ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Γεωπόνος στην Αργολίδα: ΑΝΥΦΙΟΝ

AGGELOS DRITSAS

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ ΗΜΑΘΙΑΣ: Με μια ευχή η ταφή του αβάπτιστου βρέφους

AGGELOS DRITSAS

Αλλαγή ώρας 2024: Πότε θα γυρίσουμε τα ρολόγια μια ώρα πίσω

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ : Χορευτική Ομάδα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Kοπή της πίτας του νεοσύστατου Πολιτιστικού Συλλόγου «ΠΟΡΦΥΡΑ»Ερμιόνης

AGGELOS DRITSAS

Πραγματοποιήθηκαν χθες, Κυριακή 8 Ιουνίου 2025, τα εγκαίνια της νέας Βιβλιοθήκης της Δημοτικής Κοινότητας Φούρνων

AGGELOS DRITSAS

Με δήθεν τροχαίο εξαπάτησαν ηλικιωμένη, της άρπαξαν 225.000 ευρώ!

AGGELOS DRITSAS

Βουλγαρία: 8 Έλληνες τραυματίες σε τροχαίο τουριστικού λεωφορείου με τούρκικο φορτηγό

AGGELOS DRITSAS

Δημοτικές εκλογές: Μέχρι πόσα χρήματα μπορεί να ξοδέψει ένας δημοτικός σύμβουλος

AGGELOS DRITSAS

Χτύπησαν με μπουκάλι στο κεφάλι ιδιοκτήτη ψιλικατζίδικου για να τον ληστέψουν

AGGELOS DRITSAS

Ζητούνται καμαριέρες για την στελέχωση 2 ξενοδοχείων στην παλιά πόλη του Ναυπλίου

AGGELOS DRITSAS

ΠΟΝΤΙΟΙ ΤΗΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ

AGGELOS DRITSAS