ΑΡΓΟΛΙΔΑ TV
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΔΗΜΟΣ ΕΡΜΙΟΝΙΔΑΣΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ψήφισμα του Δ.Σ του Δήμου Ερμιονίδας για την αναστολή λειτουργίας των ΕΛΤΑ Ερμιόνης

Κοινοποίηση

Ενημερωθήκαμε σήμερα , σχετικά με την απόφαση του Διευθύνοντα Συμβούλου των ΕΛΤΑ Α.Ε. για την αναστολή της συναλλακτικής δραστηριότητας του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης, γεγονός που εντείνει την υποβάθμιση όλων των υπηρεσιών των ΕΛ.ΤΑ. , παρά τις επανειλημμένες έγγραφες αναφορές μας προς τα ΕΛΤΑ και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου , για την υποστελέχωση και μη ικανοποιητική και εύρυθμη λειτουργία του καταστήματος Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας .

 Η διαρκής και σοβαρή υποβάθμιση των υπηρεσιών των δύο καταστημάτων ΕΛΤΑ , Κρανιδίου και Ερμιόνης του Δήμου Ερμιονίδας έχει προκαλέσει μεγάλα προβλήματα στην εξυπηρέτηση των πολιτών . 

Το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης εξυπηρετεί τις ανάγκες τριών (3) Κοινοτήτων , της Ερμιόνης , του Ηλιοκάστρου και της Θερμησίας , οι οποίες έχουν αρκετή χιλιομετρική απόσταση και μεταξύ τους αλλά και από την έδρα του Δήμου , το Κρανίδι .

Ο Δήμος Ερμιονίδας , ένας κατεξοχήν τουριστικός προορισμός , με πληθυσμό 13.500 μόνιμους κατοίκους , αριθμός ο οποίος υπερδιπλασιάζεται καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους λόγω του τουρισμού αλλά και των εξοχικών κατοικιών, απέχει 75 χλμ . από το Ναύπλιο και 170 χλμ . από την Αθήνα , γεγονός που καθιστά απαραίτητη την παροχή καθολικών ταχυδρομικών υπηρεσιών υψηλής ποιότητας για τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της Ερμιονίδας . 

Η επιβεβαίωση της αναστολής λειτουργίας του συγκεκριμένου Καταστήματος θα επηρεάσει ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα των κατοίκων της Ερμιονίδας ,οι οποίοι είναι ήδη θορυβημένοι με την ανωτέρω απόφαση , διαμαρτύρονται έντονα και δηλώνουν έτοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις . 

Η ενδεχόμενη παύση της λειτουργίας του ΜΟΝΑΔΙΚΟΥ καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. στην Δ.Ε. Ερμιόνης , θα έχει ως αποτέλεσμα την αναγκαστική εξυπηρέτηση των πολιτών από το Ταχυδρομικό Κατάστημα Κρανιδίου , που ήδη υπολειτουργεί . 

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία , την δυσαρέσκεια και την αντίθεση μας για το κλείσιμο του Ταχυδρομικού Καταστήματος Ερμιόνης στον Δήμο Ερμιονίδας και γενικά στη συρρίκνωση του δικτύου καταστημάτων ΕΛ.ΤΑ. στην Ελληνική Επαρχία . 

Επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της παραμονής του καταστήματος ΕΛ.ΤΑ. Ερμιόνης στην Ερμιονίδα . Ζητούμε να ληφθούν υπόψη οι ιδιαίτερες κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην περιοχή , οι ανάγκες και οι ιδιαιτερότητες των κατοίκων του Δήμου μας. 

Καλούμε τη Διοίκηση των ΕΛ.ΤΑ. να λάβει σοβαρά υπόψη το αίτημα του Δήμου μας και να ανακαλέσει την απόφασή της για αναστολή λειτουργίας του καταστήματός της στην Ερμιόνη .

Ζητούμε την παρέμβαση την συμπαράσταση και την αρωγή της Ελληνικής Κυβέρνησης, των ΕΛ.ΤΑ. και όλων των αρμοδίων , ώστε το Ταχυδρομικό Κατάστημα Ερμιόνης, να συνεχίσει απρόσκοπτα τη λειτουργία του παρέχοντας υπηρεσίες υψηλής ποιότητας , οι οποίες απαιτούνται σε μία απομακρυσμένη τουριστική περιοχή , όπως είναι ο Δήμος Ερμιονίδας . 

Εξακολουθεί να αποτελεί πάγιο αίτημά μας, η στελέχωση των δύο Ταχυδρομικών Καταστημάτων που υπολειτουργούν στον Δήμο Ερμιονίδας , εδώ και δύο έτη . 

Εκφράζουμε την εναντίωσή μας σε κάθε κίνηση που τείνει να υποβαθμίσει τον τόπο μας και να δυσχεράνει τις συλλογικές προσπάθειες για την ανάδειξη κι ανάπτυξη του . 

Τέλος , δηλώνουμε τη βούληση και την αποφασιστικότητα ολόκληρου του Δήμου Ερμιονίδας , να στηρίξουμε κάθε προσπάθεια και δράση που προάγει κι ενώνει τον τόπο μας και τους ανθρώπους . 

Β . Η απόφαση του Δ.Σ. να κοινοποιηθεί στους αρμόδιους φορείς 

Γ. Η απόφαση του Δ.Σ. να κοινοποιηθεί στους Βουλευτές του Νομού Αργολίδας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Κορωνοϊός: Αύξηση στην θετικότητα των rapid tests – Πόσοι νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της Αργολίδας

diktio

Παίκτης της Ερμιονίδας ο Μαργαρίτης Κουζούνιας

diktio

Ο Βασίλης Κατσαούνης συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές με την παράταξη “Αλλαγη Πορείας”

diktio

Τάσος Χρόνης Δήμαρχος Επιδαύρου: Η νίκη είναι μεγάλη! Η ευθύνη μεγαλύτερη!!!

diktio

Γιάννης Μαλτέζος: Τα επόμενα πέντε χρόνια, θα είναι χρόνια προοπτικής και ανάπτυξης για τον τόπο μας

diktio

Δήμος Ερμιονίδας: Συνάντηση της Αντιδημάρχου Τουρισμού με την Υφυπουργό Τουρισμού

diktio

Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού και βιωματικό εργαστήρι Φυσικής στο Λύκειο Λυγουριού

diktio

“Αφετηρία Ζωής, Δημήτρης Κουτσούλης”. 

admin

Ναύπλιο: Εμπορικός Σύλλογος και Δήμος ετοιμάζονται για τα Χριστούγεννα

diktio

Το πρώτο αποτέλεσμα των Δημοτικών Εκλογών από το Δήμο Επιδαύρου

diktio

Δελτίο καιρού του Λιμεναρχείου Ναυπλίου για βορειοδυτικούς ανέμους 8 Μποφόρ

diktio

“Αλλαγή Πορείας”: «Συγκλονιστικός κόσμος – Συγκλονιστικός Καμπόσος – Δήμαρχος την Κυριακή!» (βίντεο)

diktio