Connect with us

ΥΓΕΙΑ

Όλο Υγεία – Οριστική θεραπεία της Παχυσαρκίας και του Διαβήτη

Τύπου 2_ Χαραλ. Σπυρόπουλος

Published

on

ScreenHunter 1151

εκπομπή “Όλο Υγεία” Ο γενικός χειρουργός κος Χαράλαμπος Σπυρόπουλος σε μια συζήτηση με την Πελίνα Θεοδοσίου σχετικά με τους σύγχρονους τρόπους αντιμετώπισης της παχυσαρκίας, που φαίνεται πώς δίνουν οριστική λύση στη νόσο του Διαβήτη Τύπου ΙΙ (2).

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Κοροναϊός: Γιατί κάποιοι εμβολιασμένοι νοσούν βαριά – «Για μία δεκαετία θα κυκλοφορεί ο ιός»

Published

on

By

AP22012486011278-768x480

Ο διευθυντής ερευνών του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθήνών Ευάγγελος Ανδρεάκος αποκαλύπτει γιατί ένα πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων, παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένοι, μπορεί να χρειαστούν νοσηλεία.

Όσο προχωράει η πανδημία, όλο και περισσότερο αναρωτιόμαστε όλοι και κυρίως η επιστημονική κοινότητα, γιατί ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων, ενώ είναι εμβολιασμένοι, κολλάνε, νοσούν και περνάνε  βαριά τον κοροναϊό, δηλαδή χρειάζονται νοσηλεία και παροχή οξυγόνου, ενώ σε ελάχιστες περιπτώσεις κάποιοι εμβολιασμένοι διασωληνώνονται.

Επίσης, δύο ολόκληρα χρόνια δεν έχει ακόμη διαλευκανθεί πλήρως γιατί κάποιοι άνθρωποι αρρωσταίνουν βαριά, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κολλάνε καν τον ιό, παρά την έκθεση τους σε υψηλό ιικό φορτίο.

Στα κρίσιμα αυτά ερωτήματα, απαντά σε συνέντευξη του στο Πρακτορείο FM και στην εκπομπή της Τάνιας Η. Μαντουβάλου «104,9 ΜΥΣΤΙΚΑ ΥΓΕΙΑΣ» ο ανοσοβιολόγος, Διευθυντής ερευνών του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) Δρ. Ευάγγελος Ανδρεάκος. Ο διακεκριμένος ερευνητής κάνει λόγο για κάποια αυτοαντισώματα που παράγει ο οργανισμός, τα οποία εξουδετερώνουν ουσιαστικά τη φυσική άμυνα του, που βασίζεται σε ένα σύστημα πρωτεϊνών και επιστημονικά ονομάζονται ιντερφερόνες. Από την έναρξη της πανδημίας παρατηρήσαμε, και στη συνέχεια δημοσιεύσαμε στο επιστημονικό περιοδικό «Nature Immunology» ότι η φυσική αντιική άμυνα του οργανισμού στον ιό Sars-Cov2 δεν λειτουργεί σε αυτούς που νοσούν βαριά. Η φυσική άμυνα του οργανισμού, οι ιντερφερόνες δηλαδή, παράγονται ως απάντηση σε μία ιογενή λοίμωξη και έχουν ως στόχο να δημιουργήσουν ένα τείχος προστασίας, όπου ο ιός δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί, να σχηματιστεί σε σωματίδια και να μολύνει περαιτέρω το αναπνευστικό, λέει ο κ. Ανδρεάκος.

Περιοχές του DNA αποκαλύπτουν γιατί δεν δουλεύει η αντιική άμυνα του οργανισμού

Δηλαδή, εξηγεί, με αυτό το μηχανισμό της φυσικής άμυνας περιορίζεται η λοίμωξη στο ανώτερο αναπνευστικό, δεν φτάνει στον πνεύμονα και δεν δημιουργεί πνευμονία. «Το ερώτημα που εμείς θέσαμε είναι γιατί δεν ενεργοποιείται αυτό το σύστημα άμυνας σε αυτούς τους ασθενείς. Για να το απαντήσουμε εξετάζουμε και έχουμε βρει μία σειρά καταρχήν από γενετικούς λόγους, περιοχές δηλαδή του DNA, μεταλλάξεις, οι οποίες μπορούν να εξηγήσουν γιατί δεν δουλεύει αυτή η αντιική άμυνα του οργανισμού. Επιπλέον βρήκαμε έναν άλλο λόγο πάνω στον οποίο δουλεύουμε πολύ εντατικά αυτή τη στιγμή. Και αυτός είναι ότι σε ένα ποσοστό του κόσμου υπάρχει μία κατηγορία αυτοαντισωμάτων, τα οποία παράγει ο ίδιος ο οργανισμός κατά λάθος και εξουδετερώνουν το σύστημα άμυνας του οργανισμού».

Πού οφείλεται το 20% των θανάτων από κοροναϊό

Αυτό το είδος αντισωμάτων το συναντάμε κυρίως σε μεγαλύτερο ηλικιακά κόσμο, αναφέρει ο Δρ. Ανδρεάκος επισημαίνοντας ότι ένα 4% του υγιούς πληθυσμού, (που ακούγεται λίγο αλλά είναι πολύ σε απόλυτους αριθμούς), άνω των 70 αναπτύσσει εξουδετερωτικά αντισώματα εναντίον των ιντερφερονών. «Σε συνεργασία με ομάδες του εξωτερικού, βρήκαμε και αποδείξαμε σε μελέτη που δημοσιεύσαμε πρόσφατα στο “Science Immunology” ότι αυτό μπορεί να εξηγήσει ως και το 20% των θανάτων από κορονοϊό». Ως αποτέλεσμα της εξουδετέρωσης του συστήματος των ιντερφερονών, οι ασθενείς αυτοί δεν μπορούν να αναπτύξουν σωστά την πρώτη άμυνα του οργανισμού, με συνεπακόλουθα: υψηλό ιικό φορτίο, βαριά λοίμωξη, βαριά πνευμονία, οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια κλπ. Όσον αφορά νέους ανθρώπους χωρίς υποκείμενα που νοσούν βαριά, ο κ. Ανδρεάκος αναφέρει ότι αυτοαντισώματα τέτοιου είδους υπάρχουν σε πολύ μικρότερο ποσοστό και σε νεότερα άτομα, σε ελάχιστες περιπτώσεις και σε παιδιά. «Ο βασικότερος λόγος, για τα νεότερα άτομα είναι ότι υπάρχουν γενετικές μεταλλάξεις. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για τους οποίους γνωρίζουμε ακόμη λίγα. Ωστόσο είναι σαφές ότι ειδικά για το νεότερο κόσμο η υπερβολική παχυσαρκία είναι βασικός παράγοντας κινδύνου για βαριά νόσηση».

Ένας στους 4 εμβολιασμένους που νοσεί βαριά αναπτύσσει καταστροφικά αυτοαντισώματα για τον οργανισμό

Μία σημαντική μερίδα του κόσμου, που νοσεί παρά τον εμβολιασμό έχει σε ένα ποσοστό 20-25% αυτά τα αυτοαντισώματα, λέει ο κ. Ανδρεάκος, αναφερόμενος σε ασθενείς που θα νοσηλευτούν, θα χρειαστούν οξυγόνο, ακόμη και θα διασωληνωθούν. «Η έρευνά μας επικεντρώνεται στους βιολογικούς μηχανισμούς που κάνουν κάποιους ασθενείς να νοσούν τόσο βαριά, και επιπλέον μελετάμε, γιατί ένα πολύ μικρό ποσοστό εμβολιασμένων, θα περάσει τη νόσο σημαντικά πιο βαριά. Αυτή είναι μία έρευνα που κάνουμε σε συνεργασία με ένα διεθνές δίκτυο που έχουμε αναπτύξει για μελέτες γενετικών και ανοσολογικών μηχανισμών του κόβιντ, αλλά και με τη συμμετοχή των Νοσοκομείων “Σωτηρία” και “Αττικόν”».

Σε εξέλιξη κλινικές μελέτες με απευθείας χορήγηση ιντερφερονών

Ο λόγος που νοσούν είτε εμβολιασμένοι, είτε άτομα χωρίς επιβαρυντικό υπόβαθρο είναι παρεμφερής, σύμφωνα με τον ειδικό, και δείχνει ότι πέρα από τον εμβολιασμό υπάρχει χώρος βελτίωσης, ο οποίος στηρίζεται στη στόχευση φυσικής ανοσίας.

Και πώς αλήθεια θα μπορούσε να επιτευχθεί κάτι τέτοιο; «Οι τρόποι είναι αρκετοί. Ένας εκ των οποίων που εξετάζεται και σε κλινικές μελέτες είναι η χορήγηση κατευθείαν κάποιων ειδών ιντερφερονών σε αυτούς τους ασθενείς.

Η χρονική στιγμή χορήγησης τους είναι σημαντική, γιατί αν δοθούν αργά μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα. Είναι φανερό ότι χρειάζεται βελτίωση της φυσικής άμυνας του οργανισμού. Νομίζω θα υπάρξουν πολλοί περισσότεροι τρόποι, όσο θα ανακαλύπτουμε που οφείλεται το πρόβλημα στην παραγωγή ιντερφερονών». Η αποκρυπτογράφηση αυτών των μηχανισμών τι θα σημάνει αλήθεια για την υγεία μας; «Θα μας επιτρέψει την ανάπτυξη διαγνωστικών, αλλά και γενετικών τεστ, με τα οποία θα μπορεί κάποιος στοχευμένα να δει αν έχει μία σειρά μεταλλάξεων ή προβλήματα στο DNA του, που συνδέονται με βαριά νόσηση. Επίσης η αποκρυπτογράφηση αυτών των μηχανισμών θα επιτρέψει την ανάπτυξη πιο στοχευμένων θεραπειών πρόληψης και αντιμετώπισης της νόσου».

Υπό ανάπτυξη τεστ που θα διαπιστώνει αν υπάρχουν αυτοαντισώματα φονιάδες

Στο ερώτημα αν υπάρχει εξέταση που μπορεί να διαπιστώσει πώς και αν λειτουργούν οι ιντερφερόνες, δηλαδή η άμυνα του οργανισμού, ο κ. Ανδρεάκος απαντά ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει εξέταση. «Αλλά αυτό που κοιτάζουμε να αναπτύξουμε και έχουμε κάνει αίτηση για χρηματοδότηση από ένα ευρωπαϊκό δίκτυο, είναι ένα τεστ το οποίο θα εξετάζει αν υπάρχουν τα αυτοαντισώματα».

Τουλάχιστον μία δεκαετία θα κυκλοφορεί ο κοροναϊός με ολοένα και πιο ήπια στελέχη

Όσον αφορά το πώς θα εξελιχθεί η πανδημία, ο κύριος Ανδρεάκος απαντά κατηγορηματικά ότι ο ιός είναι σε φάση που γίνεται και θα γίνει ενδημικός. «Θα επικρατούν ολοένα και πιο ήπια στελέχη καθώς με ανοιχτή κοινωνία λειτουργεί η διαδικασία της φυσικής επιλογής, όπου εμφανίζονται περισσότερο τα στελέχη που θα ζουν μαζί μας, χωρίς να μας στέλνουν στο νοσοκομείο, ή να μας σκοτώνουν. Προφανώς στελέχη που δίνουν βαριά νόσο θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν για χρόνια, αλλά δεν θα είναι τα κυρίαρχα. Χωρίς υπερβολή και με σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, πρέπει να συνεχίσουμε να προσέχουμε και να έχουμε κοινωνική συνείδηση για το συνάνθρωπό μας. Θα είναι συνεχώς μειούμενη η κατάσταση και η κρίση, αλλά θα παραμείνει ο ιός σαν ένας ιός που θα δίνει που και που, βαριές πνευμονίες. Δεν θα εξαφανιστεί ο κορονοϊός. Θα κυκλοφορεί μία δεκαετία ίσως και περισσότερο».

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Διαμαρτυρία για την επικείμενη απόλυση δεκάδων συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Published

on

By

DSC_1369

Διαμαρτυρία πραγματοποίησε το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου το μεσημέρι της Παρασκευής 21 Ιανουαρίου στο προαύλιο της Νοσηλευτικής Μονάδας.

Οι εργαζόμενοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς στις 31 Μαρτίου λήγει και η παράταση δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων σε τομείς του Νοσοκομείου.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, το Νοσοκομείο Ναυπλίου εκτός από τις ελλείψεις σε Ιατρικές ειδικότητες, θα έρθει αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις και σε Νοσηλευτικό, Διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό, με συνέπεια η λειτουργία του να καταστεί αδύνατη.

Κύριο αίτημα του Σωματείου Εργαζομένων είναι να μην γίνει καμία απόλυση και οι συμβάσεις να μετατραπούν σε μόνιμες.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν φορείς και σωματεία που εκδήλωσαν την στήριξη τους στον αγώνα των εργαζομένων του Νοσοκομείου Ναυπλίου.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αργολίδα: Χορήγηση Δελτίου Μετακίνησης σε ΑμεΑ για το έτος 2022

Published

on

By

775798AD-9CCF-49A6-8565-B4016AAB50D1

Σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση, χορηγείται (θεώρηση-έκδοση) Δελτίο Μετακίνησης σε Άτομα με Αναπηρίες για το έτος 2022.

Σχετική η υπ’αρ.πρωτ.: Δ12α/ΓΠοικ.4825/46/18-01-2022 Διευκρινιστική Εγκύκλιος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, για την χορήγηση Δελτίων Μετακίνησης Αμεα για το έτος 2022 από τις Περιφερειακές Ενότητες της χώρας.

Στα άτομα αυτά (ΑμεΑ) ,εφόσον διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ή είναι δικαιούχοι προνοιακών επιδομάτων ΑμεΑ που χορηγεί ο ΟΠΕΚΑ ,έχουν το δικαίωμα της μετακίνησης με μειωμένο εισιτήριο κατά 50% σε όλες τις διαδρομές εσωτερικού των υπεραστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ

Οι δικαιούχοι μόνιμοι κάτοικοι του Νομού Αργολίδας , μπορούν για το σκοπό αυτό να απευθύνονται στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεσσαλονίκης 9 – Ναύπλιο, στον 2ο όροφο, τηλέφωνο 2752362253 κ. Αλεφάντη & 2752362263 κ. Φιλιππουπολίτη Αικατερίνη, αλλά και στα ΚΕΠ της περιοχής τους .

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ

(Κατόπιν ραντεβού τηλεφωνικού (2752362253 & 2752362263), ή ηλεκτρονικού στο e-mail: pronoia@argolida.gr )

1. Αίτηση του ενδιαφερομένου ή του κηδεμόνα του ή άλλου εξουσιοδοτημένου ατόμου με συνημμένα τα δικαιολογητικά που αναφέρονται παρακάτω (χορηγείται από την υπηρεσία).

2. Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής, όπου θα αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω .Όσον αφορά στις γνωματεύσεις των ΚΕΠΑ δεν απαιτείται η αναγραφή του όρου παθολογοανατομικό ποσοστό.

2α) Όσοι λαμβάνουν οικονομική ενίσχυση ΑμεΑ (επίδομα αναπηρίας ) από τον ΟΠΕΚΑ, μπορούν να προσκομίσουν Βεβαίωση του ΟΠΕΚΑ για την καταβολή του προνοιακού επιδόματος.

Στη βεβαίωση αναγράφεται η ημερομηνία λήξης του δικαιώματος λήψης του επιδόματος από τον δικαιούχο.Για τους δικαιούχους προνοιακου επιδόματος ΑμεΑ από τον ΟΠΕΚΑ δεν απαιτείται ελάχιστο ποσοστό αναπηρίας 67%.

2β) Όσοι λαμβάνουν σύνταξη επ’ αόριστον , μπορούν να προσκομίσουν Aπόφαση Διοικητικού Δ/ντή Ασφαλιστικού Φορέα ή του ΕΦΚΑ (απόφαση η οποία έχει εκδοθεί βάσει γνωματεύσεως Υγειονομικής Επιτροπής και στην οποία αναγράφεται το ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω)

Δεν γίνονται δεκτές Αποφάσεις που έχουν εκδοθεί βάσει των διατάξεων του Ν. 2643/98

2γ) Οι δικαιούχοι του προγράμματος οικονομικής ενίσχυσης (επιδόματος) ατόμων με αναπηρία όρασης και του προγράμματος με Σοβαρή και Βαριάς Νοητική Υστέρηση , από τον ΟΠΕΚΑ , δικαιούνται κάρτα μετακίνησης και για τους συνοδούς τους.

Προκειμένου τα άτομα με αναπηρία όρασης ή νοητικής υστέρησης που δεν είναι δικαιούχοι του προνοιακού επιδόματος αναπηρίας από τον ΟΠΕΚΑ, να λάβουν κάρτα μετά συνοδού, απαιτείται Γνωμάτευση Υγειονομικής Επιτροπής , που να αναφέρει ότι είναι τυφλοί ή έχουν οπτική αναπηρία –αναπηρία όρασης με ποσοστό 80% και άνω ή έχουν δείκτη νοημοσύνης κάτω του 34 , ή νοητική υστέρηση με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω ή διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (παιδικός αυτισμός, αυτισμός) με ποσοστό αναπηρία ς 80% και άνω

3. Για τους υπηκόους Κρατών εκτός Ε.Ε. που έχουν καταστεί ανίκανοι για εργασία μετά από εργατικό ατύχημα σε ελληνικό έδαφος , απαιτείται Ιατρική Βεβαίωση Νοσηλείας από Δημόσιο Νοσοκομείο , στην οποία θα βεβαιώνεται η νοσηλεία μετά από το ατύχημα.

4. Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας ή φωτοαντίγραφο αυτής

5. Υπεύθυνη δήλωση του Ν.1599/86 περί της ακριβούς διεύθυνσης του τόπου διαμονής. Στην ανωτέρω Υ.Δ. θα δηλώνεται επίσης η μη παραλαβή Δελτίου Μετακίνησης από άλλη Περιφερειακή Ενότητα ή ΚΕΠ.

6. Για την έκδοση νέας κάρτας , δυο(2) πρόσφατες φωτογραφίες και όσον αφορά τους δικαιούχους και δελτίων συνοδών, τρείς(3) ίδιες φωτογραφίες

Σε περίπτωση απώλειας , η οποία βεβαιώνεται από αστυνομική Αρχή ,δύναται να χορηγείται εκ νέου δελτίο μετακίνησης από την αρμόδια Περιφερειακή Ενότητα αν υπάρχει διαθέσιμο

Σε περίπτωση απώλειας για δεύτερη φορά δεν είναι δυνατή η επαναχορήγηση.

Επισημαίνεται ότι για την ανανέωση αλλά και την έκδοση των νέων Δελτίων Μετακίνησης ΑμεΑ , ημερομηνία έναρξης ορίζεται η 24η Ιανουαρίου 2022 και λήξης η 31η Οκτωβρίου 2022

Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ
Π.Ε. ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΧΟΙΝΟΧΩΡΙΤΗΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδος ζωγραφίζει την αφίσα του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Αργολίδας

Published

on

By

150-poster

Στα πλαίσια μιας εξαιρετικής συνεργασίας μεταξύ Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας και του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών, Δεσμοί Αίματος, ”γεννήθηκε” μια όμορφη αφίσα. 
Οι μαθητές του νεοσύστατου Σχολείου, θέλησαν με μεγάλο ενθουσιασμό να ζωγραφίσουν το θέμα της αφίσας του συλλόγου για την προώθηση των προσεχών δράσεων εθελοντικής αιμοδοσίας, συνεισφέροντας με τον δικό τους τρόπο στο τεράστιας ανθρωπιστικής αξίας έργο του Συλλόγου.

Οι μαθητές εργάστηκαν με χαρά και δημιουργική φαντασία δίνοντας μια σειρά έργων για την προώθηση της απόλυτης ανάγκης εθελοντικής αιμοδοσίας, ως μια πράξη ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και απόλυτου σεβασμού στην ίδια τη ζωή. Οι ιδέες κατέκλυζαν τους μαθητές μας, που σε αυτό το σημείο πρέπει να θυμίσουμε ότι πρόκειται για δωδεκάχρονα παιδιά, μια και το Καλλιτεχνικό Σχολείο Αργολίδας που λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο, για την ώρα λειτουργεί μόνο με την πρώτη τάξη του Γυμνασίου.

Το ζωγραφικό έργο το οποίο επιλέχθηκε ως θέμα για την αφίσα, αφορά την υλοποίηση μιας εξαιρετικής ιδέας, τόσο φρέσκιας και συνάμα δυνατής, σύγχρονης όσο και απόλυτα εναρμονισμένης με την δική μας ηλεκτρονική εποχή. Ένα κινητό τηλέφωνο το οποίο έχει ανάγκη να φορτιστεί, να μπει στην πρίζα για να μη σβήσει, κατάφερε να γίνει το μέσο το οποίο θα συσχετιστεί συνειρμικά με το τεράστιο δικό μας χρέος να μην αφήσουμε τη ζωή να σβήσει, να χαθεί. Κατάφερε με την αμεσότητα και τη δύναμη που έχει η εικόνα να αφυπνήσει την μέγιστη οφειλή μας να “φορτίζουμε” τη ζωή όσο πιο συχνά μπορούμε, προσφέροντας το πολιτιμότερο για τους συνανθρώπους μας “δώρο ζωής”, το αίμα. Μια πράξη η οποία είναι συνώνυμη με την ανειδιοτελή προσφορά από άνθρωπο σε άνθρωπο, της ίδιας της ζωής.

Οι μαθητές έδωσαν αμέτρητες ιδέες στην συλλογική προσπάθεια για την εύρεση ενός συνθήματος, (σλόγκαν), το οποίο θα συνοδεύει την δυνατή εικόνα στη αφίσα. Οι ιδέες ήταν εξαιρετικές, βγαλμένες μέσα από μια ιδεοθύελλα που η φαντασία της νιότης πυροδοτεί ανεξάντλητα. “Φόρτισε τη ζωή, μην την αφήσεις να σβήσει” ήταν το σύνθημα στο οποίο επιλέγει τελικά να συνοδεύει την εικόνα. Ένα σύνθημα το οποίο είναι άμεσα κατανοητό, ιδιαίτερα στους νέους, που αποτελούν εν τέλει τον κορμό της ομάδας των Εθελοντών Αιμοδοτών.

Δεν πρέπει να παραλείψουμε να αναφέρουμε το όνομα της μαθήτριας που έδωσε την ιδέα, αλλά και την υλοποίησε εικαστικά. Είναι η Μαριαλένα Μπενάκη, που την ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό. Βέβαια ευχαριστούμε και τους υπόλοιπους μαθητές του Καλλιτεχνικού Σχολείου Αργολίδας για την δική τους συνεισφορά στην δημιουργία της αφίσας.Τέλος ο διευθυντής του Καλλιτεχνικου Σχολείου και ο σύλλογος των καθηγητών, ευχαριστούν θερμά τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών “Δεσμοί Αίματος” πρωτίστως για την μεγάλη ανθρωπιστική προσφορά τους, παρά τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια εν μέσω πανδημίας και φυσικά για την επιλογή του Σχολείου μας στη δημιουργική υλοποίηση της αφίσας τους. Τους ευχαριστούμε θερμά πάνω απ΄όλα, που σε πείσμα των καιρών, δεν αφήνουν την ελπίδα για ζωή να σβήσει.

Μάγδα Μάρα, εικαστικός καθηγήτρια του Καλλιτεχνικού Σχολείου.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει το περιστατικό βίας στο Νοσοκομείο Ναυπλίου

Published

on

By

IMG-00434a22662566707fa32ae997f3ad47-V

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας καταδικάζει το περιστατικό επίθεσης που καταγράφηκε στο χώρο της Ν.Μ.Ναυπλίου και εκφράζει την αλληλεγγύη του στον Αναπληρωτή Διοικητή κ. Βασιλόπουλο. 
Η επίθεση έγινε με αφορμή παρατήρηση που δέχθηκε συνοδός-επισκέπτης στο χώρο του νοσοκομείου, λόγω μη τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας.

Είναι αδιανόητο να μην τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα που είναι απαραίτητα για την προστασία μας απέναντι στην COVID-19, ειδικά σε χώρους όπως τα νοσοκομεία.

Από την αρχή της πανδημίας, όλοι μαζί και καθένας από εμάς ξεχωριστά, καλούμαστε να διαχειριστούμε μια ασυνήθιστη κατάσταση. Η επικινδυνότητα μιας κατάστασης είναι ανεξάρτητη από το τι εμείς νομίζουμε, πιστεύουμε ή αισθανόμαστε γι’ αυτήν.

Η πανδημία του SARS-CoV-2 είναι μια ευκαιρία να συνεισφέρουμε έμπρακτα, να περάσουμε από τη θεωρία στην πράξη, να νοιαστούμε, να σεβαστούμε και να εμπιστευτούμε τον άνθρωπο, την επιστήμη και τους θεσμούς. Η πανδημία είναι ευκαιρία να καταλάβουμε πόσο εύθραυστη, ευάλωτη και πολύτιμη είναι η ζωή.

ΕΚ ΤΟΥ ΔΣ

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

870.000 εμβολιασμένοι πολίτες θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι από 1η Φεβρουαρίου

Published

on

By

w18-133309w14124335w04162452w26182124

Μία δυσάρεστη έκπληξη έκρυβε η ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, ο οποίος δήλωσε ότι 870.000 πολίτες, αν και δικαιούχοι της τρίτης δόσης δεν έχουν κλείσει ακόμα ραντεβού.

«Μας προβληματίζει το γεγονός πως πάνω από 800.000 πολίτες δεν έχουν κάνει ακόμη την τρίτη δόση, ενώ είναι δικαιούχοι. Μας προβληματίζει, όχι μόνο για να συνεχίσουν να έχουν τα προνόμια των εμβολιασμένων, αλλά για να έχουν κάλυψη απέναντι στην Όμικρον. Εκτός αυτού και ο αριθμός των θανάτων μας απασχολεί» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού λήγει στους επτά μήνες για όσους άνω των 18 ετών δεν έχουν κάνει την τρίτη δόση εμβολίου. Το μέτρο θα έχει εφαρμογή από την 1η Φεβρουαρίου, πράγμα που σημαίνει ότι όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, ενώ έχει συμπληρώσει το επτάμηνο σε αυτή την ημερομηνία, θα θεωρείται απλά… ανεμβολίαστος.
Ρητή αναφορά στο ΦΕΚ

«Ειδικώς ως προς όσους έχουν συμπληρώσει το εξηκοστό έτος της ηλικίας τους και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, πλήρως εμβολιασμένοι θεωρούνται όσοι έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση.

Από την 1η.2.2022, και χωρίς τον ηλικιακό περιορισμό του προηγούμενου εδαφίου, όσοι ενήλικοι έχουν εμβολιαστεί και έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον επτά (7) μηνών από τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ή, στην περίπτωση μονοδοσικών εμβολίων, από τη χορήγηση της μοναδικής δόσης, θεωρούνται πλήρως εμβολιασμένοι εφόσον έχουν λάβει και την αναμνηστική δόση».
Τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους

Όλα αυτά, πρακτικά σημαίνουν ότι οι 870.000 δικαιούχοι της αναμνηστικής δόσης, αν δεν κλείσουν ραντεβού και δεν εμβολιαστούν μέχρι και την 31η Ιανουαρίου, θα θεωρούνται ανεμβολίαστοι και άρα θα υπόκεινται στους εξής περιορισμούς:

Πρόσβαση μόνο για εμβολιασμένους ή νοσήσαντες:
Στα κέντρα διασκέδασης
Στους κλειστούς χώρους εστίασης
Στα θέατρα
Στους κινηματογράφους
Στα μουσεία
Στις εκθέσεις
Στα συνέδρια
Στα γυμναστήρια

Πρόσβαση σε εμβολιασμένους, νοσήσαντες και ανεμβολίαστους με PCR ή rapid test:
Στα καταστήματα λιανικού εμπορίου
Στους ανοικτούς (εξωτερικούς) χώρους εστίασης
Στα κομμωτήρια
Στους ιδιωτικούς και δημόσιους χώρους εργασίας
Στην εκπαίδευση
Στους χώρους παροχής υπηρεσιών αισθητικής και άλλους με συναφείς δραστηριότητες
Στους χώρους λατρείας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Τα αποτελέσματα των rapid test της Τετάρτης 19/1 σε Άργος και Ναύπλιο

Published

on

By

3256034-768x480

Την Τετάρτη 19 Ιανουαρίου 2022, πραγματοποιήθηκαν 151 δράσεις δωρεάν δειγματοληπτικού ελέγχου σε κεντρικά σημεία 65 Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας, στις οποίες διενεργήθηκαν 31.783 rapid test και ανευρέθηκαν 2.514 θετικά (7.91%).

Από τις 2.514 περιπτώσεις, οι 1.242 αφορούν άνδρες και οι 1.272 γυναίκες με μέσο όρο ηλικίας τα 30.96 έτη.

Στην Αργολίδα πραγματοποιήθηκαν δυο δράσεις σε Άργος και Ναύπλιο όπου διενεργήθηκαν συνολικά 444 rapid test και προέκυψαν 49 θετικά αποτελέσματα.
Αναλυτικά:

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΑΝΑΗ-ΣΤΡΑΤΩΝΕΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΑΡΓΟΣ
206 rapid test με 27 θετικά (13.11%) αφορούν σε 16 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 17 έτη

ΠΕ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ: ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ-ΝΑΥΠΛΙΟ
238 rapid test με 22 θετικά (9.24%) αφορούν σε 11 άνδρες και 11 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 28 έτη

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

Έφαγε κουτουλιές ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Published

on

By

maxresdefault-1-1024x576

Επίθεση αρνητή με κουτουλιές στον Διοικητή του Νοσοκομείου Ναυπλίου

Επίθεση δέχθηκε από αρνητή των μέτρων κατά την διασποράς του κορωνοϊού ο Διοικητής του Νοσοκομείου Ναυπλίου Θοδωρής Βασιλόπουλος.

Το περιστατικό σημειώθηκε το πρωί της Τετάρτης 19 Ιανουαρίου στον χώρο του Νοσοκομείου όταν ο Διοικητής του Νοσοκομείου κ. Βασιλόπουλος έκανε την παρατήρηση σε επισκέπτη της Νοσηλευτικής Μονάδας να φορέσει την μάσκα του.

Εκείνος με άγριες διαθέσεις κινήθηκε εναντίον του κυρίου Βασιλόπουλου και του κατάφερε χτύπημα στο πρόσωπο με το κεφάλι του, προκαλώντας του τραύμα, ευτυχώς ελαφρύ.

Επακολούθησε φασαρία και έντονος διαπληκτισμός ενώ στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία.

Το περιστατικό είναι ένα από τα πολλά με τα οποία έρχονται καθημερινά αντιμέτωποι οι υπάλληλοι του νοσοκομείου τα δυο τελευταία χρόνια της πανδημίας, με ανθρώπους που δεν θέλουν να καταλάβουν ή δεν έχουν τη νοημοσύνη να αντιληφθούν, τι συμβαίνει και γιατί θα πρέπει να τηρούνται τα μέτρα προστασίας.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 1 Average: 1]
Continue Reading

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ματίνα Παγώνη: Οι ανεμβολίαστοι κινδυνεύουν από τη μετάλλαξη Όμικρον – Δεν τη γλιτώνουν

Published

on

By

1-2342-e1604695809820

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ εμφανίστηκε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας για την επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον του κορονοϊού. Η κ. Παγώνη απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο και τόνισε πως: «Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μπορεί να κινδυνέψουν από την Όμικρον».

«Οι άνω των 60 που έχουν υποκείμενα νοσήματα να τρέξουν να εμβολιαστούν, γιατί η μετάλλαξη Όμικρον είναι πολύ μεταδοτική. Οι ανεμβολίαστοι δε θα τη γλιτώσουν από την Όμικρον. Και κάποιοι από αυτούς μπορεί να νοσηλευτούν σε απλές κλίνες, μπορεί να έχουν επιπλοκές και να μπουν σε ΜΕΘ» δήλωσε η Ματίνα Παγώνη. Έσπευσε να τονίσει πως αυτοί που έχουν απλά συμπτώματα είναι εμβολιασμένοι.

Σχετικά με τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας υποστήριξε πως δικαιολογούνται εξαιτίας του υψηλού αριθμού κρουσμάτων: «Όταν έχεις τόσα περιστατικά, δεν είναι δυνατόν να μη νοσηλευτούν, να μην κάνουν επιπλοκές και να μην έχουμε θανάτους. Αν είχαμε μικρότερο αριθμό κρουσμάτων θα ήταν διαφορετικά». Μάλιστα, εξήγησε ότι οι σκληροί δείκτες θα αρχίσουν να μειώνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ενώ η αποκλιμάκωση των κρουσμάτων θα γίνει πιο εμφανής από τις 23-24 Ιανουαρίου.

Τόνισε πως η μετάλλαξη Δέλτα είναι η πιο δύσκολη μετάλλαξη μέχρι στιγμής και είναι αυτή που έχει καλύψει όλα τα κρεβάτια ΜΕΘ.

Αναφέρθηκε και στη θεραπεία με τα αντιικά χάπια, τα οποία έχουν έρθει στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι δε θα είναι διαθέσιμα σε όλους, καθώς θα κατατίθεται αίτηση στη σχετική πλατφόρμα και ειδική επιτροπή θα εγκρίνει αυτούς που θα τα παίρνουν.

«Κάποιοι νομίζουν ότι τα παίρνουμε και γινόμαστε καλά όταν νοσήσουμε, ωστόσο θα ακολουθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία με τα μονοκλωνικά. Δε θα τα πάρουν όλοι. Αυτό που προέχει είναι ο εμβολιασμός», ανέφερε.

Τέλος, επανέλαβε πως Πάσχα θα κάνουμε κανονικά στα χωριά μας, όμως τις Απόκριες θα φοράμε ακόμα μάσκες και και κατέληξε λέγοντας πως: «Η μέρα που θα μειώσουμε στο ελάχιστο τις απλές κλίνες θα είναι η μεγαλύτερη ανάσα για τον ιατρικό κόσμο».

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

Γιατί πρέπει να αποφύγουμε να κολλήσουμε Όμικρον

Published

on

By

2021-12-14T202004Z_1012049210_RC2ECR9FLUYC_RTRMADP_5_HEALTH-CORONAVIRUS-OMICRON-1024x683

Η ταχεία εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον και τα ελαφρότερα συμπτώματά της σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις έχει πυροδοτήσει τη θεωρία ότι η Covid-19 ελλοχεύει μικρότερο κίνδυνο σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό κάνει κάποιους να αναρωτιούνται, γιατί θα πρέπει ακόμη να αποφεύγουμε να κολλήσουμε, όταν αργά ή γρήγορα όλοι μας θα εκτεθούν στον ιό.

Όμως, σύμφωνα το Reuters, οι ειδικοί απαντούν ότι δεν είναι καιρός να εφησυχάζουμε για την Ομικρον.

Οι έξι λόγοι:

Μπορεί και πάλι να νοσήσουμε σοβαρά

Η έρευνα έχει δείξει ότι η Όμικρον είναι πιο πιθανό να οδηγήσει σε ένα ασυμπτωματικό κρούσμα COVID-19, σε σχέση με προηγούμενες παραλλαγές. Για εκείνους που έχουν συμπτώματα, ένα υψηλότερο ποσοστό εμφανίζει πολύ ήπια ίωση, όπως πονόλαιμο ή ρινική καταρροή, χωρίς τις αναπνευστικές δυσκολίες που χαρακτηρίζουν τις προηγούμενες λοιμώξεις.

Αλλά η μεγάλη εξάπλωση της Όμικρον σε πολλές χώρες σημαίνει ότι σε απόλυτους αριθμούς, περισσότεροι άνθρωποι θα εμφανσουν σοβαρή ασθένεια. Συγκεκριμένα, πρόσφατα στοιχεία από την Ιταλία και τη Γερμανία δείχνουν ότι τα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί είναι πολύ πιο ευάλωτα όσον αφορά τη νοσηλεία, την εισαγωγή σε μονάδα εντατικής θεραπείας ή και τον θάνατο.

«Συμφωνώ ότι αργά ή γρήγορα όλοι θα εκτεθούμε, αλλά αργότερα θα είναι καλύτερα», δήλωσε ο ειδικός σε ιούς Μισέλ Νουσεντζβάιγκ του Πανεπιστημίου Ροκφέλερ. «Γιατί; Γιατί αργότερα θα έχουμε καλύτερα και περισσότερα διαθέσιμα φάρμακα και καλύτερα εμβόλια».
Μπορεί να μολύνουμε άλλους

Μπορεί να αρρωστήσουμε ελαφρά, αλλά θα μπορούσαμε να μεταδώσουμε τον ιό σε κάποιον άλλον που κινδυνεύει επειδή πάσχει από σοβαρή ασθένεια, ακόμη κι αν εμείς έχουμε αντισώματα από προηγούμενη μόλυνση ή εμβολιασμό.
Οι μακροπρόθεσμες επιδράσεις της Όμικρον παραμένουν άγνωστες

Οι μολύνσεις με προηγούμενες παραλλαγές μερικές φορές προκάλεσαν το επίμονο, εξουθενωτικό σύνδρομο Long COVID. Δεν έχουμε ακόμη στοιχεία σχετικά με το ποσοστό των λοιμώξεων από Όμικρον που καταλήγουν σε Μακρά COVID λέει ο Ακίκο Ιβασάκι, ο οποίος σπουδάζει ανοσολογία στο Γέιλ. «Οι άνθρωποι που υποτιμούν την Όμικρον ως ‘ήπια νόσο’ θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο εξουθενωτικής ασθένειας που μπορεί να παραμείνει για μήνες ή χρόνια».

Επίσης ασαφές είναι αν η Όμικρον θα έχει κάποια από τα «σιωπηλά» αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν με προηγούμενες παραλλαγές, όπως βλάβες στο σπέρμα και αλλαγές στα κύτταρα που παράγουν ινσουλίνη.
Τα φάρμακα είναι περιορισμένα

Οι θεραπείες για την Όμικρον είναι τόσο περιορισμένες που οι γιατροί πρέπει να τις χορηγούν «με δελτίο».

Δύο από τα τρία φάρμακα αντισωμάτων που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια προηγούμενων κυμάτων COVID-19 είναι αναποτελεσματικά έναντι αυτής της παραλλαγής.

Το τρίτο, το sotrovimab, από την GlaxoSmithKline, είναι σε έλλειψη, όπως και μια νέα αντιική θεραπεία χορηγούμενη από το στόμα, που ονομάζεται Paxlovid, από την Pfizer Inc, η οποία φαίνεται αποτελεσματική. Εάν αρρωστήσετε, μπορεί να μην έχετε πρόσβαση σε θεραπείες.
Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Σε πλήρως εμβολιασμένα άτομα (και με τρίτη δόση εμβολίου ακόμα) χωρίς υποκείμενες ιατρικές παθήσεις, η Όμικρον «δεν θα κάνει μεγάλη ζημιά», δήλωσε ο Ντέιβιντ Χο, καθηγητής μικροβιολογίας και ανοσολογίας στο Πανεπιστήμιο Columbia. Ωστόσο, όσο λιγότερες μολύνσεις, τόσο το καλύτερο, ειδικά τώρα, «όταν τα νοσοκομεία έχουν ήδη κατακλυστεί».

Λόγω του αριθμού ρεκόρ των μολυσμένων ασθενών, τα νοσοκομεία αναγκάστηκαν να αναβάλουν τις προαιρετικές χειρουργικές επεμβάσεις και τις θεραπείες για τον καρκίνο. Και κατά τη διάρκεια των προηγούμενων κυμάτων, τα κατακλυσμένα νοσοκομεία δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν σωστά άλλες καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, όπως καρδιακές προσβολές.
Περισσότερα κρούσματα σημαίνουν περισσότερες νέες παραλλαγές

Η Όμικρον είναι η πέμπτη εξαιρετικά σημαντική παραλλαγή του αρχικού SARS-COV-2 και μένει να δούμε εάν η ικανότητα του ιού να μεταλλάσσεται περαιτέρω θα επιβραδυνθεί.

Τα υψηλά ποσοστά μόλυνσης δίνουν επίσης στον ιό περισσότερες ευκαιρίες μετάλλαξης και δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι μια νέα έκδοση θα ήταν πιο ήπια από τις προηγούμενες.

«Ο SARS-CoV-2 μας εξέπληξε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους τα τελευταία δύο χρόνια και δεν έχουμε τρόπο να προβλέψουμε την εξελικτική τροχιά αυτού του ιού», τονίζει ο Χο.

Google News
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Continue Reading
ScreenHunter-1276
300x300vac
ΑΚΡΟΜΟΛΙΟ-2017-12-22-ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ-ΔΕΥΑΑΡΜ-μικρή
272614272_5343082362387064_7304211996693238570_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ4 ώρες ago

Δ. Καμπόσος: “Σας παρακαλώ πολύ μην κυκλοφορείτε άσκοπα, το πάμε να δούμε αφήστε το!!!”
0 (0)

Corona Virus covid-19 illustration
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ5 ώρες ago

Ο ΕΟΔΥ 192 τα κρούσματα κορωνοϊού που κατάγραψε σήμερα 24/1 στην Αργολίδα
0 (0)

1100_84698d6d-185b-4499-ba04-11fc1ec5b7f2
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ5 ώρες ago

Με τηλεργασία θα λειτουργήσει την Τρίτη 25/1 ο Δήμος Άργους Μυκηνών
0 (0)

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ5 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

ScreenHunter 2817
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ώρες ago

ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ: Υπάρχει «Ελπίδα» γι’ αυτό να προσέχουμε πάρα πολύ τις μετακινήσεις!
0 (0)

IMGP4335EUAGGELISTRIAS2007
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ11 ώρες ago

Ζευγάρι αλλοδαπών “έβαζε χέρι” σε τρόφιμα και ρούχα στο Συσσίτιο Ευαγγελίστριας
0 (0)

krousmata
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ11 ώρες ago

15χρονα παιδιά εντοπίστηκαν θετικά στον κορωνοϊό στο Ναύπλιο
4 (1)

ARXEIO03-29-Σφαγεία-Διδύμων
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ11 ώρες ago

Ερμιονίδα: Ενημέρωση για την μεγάλη κλοπή στα σφαγεία Διδύμων ζητάει ο Τάσος Λάμπρου
0 (0)

tromaras
ΑΘΛΙΤΙΣΜΟΣ13 ώρες ago

Θλίψη! Πέθανε ο Γιώργος Τρομάρας
5 (1)

ΠΑΓΟΣ-ΚΡΥΟ-ΨΥΧΟΣ-ΚΑΙΡΟΣ-1
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ1 ημέρα ago

Με ακραίες θερμοκρασίες εισβάλει στην Αργολίδα το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίς”
0 (0)

55555555555 copy
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ :ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Η ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΥΡΙΑΚΗ

777 2264
ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ1 μήνα ago

Μαλλιά Φθινόπωρο / Χειμώνας 2021 -2022: Οι νέες τάσεις στα κουρέματα – Τα νέα χτενίσματα

eortologio-poioi-giortazoyn-simera-paraskeyi-17-dekemvrioy-960x504
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα Σάββατο 18 Δεκεμβρίου

Ανάπλαση-Αιγίου-Ναύπλιο-εργασίες-2-780x470
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες για την ανάπλαση.

iStock-1131738236-1024x683
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 μήνα ago

Παράταση για τέλη κυκλοφορίας & επιστρεπτέες προκαταβολές

arvanitia-1
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ1 μήνα ago

Επιδοτούμενη μετεκπαίδευση σε Ναύπλιο, Ερμιόνη, Λουτράκι, Καλαμάτα – Ποιους αφορά

444 2316
LIFESTYLE1 μήνα ago

«Πολλές φορές θα πω “το σύντροφό μου” και μου απαντάνε “τι σύντροφο;”»

ScreenHunter 2324
LIFESTYLE1 μήνα ago

The Voice – Τελικός: Νικήτρια η 16χρονη Άννα που τραγουδάει σαν άγγελος – “Σε θαυμάζω, είμαι τόσο τυχερός”

5652323
LIFESTYLE1 μήνα ago

Πέθανε ο Ορφέας Ζάχος, ο κινηματογραφικός «Κίμωνας»

6567 2350
ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΝΕΑ1 μήνα ago

Λυκουρέντζος: ΕΛ.Γ.Α.: 71 Εκατ. ευρώ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ.ΤΗΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΜΑΣ.

xionikor-16012020-11
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ5 ώρες ago

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες στην Αργολίδα για την σφοδρή ένταση των φαινομένων τις επόμενες ώρες
0 (0)

Χιόνια στην Συρία και την Σαουδική Αραβία _ Κεντρικό δελτίο ειδήσεων 22_01_2022 _ OPEN TV 0-7 screenshot
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 ημέρα ago

Πρωτοφανής χιονόπτωση σε Συρία και Σαουδική Αραβία (βίντεο)
0 (0)

EuUsf4NWQAEAsrt
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 ημέρα ago

Οριστικό: Κλειστά τα σχολεία και στο Δήμο Άργους Μυκηνών 24 και 25/1 λόγω κακοκαιρίας
0 (0)

xionia-ethniki-odos-
ΚΑΙΡΟΣ3 ημέρες ago

Οδηγίες προς τους οδηγούς από την ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε. για την επερχόμενη κακοκαιρία
0 (0)

ScreenHunter 2758
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ημέρες ago

Οικία Νίκου Καρούζου. Αγώνας για την διάσωσή της. Ανάπλι εμπρός!
0 (0)

ScreenHunter 2754
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ5 ημέρες ago

ΝΑΥΠΛΙΟ: ΨΗΦΙΑΚΕΣ ΑΠΟΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΕΥΑΝ 2022
4 (1)

ScreenHunter 2751
ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΟΥ6 ημέρες ago

1η Ψηφιακή Παρακολούθηση και Τεκμηρίωση της Εξέλιξης του Έργου ΒΙΝΤΕΟ
5 (1)

tromaras (1)
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ1 εβδομάδα ago

ΣΟΚ: Στο νοσοκομείο ο Γιώργος Τρομάρας – Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του
5 (1)

271833806_5293856227309678_2057979047996740191_n
ΔΗΜΟΣ ΑΡΓΟΥΣ-ΜΥΚΗΝΩΝ1 εβδομάδα ago

ΚΑΜΠΟΣΟΣ : Συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη
0 (0)

Screenshot_5-3-696x346
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ2 εβδομάδες ago

Καιρός: Ο Διομήδης φεύγει, το ψύχος μένει – Οι περιοχές με παγετό την Παρασκευή
0 (0)

Trending

Copyright © 2021-22 Digital Cities IKE , powered by Dritsas.gr