάνωσε ο Δήμος Άργους Μυκηνών την Καθαρά Δευτέρα ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Συνάντηση Ανδριανού με Υφυπουργό Δικαιοσύνης

AGGELOS DRITSAS

Acanto Restaurant – Wine Bar 

admin