ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Έκθεση για τον πολιτισμό και τα προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών στις Βρυξέλλες – Δ. Πτωχός: «Η Πελοπόννησος αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης»

Μήνυμα εξωστρέφειας, πολιτιστικής ταυτότητας και ενίσχυσης των τοπικών προϊόντων έστειλε η Περιφέρεια Πελοποννήσου από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο της έκθεσης με τίτλο «Ιστορία, πολιτισμός και παραδοσιακά προϊόντα ελληνικών Περιφερειών», που εγκαινιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η έκθεση, που διοργανώνεται από τον Ευρωβουλευτή Φρέντη Μπελέρη με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, φιλοξενεί περίπτερα και εκθέματα από τις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Πελοποννήσου, ενώ ιδιαίτερη θέση κατέχουν οι παραδοσιακές φορεσιές της Βορείου Ηπείρου.

Στα εγκαίνια, παρουσία Ευρωβουλευτών, αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και πλήθους επισκεπτών, ο Περιφερειάρχης Δημήτρης Πτωχός ανέδειξε τη συμβολή της Πελοποννήσου στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής πολιτιστικής και γαστρονομικής ταυτότητας, υπογραμμίζοντας πως αποτελεί διαχρονικό σημείο συνάντησης ιστορίας, πολιτισμού και αυθεντικής παραγωγής.

«Στην Πελοπόννησο δεν αντιμετωπίζουμε τον πολιτισμό και τα προϊόντα μας ως κάτι στατικό ή μουσειακό. Είναι ζωντανή συνέχεια της ταυτότητάς μας. Από τον Όμηρο έως τη σύγχρονη γαστρονομία, ο τόπος μας αφηγείται αδιάκοπα την ιστορία της Μεσογείου και της Ευρώπης», τόνισε χαρακτηριστικά.

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν αυθεντικά προϊόντα των ελληνικών Περιφερειών, να δοκιμάσουν γεύσεις, να περιηγηθούν σε εκθεσιακό και φωτογραφικό υλικό, ενώ την εκδήλωση πλαισίωσαν μουσική και παραδοσιακοί χοροί από το Λύκειο Ελληνίδων Βρυξελλών.

Η συμμετοχή στην έκθεση εντάσσεται στη συνολική στρατηγική της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ενίσχυση της διεθνούς προβολής του πολιτισμού, των προϊόντων και της τουριστικής εμπειρίας της περιοχής.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, η προστασία και η ανάδειξη των προϊόντων ονομασίας προέλευσης, η σύνδεση πολιτισμού και τοπικής ανάπτυξης και η σύγχρονη, εξωστρεφής προβολή των ελληνικών Περιφερειών είναι προϋπόθεση για μια δυναμική και ισόρροπη Ευρώπη των τόπων και των ανθρώπων της.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Παρουσιάζεται το βιβλίο της Χριστίνας Κατσαρού Παντελαίου «Μου Ανήκεις» στην Δανειστική Βιβλιοθήκη Ιρίων

AGGELOS DRITSAS

Ήττα για την ομάδα Κ14 της ΕΠΣ Αργολίδας από την ΕΠΣ Αθηνών

AGGELOS DRITSAS

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS

Είχε πέσει από πλοίο στην Ύδρα και βρέθηκε σε παραλία στο Ρέθυμνο

AGGELOS DRITSAS

Πολιτιστικός Σύλλογος Αρχαίας Επιδαύρου

AGGELOS DRITSAS

ΤΑΣΟΣ ΛΑΜΠΡΟΥ: Στα εγκαίνια του 11ου Φεστιβάλ Καλοκαιρινών Εκδηλώσεων «Γεύσεις και Όψεις»

AGGELOS DRITSAS

Ακυρώνεται η σημερινή παράσταση “Ηλέκτρα” στο Αρχαίο Θέατρο Άργους

AGGELOS DRITSAS

ΔΕΥΑ Ναυπλίου: Έναρξη αποχετευτικών έργων σε Ασίνη, Δρέπανο, Τίρυνθα και στον βιολογικό Τολού

AGGELOS DRITSAS

Ναύπλιο: Βραβεύθηκαν σημαντικές προσωπικότητες που στέκονται αρωγοί στο Ίδρυμα Βασίλη Παπαντωνίου

AGGELOS DRITSAS

Αξίζουν πολλά μπράβο στον πρόεδρο του πνευματικού και καλλιτεχνικού συλλόγου Πόρτο Χελιου ΦΑΡΟΣ

AGGELOS DRITSAS

Πυρκαγιές: Σε κατάσταση κινδύνου κατηγορίας 3 η Αργολίδα και την Τρίτη 29/8

AGGELOS DRITSAS

Γιάννης Γεωργόπουλος : ο κ. Χαλκίδη Θεόδωρου στο διαδίκτυο ότι υπέβαλλε έγκληση εναντίον μου, προσήλθα αυτοβούλως στο Άστυνομικό Τμήμα Ερμιονίδας

AGGELOS DRITSAS