Κυ. Αυγ 9th, 2020

ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV

DIGITALCITIES I.K.E

Φωτιά τώρα Επίδαυρος: Πυρκαγιά στην περιοχή Κολιάκι BINTEO

Φωτιά τώρα Επίδαυρος: Πυρκαγιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Κολιάκι του δήμου Επιδαύρου, το πρωί της Παρασκευής (31/07)

Φωτιά τώρα Επίδαυρος: Δασική πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί της Παρασκευής στην περιοχή Κολιάκι στην Επίδαυρο.

Στο σημείο βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ειδικότερα, έχουν σπεύσει 41 πυροσβέστες με 13 οχήματα, καθώς και δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος. Από αέρος συνδράμουν δύο αεροσκάφη του Πυροσβεστικού Σώματος.

Η φωτιά εκδηλώνεται λίγες μόνο ημέρες μετά την καταστροφική πυρκαγιά που έπληξε την Κορινθία.

Σε σημερινή του ανακοίνωση, το Πυροσβεστικό Σώμα ανέφερε ότι κατά το τελευταίο 24ωρο κλήθηκε να επέμβει σε 125 αστικές πυρκαγιές και σε 65 δασικές πυρκαγιές.

Δυστυχώς σήμερα έπρεπε να αντιμετωπίσουμε μια μεγάλη φωτιά στο Κολιακι Επιδαύρου. Η φωτιά λογω των ανέμων πήρε γρήγορα διαστάσεις. Προστρεξαμε με ότι μέσα διαθέτουμε ως Δήμος και με πολλούς εθελοντές από το χωριό.
Αμέσως μετά ήρθε και η πυροσβεστική Υπηρεσία με μεγάλες δυνάμεις και ο Περιφερειακός διοικητής της Π.Υ. , μαζί με τον διοικητή νόμου Αργολίδας και τον διοικητή Π.Υ. Ναυπλίου.


Κρίθηκε απαραίτητη η παρουσία εναέριων μέσων καθώς περιοχή είναι δύσβατη και η πολιτική προστασία αμέσως έκανε δεκτά τα αιτήματα μας και μας συνέδραμε στην αρχή με 2 αεροπλάνα και μετά με συνολικά 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, οπότε και ετεθη υπό έλεγχο η φωτιά.
Θερμές ευχαριστίες στην Π.Υ. – Περιφερειακό διοικητή Πελοποννήσου, διοικητή νομού, διοικητή Π.Υ. Ναυπλίου και ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ της Π.Υ.- στην Περιφέρεια -τον αντιπεριφερειάρχη Ιωάννης Μαλτέζος – για την άμεση βοήθεια, τους όμορους δήμους Ναυπλιεων και Ερμιονίδας 

>ΡΟΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV

x Close

Like Us On Facebook