ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Χατζηθεοδοσίου: Το μέτρο έκπτωσης 10% του ΕΝΦΙΑ να ισχύσει για όλους χωρίς εξαιρέσεις

«Ο νόμος για την έκπτωση κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών θα πρέπει να εφαρμοστεί για όλες τις ασφαλισμένες κατοικίες και χωρίς εξαιρέσεις».

Αυτό σημείωσε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου προσθέτοντας ότι: «με την εκκίνηση εφαρμογής του νόμου για την έκπτωση κατά 10% στον ΕΝΦΙΑ ασφαλισμένων κατοικιών, είναι χρήσιμο να αναφερθούν κάποιες περιπτώσεις που τυπικά δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για την ένταξη τους στο νέο μέτρο.

Πρόκειται για παλαιά ασφαλιστήρια συμβόλαια τα οποία:

α) είτε δεν έχουν κάλυψη από πλημμύρα και

β) είτε κοστολογούνται ανά τετραγωνικό μέτρο κάτω από τα 900 ευρώ.

Και οι δύο αυτές προϋποθέσεις είναι σήμερα αναγκαίες για την παροχή της έκπτωσης του 10%».

Η προτροπή του κ. Χατζηθεοδοσίου προς την πολιτεία, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στην ηλεκτρονική σελίδα του επιμελητηρίου, είναι για φέτος – πρώτη χρονιά εφαρμογής του μέτρου – να ισχύσει για όλους και να μην διασαλευθεί ο σκοπός του νόμου και η σημασία που έχει για τους πολίτες και την ιδιωτική ασφάλιση.

«Να μην περάσουν λάθος μηνύματα εξαιτίας κάποιων λίγων περιπτώσεων ασφαλιστήριων συμβολαίων, για τα οποία δεν έχει ευθύνη ο κάτοχος της κατοικίας», επισημαίνει ο πρόεδρος και καταθέτει την πρόταση, για τις περιπτώσεις που δεν πληρούν όλες τις προϋποθέσεις, να λάβουν φέτος την προβλεπόμενη έκπτωση και να έχουν το χρονικό περιθώριο να συμπληρώσουν τα συμβόλαιά τους βάσει των όσων ορίζει ο νόμος.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την νομοθεσία για να δοθεί η έκπτωση του 10% θα πρέπει τα ακίνητα να είναι ασφαλισμένα υποχρεωτικά για: 1. φωτιά, 2. σεισμό και 3.πλημμύρα.

IMG_7791.jpeg
Ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης ΧατζηθεοδοσίουΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο κ. Χατζηθεοδοσίου υπογραμμίζει ότι πρέπει να γνωστοποιηθεί στους ιδιοκτήτες ακινήτων ότι, σε κάποια από τα παλιά συμβόλαια, δεν υπήρχε κάλυψη από πλημμύρα, ενώ και το κόστος ασφάλισης ήταν κάτω από τα 900 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κτίσματος. Υπενθυμίζεται ότι από τον νόμο, το ποσό αυτό, θεωρείται ως το κατώτατο όριο για να χορηγηθεί η έκπτωση για το 2023.

Έτσι με αυτές τις δύο “αστοχίες”, όπως αναφέρεται, σήμερα κάποιοι ιδιοκτήτες κατοικιών δεν πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις οπότε και υπάρχει θέμα στο να λάβουν την έκπτωση που προβλέπει ο νέος νόμος.

Όπως τονίζει ο κ. Χατζηθεοδοσίου, «δεν υπήρχαν, άλλωστε, και τα χρονικά περιθώρια προσαρμογής για έναν τόσο μεγάλο όγκο συμβολαίων, οπότε θεωρούμε άδικο να υπάρξουν περιπτώσεις που δεν θα τύχουν της έκπτωσης του 10% στον ΕΝΦΙΑ. Είναι πραγματικά κρίμα να αλλοιώσουμε τη δυναμική αυτής της προσπάθειας αλλαγής κουλτούρας».

ΠΗΓΗ: CNN

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Αργολίδα: Η ανακοίνωση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων για το δυστύχημα στη Στέρνα

diktio

Μπαίνουν σε λειτουργία στην Αργολίδα οι ηλεκτρονικές πινακίδες μηνυμάτων οδικής κυκλοφορίας

diktio

Βόμβα: Χρωστάς στην Εφορία; Αυτόματη κατάσχεση σε συγγενείς. Πώς θα γίνεται

admin

Π. Τατούλης: Δεν θα ασχοληθούμε καθόλου με τους πολιτικούς μας αντιπάλους

diktio

Ο Υποπτέραρχος (ΕΑ) Χαράλαμπος Μαυρίδης ανανεώνει την υποψηφιότητά του με την “Αλλαγή Πορείας”

diktio

Η συνέντευξη του Πέτρου Τατούλη στην εκπομπή «Βήμα Αυτοδιοίκησης»

diktio

Ένας βιολιστής με…πιπίλα! ΒΙΝΤΕΟ

admin

Αυτός είναι ο 78χρονος που κατηγορείται ότι βίαζε την εγγονή του

admin

Ο Βασίλης Κατσαούνης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Αλλαγη Πορείας”

diktio

Με αγκαλιές υποδέχθηκαν οι Λάκωνες τον Πέτρο Τατούλη

diktio

Το νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ναυπλιέων: Οι 29 Δημοτικοί Σύμβουλοι που εκλέγονται

diktio

Αργολίδα: Ραδιενεργά απόβλητα “μπλοκαρίστηκαν” στο Σ.Μ.Α. Νέας Κίου

diktio