ΑΡΓΟΛΙΔΑ.TV  του Άγγελου Δρίτσα

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης, με την εγκατάσταση πλήρως εξοπλισμένης φυτείας σε δύσβατη περιοχή της Αργολίδας, καθώς και στη διακίνηση σημαντικών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν -4- άτομα (49χρονος, 42χρονος και 31χρονος αλλοδαποί και 49χρονος ημεδαπός), κατηγορούμενοι για –κατά περίπτωση- παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και παράνομη είσοδο και παραμονή στην ελληνική επικράτεια, ενώ για την ίδια υπόθεση έχουν ταυτοποιηθεί και αναζητούνται ακόμη -3- αλλοδαποί (45, 44 και 43 ετών).

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συγκροτήσει και ενταχθεί σε εγκληματική οργάνωση, με επιχειρησιακή δομή και διαρκή δράση και δραστηριοποιούνταν στην καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης σε δύσβατη, παραθαλάσσια, δασώδη περιοχή στην Αργολίδα, με σκοπό την περαιτέρω διακίνηση των ποσοτήτων κάνναβης, προς αποκόμιση παράνομου κέρδους.

Για να πετύχουν τον σκοπό τους, τα μέλη της οργάνωσης λειτουργούσαν με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους, ως ακολούθως:

  • ο 49χρονος αλλοδαπός, αρχηγός- ιθύνων νους της οργάνωσης, ήταν υπεύθυνος για την εύρεση και χορήγηση οικονομικών πόρων για τις ανάγκες της οργάνωσης, την ανεύρεση κατάλληλων σημείων εγκατάστασης της φυτείας των δενδρυλλίων, καθώς και την προμήθεια όλων των μελών με τα απαραίτητα εφόδια,
  • ο 45χρονος αλλοδαπός, από κοινού με τον 49χρονο, ήταν επιφορτισμένος με την προμήθεια όλων των μελών με τα απαραίτητα εφόδια, καθώς και με τη διακίνηση των ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης,
  • ο 44χρονος αλλοδαπός, παρείχε όχημα μετακίνησης για τη διευκόλυνση των σκοπών της οργάνωσης,
  • ο 49χρονος ημεδαπός, ήταν υπεύθυνος για την αποθήκευση και φύλαξη των συγκομισθεισών ποσοτήτων ακατέργαστης κάνναβης και
  • οι 42χρονος, 31χρονος και 43χρονος, αναλάμβαναν την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης και τη φύλαξη της φυτείας.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν χθες, Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2024, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ε.Κ.Α.Μ. και σκάφους του Λιμενικού, ενώ σημαντική συμβολή στην εξιχνίαση της υπόθεσης είχε η συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου (ΔΙ.ΔΙ.ΝΑ.Λ.), καθώς και του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του Σ.Δ.Ο.Ε.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επιχείρησης, αρχικά εντοπίστηκαν στη φυτεία ο 31χρονος και ο 42χρονος, ο οποίος μάλιστα επιχείρησε να διαφύγει του ελέγχου, προβάλλοντας σθεναρή αντίσταση και απωθώντας τους αστυνομικούς με τα χέρια και τα πόδια του. Στην κατοχή του 42χρονου βρέθηκε ακατέργαστη κάνναβη, την οποία θα παρέδιδε σε συγκατηγορούμενούς του προς περαιτέρω δειγματισμό, ενώ από το σημείο εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν -387- δενδρύλλια κάνναβης.

Ακολούθησε η σύλληψη του αρχηγικού μέλους σε διαμέρισμα στην Αθήνα και του 49χρονου σε διαμέρισμα στον Πειραιά. Και οι δύο κατείχαν ποσότητες κάνναβης με σκοπό την αποθήκευση, φύλαξη και παράδοση ή τον  δειγματισμό σε υποψήφιους πελάτες.

Από τον τρόπο δράσης της οργάνωσης (ιεραρχική δομή και ρόλοι, κατάλληλες υποδομές για την παραγωγή των ναρκωτικών ουσιών, επιλογή δύσβατου σημείου καλλιέργειας της φυτείας και δυναμικότητα αυτής) καταδεικνύεται ο επαγγελματισμός και η αδιάλειπτη στο χρόνο εγκληματική τους δράση, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου κέρδους, το οποίο υπολογίζεται σε τουλάχιστον –560.000– ευρώ.

Συνολικά, από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 387– δενδρύλλια κάνναβης,
  • 225,2– γραμμάρια ακατέργαστη κάνναβη,
  • 0,6– γραμμάρια κοκαΐνη,
  • 5– Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα,
  • 8– συσκευές κινητής τηλεφωνίας,
  • 2– ζυγαριές,
  • 4– λαμπτήρες πυρακτώσεως, για καλλιέργεια κάνναβης δια της υδροπονικής μεθόδου,
  • πλήρης εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και
  • το χρηματικό ποσό των –2.270– ευρώ.

Σημειώνεται ότι σε βάρος του αρχηγικού μέλους εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και ιδιαίτερα διακεκριμένη περίπτωση διακίνησης ναρκωτικών ουσιών, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 42χρονος και ο 31χρονος διέμεναν στη Χώρα μας χωρίς να διαθέτουν τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τολιανό καρναβάλι για πάντα !!!

AGGELOS DRITSAS

”Νέα Πελοπόννησος”: Επισκέφτηκε τη βάση της Ο.Α.Κ Μεσσηνίας ο Πέτρος Τατούλης και η ομάδα του

AGGELOS DRITSAS

ΟΧΕ Ταϋγέτου | Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για τη διαμόρφωση ολοκληρωμένης στρατηγικής ανάπτυξης

AGGELOS DRITSAS

Με λαμπρότητα εορτάστηκαν τα Θεοφάνεια το 2025 στο Ναύπλιο 6/1/2025

AGGELOS DRITSAS

«Χτύπησα τη γυναίκα μου και αιμορραγεί!»

AGGELOS DRITSAS

Με Αγιασμό υποδεχθήκαμε τη νέα σχολική χρονιά στον 6ο Βρεφικό Σταθμό του Δήμου Ναυπλιέων.

AGGELOS DRITSAS

Αυθεντικές Αργειακές καντρίλιες

AGGELOS DRITSAS

Όταν ανοίγεις το στόμα σου για να κρίνεις μια μάνα, δάγκωσε πρώτα τη γλώσσα σου

AGGELOS DRITSAS

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΩΝ ΡΑΦΑΗΛ,ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΗΣ

AGGELOS DRITSAS

Περιβάλλον και κοινωνική συνείδηση. Ο υδροβιότοπος Ν.Κίου

AGGELOS DRITSAS

Επελαύνει η κακοκαιρία στη Δυτική Ελλάδα: Κλειστά σχολεία στη Ζάκυνθο – 112 και στην Πελοπόννησο

AGGELOS DRITSAS

Εμπορικός & Επιχειρηματικός Σύλλογος Ναυπλίου: ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

AGGELOS DRITSAS