ΑΓΡΟΤΥΠΟΣΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΝΕΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

«Φωτιά» στο πασχαλινό τραπέζι λόγω ακρίβειας – Πού κυμαίνονται οι τιμές σε αρνιά και κατσίκια

Προβληματισμός φαίνεται πώς επικρατεί στα νοικοκυριά ενόψει Πάσχα, καθώς η ακρίβεια «χτυπά» και το γιορτινό τραπέζι, φέρνοντας μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων. Όπως είναι λογικό, οι ανατιμήσεις έχουν μειώσει την κίνηση στη Βαρβάκειο, με το κατσίκι να αναμένεται να φτάσει ακόμη και τα 12 ευρώ το κιλό, όταν πέρσι βρισκόταν στα 9 ευρώ.

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι

Μιλώντας στο OPEN ο πρόεδρος ΕΑΣ Νάξου Δημήτρης Καπούνης σημείωσε ότι το αρνί και το κατσίκι πρέπει να πωληθεί γύρω στα 9 ευρώ από τον παραγωγό στη Νάξο, ενώ η τιμή θα αυξηθεί κι άλλο λόγω σφακτικών και μεταφορικών. Οι κτηνοτρόφοι είναι σε απόγνωση που σημειώνουν ότι εκτός από τις αυξήσεις σε ενέργεια, το καλαμπόκι από τα 205€ έφτασε στα 420€.

«Στα ύψη οι ζωοτροφές, δεν συμφέρει να ταΐζουμε τα κοπάδια μας. Διπλασιάστηκε η τιμή ζωοτροφών», σημείωσε κτηνοτρόφος από τη Νάξο και πρόσθεσε «Ακόμη, δεν βρίσκουμε ζωοτροφές Έχει ελλείψεις! Δεν βγαίνει αυτός ο μήνας. Πρέπει να πάρουμε από εξωτερικό και έχουν τριπλάσια τιμή! Από τον κτηνοτρόφο εδώ αγοράζουμε το αρνί 8,50 ευρώ.

What's your reaction?

Related Posts

1 of 740