ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΑΙΡΟΣΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Χιόνια Παρασκευή – Σάββατο και στην Πελοπόννησο – Τι είναι το φαινόμενο “Aegean Lake Effect”

Χιόνια ακόμη και σε πιο πεδινές περιοχές περιοχές αναμένεται να φέρει το βαρομετρικό χαμηλό που πλησιάζει από την περιοχή της Ιταλίας, το οποίο θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή, βάσει των τελευταίων μετεωρολογικών προβλέψεων.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, χιόνια αναμένονται από την Παρασκευή (12/1) σε πολύ χαμηλά υψόμετρα, ενώ από σήμερα το απόγευμα αναμένεται νέα επιδείνωση του καιρού με τσουχτερό κρύο και χιονοπτώσεις.

Τι είναι το φαινόμενο «Aegean Lake Effect»

Μάλιστα, το βαρομετρικό χαμηλό από την Ιταλία, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, θα κρατήσει μέχρι και την Κυριακή το πρωί, λόγω του φαινομένου Aegean Lake Effect.

«Αυτό το φαινόμενο οφείλεται στην επίδραση του Αιγαίου, ονομάζεται Aegean Lake Effect, δημιουργεί αυτές τις γραμμές, τις μάζες υετού, δηλαδή λειτουργεί το Αιγαίο σαν μια λίμνη, περνά το ψυχρό μέτωπο, μαζεύει υδρατμούς και δίνει αυτά τα φαινόμενα στις περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο», τόνισε ο κ. Μαρουσάκης στην πρωινή εκπομπή του Open.

Χιόνια στην Αττική

Παράλληλα, ο κ. Μαρουσάκης εκτίμησε όσον αφορά την Αττική, ότι «θα χιονίσει μέχρι τα βόρεια προάστια».

Μάλιστα, δεν αποκλείεται το απόγευμα του Σαββάτου προς το βράδυ και πλησιάζοντας στην Κυριακή, να δούμε λίγο χιόνι να πέφτει και στο κέντρο της πόλης, χωρίς όμως να είναι οι συνθήκες ικανές για χιονόστρωση, όπως χαρακτηριστικά είπε.

Σε ανάρτησή του, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης σημειώνει:

1. Η πορεία του βαρομετρικού χαμηλού και αν τελικά θα είναι ένα ή περισσότερα.

2. Οι αρκετά θερμές θαλάσσιες εκτάσεις από τις οποίες θα περάσει αυτό τα βαρομετρικό χαμηλό (θερμοκρασίες θαλασσίων εκτάσεων 17° – 18° και πάνω )

3. Λαμβάνοντας υπόψη μας τα 1,2 παραπάνω, δυσκολευόμαστε να προβλεψουμε την αντίδραση του Αιγαίου και το πώς αυτό θα αλληλεπιδράσει με την πολύ ψυχρή αέρια μάζα την οποία τα μετεωρολογικά μοντέλα τη θεωρούν με ένα εύρος θερμοκρασιών από -4° εως -8°. 

Αυτή η απόκλιση από μόνη της μόλις δύο περίπου 24ωρα από την εκδήλωση του φαινομένου δείχνει και το δύσκολο προβλέψιμο της όλης κατάστασης.

Έτσι λαμβάνοντας υπόψη μας τα παραπάνω, καλό είναι να υπάρχει μια ετοιμότητα σε γεωγραφικά διαμερίσματα που βρίσκονται ανατολικά της οροσειράς της Πίνδου και νότια της Χαλκιδικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Περιφερειακός Σύμβουλος Π.Ε Αργολίδας Τάσος Γανώσης

AGGELOS DRITSAS

Δεκτός από τον δήμαρχο Ναυπλιέων Δημήτρη Ορφανό έγινε λίγο νωρίτερα ένας Ναυπλιώτης που διαπρέπει στο εξωτερικό.

AGGELOS DRITSAS

Εκπαιδευτική εκδήλωση του ΕΚΑΒ στο Λυγουριό Αργολίδας για την «Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς»

AGGELOS DRITSAS

Κινδυνεύει με κατάρρευση το Πυργόσπιτο BINTEO

AGGELOS DRITSAS

Ο Σπύρος Στείρης Γενικός Γραμματέας του Δήμου Άργους – Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

ΑΟ. Λουτρακίου – Πανναυπλιακός Ηρακλής 1-0

AGGELOS DRITSAS

BINTEO : 18 χρόνια κάθειρξη στον οδηγό και 15 χρόνια στον συνοδηγό για τον θάνατο της Νάντιας

AGGELOS DRITSAS

13 θέματα στην ημερήσια διάταξη του Δημοτικού Συμβουλίου Άργους Μυκηνών

AGGELOS DRITSAS

Ε.Π.Σ. Αργολίδας: Υπερψηφίστηκε ομόφωνα ο Διοικητικός και Οικονομικός απολογισμός

AGGELOS DRITSAS

ΚΕΔΕ: Οι Δήμοι εκπέμπουν SOS για την οικονομική τους κατάσταση

AGGELOS DRITSAS

Επιτέλους τιμήθηκε στο Ναύπλιο ο Θοδωρής Γκονης

AGGELOS DRITSAS

“100 χιλιόμετρα για την Φλόγα”: Ναύπλιο – Σπέτσες θα κολυμπήσει ο Σταύρος Σμυρλής για τον Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια

AGGELOS DRITSAS