ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΔΗΜΟΣ ΕΠΙΔΑΥΡΟΥΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαιρετισμός του Ανδρέα Πουλά στην ημερίδα του Δήμου Επιδαύρου για την “Παγκόσμια Ημέρα ΑμεΑ”

Ο βουλευτής Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής. Ανδρέας Πουλάς παραβρέθηκε στην ημερίδα με θέμα : «Καλύτερη υγεία στην 3η και 4η ηλικία για την πρόληψη της αναπηρίας» που διοργάνωσε ο Δήμος Επιδαύρου στο πλαίσιο της “Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία ”.

Στον χαιρετισμό του ο κ. Πουλάς μεταξύ άλλων τόνισε τα εξής:

«Η «Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία» αποτελεί ημέρα υπενθύμισηςότι πρέπει να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής, την εξασφάλιση προσβασιμότητας, ίσων ευκαιριών, σεβασμού της διαφορετικότητας και την αποδοχή των ατόμων με αναπηρία.

Περισσότεροι από 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι στον κόσμο ζουν σήμερα με κάποια μορφή αναπηρίας, στην Ελλάδα, ο αριθμός των ατόμων με αναπηρία, υπολογίζεται γύρω στο 1 εκατομμύριο. Μεγάλο ποσοστό αυτών ανήκουν στην τρίτη και στην τέταρτη ηλικία.

Η Ελλάδα είναι μία από τις χώρες με τον πλέον γερασμένο πληθυσμό – 5η θέση παγκοσμίως. Τα άτομα ηλικίας άνω των 65 ετών αντιπροσωπεύουν σήμερα στη χώρα μας ποσοστό 19% του πληθυσμού και σύμφωνα με τις προβλέψεις το 2030 περίπου το 30% του πληθυσμού. Το γεγονός της γήρανσης του πληθυσμού, προκαλεί πολλά προβλήματα ιατρικά, κοινωνικά, οικογενειακά, οικονομικά, ασφαλιστικά, κ.ά. που θα προσλάβουν εκρηκτικές διαστάσεις στις προσεχείς δεκαετίες.

Για τους λόγους αυτούς κρίνεται απολύτως αναγκαία η στήριξη και η προώθηση από την Πολιτεία των διαφόρων κοινωνικών δομών και προγραμμάτων, όπως η Βοήθεια στο Σπίτι, το πρόγραμμα Κοινωνικής Μέριμνας, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων και τα Θεραπευτήρια Χρονίων Παθήσεων.

Με βασικό σκοπό να εξασφαλίσουμε όρους αξιοπρεπούς και υγιούς διαβίωσης, την βελτίωση της ποιότητας ζωής και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη αυτονομία και κοινωνική ευημερία για τους ηλικιωμένους μας.

Πολλά συγχαρητήρια στον Δήμο Επιδαύρου για την διοργάνωση της ημερίδας, αλλά και σε όλους τους συμμετέχοντες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Σεισμός 3 Ρίχτερ στην Αργολίδα

AGGELOS DRITSAS

Η αποστολή του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίας – Ερμιονίδας στην Β. Ήπειρο

AGGELOS DRITSAS

Μαθητές και πολιτιστικοί φορείς παρέλασαν στο Άργος για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

AGGELOS DRITSAS

Στρατηγικός Διάλογος ΕΟΤ με Βρετανούς Πράκτορες | Δημήτρης Πτωχός

AGGELOS DRITSAS

Πλήγμα για τον Ίλον Μασκ – Δικαστήριο ακύρωσε αμοιβή μαμούθ από την Tesla

AGGELOS DRITSAS

87χρονος ημεδαπός, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από την παραλία Βιβαρίου

AGGELOS DRITSAS

Νέος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Τολού 

AGGELOS DRITSAS

Η τοποθέτηση του Δημάρχου Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανού στην Προσυνεδριακή συνάντηση διαλόγου της ΚΕΔΕ στο Ναύπλιο

AGGELOS DRITSAS

Το Πάσχα στo Δήμο Ερμιονίδας έχει και γιορτές για την Άνοιξη και την Τουλίπα

AGGELOS DRITSAS

 Η Ρεθυμνιώτισσα που δίνει μάχη για τη ζωή της και οι δύο Ελληνίδες που αυτοκτόνησαν

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ο αγιασμός στο κολυμβητήριο του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Κλήρωση Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου Ε.Π.Σ. Αργολίδας 2025-2026 ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS