ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

 Αναστασία – Σάσσα Αργυροπούλου : Συνεργεία του Τμήματος Καθαριότητας βρίσκονται διαρκώς σε διάφορα σημεία του Δήμου μας.

AGGELOS DRITSAS

ΖΩΝΤΑΝΗ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

AGGELOS DRITSAS

ΑΑΔΕ: Δεν θα χρειάζεται επίσκεψη στην εφορία για τροποποιητικές δηλώσεις μεταβίβασης

AGGELOS DRITSAS

Ήττα με 0-3 ο Πανναυπλιακός από την ΑΕ Μυκόνου

AGGELOS DRITSAS

Άγριο ξύλο σε πανηγύρι και στη Μεσσήνη -Περίπου 20 άτομα πιάστηκαν στα χέρια

AGGELOS DRITSAS

Εστιατόριο στο Ναύπλιο ζητάει σερβιτόρο ή σερβιτόρα

AGGELOS DRITSAS

Δημήτριος Ι. Ορφανός: Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη διατήρηση και την ενίσχυση αυτής της ιστορικής φιλίας.»

AGGELOS DRITSAS

ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΚΕΦΑΛΑΡΙ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ # ΜΑΡΤΙΟΣ 2024

AGGELOS DRITSAS

Πετρούλα Παπαδοπούλου : Το ταξίδι μου στον Εμπορικό Σύλλογο Ναυπλιέων τελειώνει εδώ.

AGGELOS DRITSAS

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η σημερινή δράση φύτευσης λουλουδιών στην Πλατεία Τριών Ναυάρχων στο Ναύπλιο ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS

Μια βραδιά γεμάτη λάμψη και θέαμα έζησαν οι παρευρισκόμενοι του Τελικού

AGGELOS DRITSAS

Σοβαρό τροχαίο στο Τολό με δύο μηχανάκια ΒΙΝΤΕΟ

AGGELOS DRITSAS