ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

‘’ΕΝΙΣΧΥΣΕΙΣ ΚΑΤΑΔΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ’’,

AGGELOS DRITSAS

Σύλληψη 20χρονου στο Άργος για κατοχή μικροποσότητας κάνναβης

AGGELOS DRITSAS

50χρονος αλλοδαπός στο Άργος έκλεψε μηχανή αλλά δεν την χάρηκε

AGGELOS DRITSAS

 Παρασκευή της Διακαινησίμου 25ην του μηνός Απριλίου εορτή της Ζωοδόχου πηγής BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Στη Ν.Κίο το τελευταίο αντίο στην 39χρονη Κωνσταντίνα

AGGELOS DRITSAS

Τραγωδία : Απανθρακώθηκε οδηγός μετά από σύγκρουση δύο οχημάτων ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

«Τελικά μας ψεκάζουν;»

AGGELOS DRITSAS

 Σοβαρό το περιβαλλοντικό πρόβλημα της ρύπανσης του Αργολικού Κόλπου (βίντεο)

AGGELOS DRITSAS

«Είχα φυτέψει μια μικρή ροδιά, που την καμάρωνε όλη η γειτονιά…»

AGGELOS DRITSAS

65.000 ευρώ για συντήρηση – αποκατάσταση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο της Αργολίδας

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΔΕ: Διαφωνεί με τις νέες ρυθμίσεις εκμίσθωσης παραλιών και το τέλος παρεπιδημούντων

AGGELOS DRITSAS

Ένα διαφορετικό καρναβάλι φέτος για το σχολείο μας

AGGELOS DRITSAS